2011. jan. 22.

Brenda Joyce: Halálos viszonyok

Nem kezdem megint azzal a beszámolóm, hogy szinte egy szuszra olvastam ki az egészet, meg hogy letehetetlen volt, mert már nekem is kezd kissé unalmassá válni, inkább csak annyit mondok, hogy teljesen beszippantott ez a sorozat... És, hogy imádom!

Egy kis áttekintés tőszavakban.
Az előző részekben Francesca rájön, hogy Braggnek van két gyereke Elisatól, aki viszonyt folytat Francesca sógorával, és mellesleg házas. Továbbá rájön, hogy Bragg nős, de külön él hűtlen feleségétől, ettől függetlenül még mindig szerelmes belé és viszont. Belép a képbe a vonzó Calder Hart (Bragg féltestvére), akihez Francesca (az olvasó örömére vagy bánatára?) meglehetősen vonzódik. Megismerhetjük nővére boldogtalan házasságát és annak okát, valamint sajnálhatjuk  a bátyját és annak jegyesét a rájuk erőltetett eljegyzés miatt. Nektek is olyan szappanoperásnak tűnik ez az egész?

Ebben a részben úgy éreztem, hogy több sort szentelt az írónő a szerelmi szálak összekuszálásának, amit természetesen egy cseppet sem bántam. Ismét egy gyilkossági ügyben kezd el nyomozni Francesca, ami még brutálisabb volt, mint az előző. (Nem tudom, hogy meddig lehet még mindezt fokozni?) És mint mindig Francesca most is jó helyen volt, a megfelelő időben. Ugyanis az egyik ügyfele férje után kémkedve, egy hullába botlik. A gyilkosság kapcsán Braggtől megtudja, hogy ez nem az első brutálisan meggyilkolt áldozat, hanem egy sorozatgyilkossal van dolguk, aki fiatal gyermekes nőket gyilkol, akik, mint kiderült, egymás barátnői voltak. Joel édesanyja Maggie is veszélyben van, ezért Fran édesanyja beleegyezik abba, hogy Maggie és négy gyermeke beköltözzön a kastélyba, cserébe viszont azt kéri Frantól, hogy szívélyesen fogadja Hart látogatásait és tekintse lehetséges férjjelöltnek. Francesca édesanyja egyre jobban a házasság felé terelgeti lányát, de nem Bragg a kiszemelt áldozat, hanem annak mostohatestvére Calder Hart. Aki természetesen Bragghez hasonlóan szintén roppant jóképű és vonzó, nem csoda hát, hogy Francesca is egyre jobban vonzódni kezd hozzá, annak ellenére, hogy Rickbe szerelmes, aki viszont próbálja (megjegyzem igen nagy akaraterővel) "plátói" szinten tartani a kapcsolatukat. A történet a többihez hasonlóan nagyon pörgős és fordulatos volt. Az írónő ismét egy cliffhangerrel - hogy filmes szakzsargonnal éljek - zárta a regényt, mellyel  engem újra sikerült az őrületbe kergetnie.

Összességében ez a rész sem szűkölködött fordulatokban és izgalmakban, bevallom nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy hamarosan arra is sort kerítek majd. A legfontosabb kérdések, amik felvetődtek benne, amikor a könyv végére értem: Bragg valóban feladja politikai pozícióját és beadja a válópert? És komolyan gondolja, hogy feleségül veszi Francescat? Megoldódik Fran nővérének házassága és a bátyjának a szerelmi élete? És mi lesz Harttal?

Könyvborító tekintetében szerintem inkább ehhez a részhez illett volna jobban a vörös ruhás borító, és természetesen az eredeti ismét jobban tetszik.

Értékelés:



Eredeti cím: Deadly Affairs
Kiadó: General Press
Terjedelem: 310 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése