2014. ápr. 22.

Wendy Higgins: Angyali szövetség (The Sweet Trilogy #2)

Amikor megtudtam, hogy hamarosan megjelenik az Angyali gonosz trilógia második kötete rögtön lázba jöttem a hírtől. Igaz az elsővel voltak problémáim, ennek ellenére mégis nagy meglepetés volt a számomra és nem mellesleg meg is szerettem, így nem meglepő, hogy vegyes érzelmekkel, de annál nagyobb kíváncsisággal vártam a folytatást.

Ugye az előző részben megtudhattuk, hogy Anna egy őrangyal és egy démon leszármazottja, melyből kifolyólag lényét igen erős ellentmondásosság lengi körül. Alapvetően ő egy rendes és jóindulatú lány, aki a démon apjától az ital és a drog utáni vágyat örökölte, de angyali lényének köszönhetően mégis mindezt egészen jól kordában tudja tartani. Anna és Kai a második rész elején is még mindig külön utakon járnak, mindkettőjüknek melózniuk kell, ha nem akarják a suttogókat és a sötét angyalokat magukra haragítani. Amikor azonban Anna tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, mely az óriások felszabadításáról és a démonok elpusztításáról szól, és amelyben minden jel szerint ő játssza majd a főszerepet, kis túlzással ugyan, de azt mondhatom, hogy mozgásba lendültek az események. Anna a Harag hercegének a fiával, Kopanoval kezdi járni a világot, hogy szövetségeseket toborozzanak e nem minden napi vállalkozáshoz, miközben a biztonságukról mindvégig Anna édesapja gondoskodik.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a rész jobban tetszett az előzőnél, hogy őszinte legyek semmi érdekes nem történt benne, azon a kis extra szerelmi drámán kívül, ami Kopanonak köszönhetően Anna életében adódott. A történetnek nem volt íve, a csúcspontot ne is említsük, a fő hangsúly pedig végig Anna és Kai romantikus kapcsolatán volt, ami romantika rajongóként nem kéne, hogy különösebben zavarjon, na de azért ez a drága Higgins a szenvedélyek felkorbácsolása mellett egy kicsivel több cselekményt is szőhetett volna a történetbe, azon kívül, hogy az eddig ismert óriásokkal együtt (Kopano, Kai, Blake és az ikrek) még kettő személlyel bővült a lista.

Anna ebben a részben már nem olyan édes és ártatlan, mint az előzőben, határozottan jól megy neki mások bűnbe csábítása, de a lelkiismeretét nem tudja elnyomni, hiszen ő még mindig egy kedves és jó szándékú teremtés. És Kai? Hát ő ugyancsak azt a szívdöglesztően szexi és jóképű srácot játssza, mint az előző részben, csak most már a valós arcát is láthatjuk néha felvillanni, amitől csak még édesebb lesz (már ha ez egyáltalán még lehetséges). A kettőjük közötti kémia pedig továbbra is ezer fokon sistereg, vagyis röviden és tömören; a tét még mindig nagy, a szerelemük pedig még mindig nagyon-nagyon forró.

Ami igazán tetszett és többé kevésbé színessé tette a történetet, azok a szövetségesek felkutatása és a velük való találkozások voltak. Sajnos ezek a részek nagyon csekély hányadát képezték a történetnek, örültem volna ha sokkal mélyebben és részletesebben tudtam volna a világ különböző részeiről származó, különböző háttérrel és tulajdonságokkal rendelkező óriások életébe betekinteni. (És óriási plusz pont Higginsnek, hogy nem feledkezett, meg arról, hogy a világ nem csak Amerikából áll.)



Szóval kész felüdülés volt, hogy az ismert karakterek mellé új szereplőket is köszönthettünk a történetben. Név szerint Zaniat, a Gyűlölködés hercegének a lányát, aki határozottan egy őrült arab nőszemély volt, de azt hiszem, hogy épp ez tette őt érdekessé, és kíváncsian várom, hogy milyen változásokon megy majd át a következő részben, és Flynnt, a Kapzsiság hercegének a fiát, akit sajnos nem ismerhettem meg elég jól. Nem úgy, mint a régi motorosokat Kopanot, Kait, az ikreket (Gingert és Marnat) és persze Blake-et. Azt kell mondjam, hogy a legnagyobb meglepetést mégis mind közül Anna apja okozta a számomra, akiről nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyengéd érzelmeket is képes a lánya iránt táplálni.

Egyszóval továbbra is vegyesek maradtak az érzéseim a könyvvel kapcsolatban, sőt ha lehetséges, akkor azok tovább erősödtek, ugyanis attól a sok visszafojtott szenvedélytől és romantikától, ami csak úgy sütött a könyv oldalairól mindenképp az „őrülten jó” kategóriába sorolnám a regényt, másrészt viszont az a rengeteg ivás, hányás és pózolás, amit a szereplők véghez vittek (és nem akarok vaskalaposnak tűnni, de szerintem semmi jóra nem ösztönöznek) egy idő után totál kivágta nálam a biztosítékot.

Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy sokan odáig lesznek ettől a résztől, (és valahol meg is értem őket, a következő kötetet én sem hagynám ki semmi pénzért) azonban úgy érzem, hogy ennél azért jóval többet is ki lehetett volna hozni belőle, így azonban, sajnos az előző rész kapcsán érzett szép emlékeim figyelembevételével sem tudok, 3 pontnál többet adni rá.


A trilógia részei:
1. Sweet Evil - Angyali gonosz
2. Sweet Peril - Angyali szövetség
3. Sweet Reckoning


Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Sweet Peril
Sorozat: The Sweet Trilogy
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 384

BELEOLVASÓ
ELŐRENDELÉSI AKCIÓ


Nyereményjáték

Hallottatok már az auráról?
Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.
Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.
Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)

  1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
  2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
  3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
  4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.
Halványkéken tündököl aurád,
míg hited el nem hagy,
s a … benned lángra kap.

spkeresztrejtvény3.png

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai


A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!

04/21 Dreamworld - Ismerd meg az új szereplőket
04/22 Szilvamag olvas
04/23 Nem harap a... - Pál apostol
04/24 MFKata gondolatai - bögrés süti
04/25 Deszy könyvajánlója - Törölt jelenet
04/26 Kristina blogja - Térkép Kope és Anna utazásáról
04/27 Always Love a Wild Book - Karakterinterjú: Kopano
04/28 Angelika blogja - Anna & Kaidan kedvenc dalai
04/29 Kelly & Lupi olvas - Kaidan szemszög
04/30 Könyvszeretet
05/01 Insane Life - Idézetek
05/02 CBooks
05/03 Függővég - 10 ok, miért szexi Kaidan

2 megjegyzés:

  1. Ez a kérdés elég nehéz, nem? Vagy csak nekem gyűlik meg vele a bajom? :S

    VálaszTörlés
  2. Segítségként annyit, hogy a három isteni erény egyike. :)

    VálaszTörlés