2014. ápr. 28.

Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen

"Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét."



Sky egy tizenhét éves igazi jó kislány, aki furcsamód egész életében magántanuló volt, és mostohaanyjának köszönhetően - aki sem a mobiltelefont, sem a számítógépet és sem a televíziót nem engedte, hogy jelen legyen az otthonukban -, meglehetősen védett életet élt. A középiskola utolsó évét azonban a barátnője unszolására a suliban akarta elvégezni, amibe az anyja, ha kicsit ódzkodva is, de beleegyezett. Sky nem volt túl népszerű az iskolában, ami a nem épp szűzi életet élő barátnőjének volt köszönhető, de őt mindez egy cseppet sem zavarta, leperegtek róla a rosszindulatú rágalmak, sőt voltak amiket kifejezetten szórakoztatónak is talált. Sky olyan lány volt, aki egyáltalán nem akart mások elvárásainak megfelelni, magasról tojt arra, hogy ki mit gondol róla, és egy percig sem sajnálkozott magában, hogy ő ez miatt szerencsétlen lenne... És én ezért rettentő szerettem és becsültem őt.
Amikor azonban egy bevásárlás alkalmával találkozik a rosszfiú hírében álló Dean Holderrel, onnantól kezdve minden sokkal bonyolultabbá, és egyre zavarosabbá válik az életében.

Igazából már az első perctől kezdve vonzódni kezd a fiúhoz, ami azért is nagy szó az ő esetében, mert eddig még soha senki iránt nem érdeklődött ilyen intenzíven. Azok a fiúk, akik ez idáig az életében voltak, mind csak unaloműzőként funkcionáltak a számára. De Holder más volt… Teljesen más. És bár Sky kezdetben megpróbálta távol tartani magát a fiútól, ez hosszútávon végül mégsem jött össze neki.

Holder a történet elején teljesen kiismerhetetlen volt a számomra, hangulatváltozásai nem csak Sky-t, de engem is totál megrémisztettek, képtelenség volt kiigazodni rajta. Holder tipikusan az a srác volt, akit minden lány magánnak kívánna. Kellőképpen szexi és karizmatikus - ja, hogy a birtoklási vágy kicsit túltengett benne? Na puff neki - egy ilyen srác esetében mindez ki a fenét zavarna - hiszen határozottan a szívdöglesztő kategóriába volt sorolható. Igaz az első benyomásom alapján, kissé veszélyesnek tartottam őt, de miután folyamatosan olyan dolgokat tett, amik mindezt megcáfolni látszottak, így ezt az opciót hamar sutba vágtam. Holder hangulatváltozásainak megvoltak a valódi okai, melyre természetesen majd csak a könyv végén derül fény.  

A regény nagyon egyedi és rendkívül jól megírt történet volt, tele olyan fordulatokkal és csavarokkal, amiktől totál ledöbbentem és hogy őszinte legyek teljesen ki is készültem. Azt nem mondom, hogy minden szörnyű esemény következményét hihetőnek éreztem, ugyanis erős kételyeim voltak azzal kapcsolatban, hogy a könyvben olvasható emberi aljasság képes olyan érzelmi reakciókat kiváltani, mint amilyeneket Sky esetében is láthattunk, de épp a napokban volt szerencsém beszélni egy pszichológussal, aki meggyőzött arról, hogy bizony létezik ilyen, amin én kellőképpen meg is döbbentem. De igazából szerintem a könyvnek nem is ezen a részén volt a hangsúly, hanem inkább a két szereplő között kialakult különleges érzelmi kapcsolaton. Csodálatos módon hangolta össze az író a két fiatal életét, akik az egymás közötti összhangot szinte az első pillanattól kezdve érezték.

"Mintha mindez régen már a miénk lett volna, és most csak visszakaptuk. Mintha azért kellene lassítanunk, hogy újra megismerkedjünk."

Egyébként nem is tudjátok, hogy milyen nehéz úgy írnom bármit is erről a történetről, hogy ne spoilerezzem szét az egészet, ezért inkább csak szavakat, érzéseket mondok, amik olvasás közben az eszembe jutottak. Olyanok mint például a fájdalom, a titokzatosság, az erőszak, a hazugság, és a veszteség, ugyanakkor mindezek ellenpontjaként ott volt a mindent elsöprő és bódító szerelem, a bizalom, a barátság, a bátorság, és a humor.

A könyv végén pedig, amikor már azt hittem, hogy ennél rosszabb nem történhet, akkor az író ismét csavart egyet a történeten, amivel újra odacsapott a lelkemnek, és amitől végleg darabokra hullott a szívem.

Két olyan idézetet szeretnék veletek megosztani a könyvből, ami engem teljesen levett a lábamról. Az egyik a legelejéről való, amikor Sky és Holder épp kezdenek összemelegedni, az első csók még nem csattant el közöttük, de már nagyon a küszöbön áll.

„Sky, nem csókollak meg ma. De hidd el, hogy még soha senkit nem akartam ennyire megcsókolni. Szóval kérlek, ne töprengj azon, hogy esetleg nem érdekelsz, vagy ilyesmi, mert elképzelésed sincs róla, mennyire nagyon tetszel nekem. Foghatod a kezem, összekócolhatod a hajam, ehetjük összekulcsolt lábakkal a spagettit, de ma nem smárolunk. És talán holnap sem. Időre van szükségem. Biztos akarok lenni benne, hogy abban a pillanatban a legapróbb részletekig ugyanazt érzed majd, amit én. Mert azt akarom, hogy a te első csókod legyen a legszenzációsabb az első csókok történetében.”

A másik pedig a történet végén olvasható, amikor már tisztán látjuk, hogy ez nem az a szokványos tündérmese, szerelemről és barátságról, amit már oly sokszor olvashattunk, hanem itt arról a sok mocsokról és borzalomról is szó esik, amit az élet néha magával hoz… És amelyből mindkettőjüknek jócskán kijutott, de ők mégsem roppantak össze ennek súlya alatt…

"– Hagyjuk a fenébe az elsőket, Sky! Hajtsunk inkább arra, ami örökké tart!"

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, rendkívül különleges történetnek éreztem, melyben mindkét szereplő bonyolult, és lelkileg is meglehetősen sérült karakter volt. Akikhez - mindennek ellenére vagy épp ezért - már az első pár oldal után kötődni kezdtem érzelmileg. Velük nevettem és sírtam, és a végén a szívemből is adtam nekik egy kis darabot.

Azért a könyv végén  elgondolkodtam kicsit azon, hogy vajon hány olyan család élhet szerte a világban, ahol hasonló szörnyűségek történnek meg.

Colleen Hoover


Az írónő Holder szemszögéből is megírta a történetet, melyet bízom benne, hogy a kiadó is hamarosan elhoz majd nekünk, csakúgy, mint a Sky barátnőjének és Holder barátjának a szerelmi történetét leíró novellát. Így lenne igazán kerek a sorozat.
  

 Hopeless
 Losing Hope
Finding Cinderella

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Hopeless
Fordította: Sándor Alexandra
Oldalszám: 408

Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadónak hála a játék ezúttal sem marad el! Minden blogbejegyzésben megosztunk egy-egy, reményhez kapcsolódó idézetet. A Ti dolgotok, hogy kitaláljátok, mely könyvekből származnak ezek a mondatok. (A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

"Az élettel kapcsolatban kétféle hozzáállás létezik: remény és félelem. A remény erőssé tesz, a félelem megöl."

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Könyvfesztiválon megjelenik Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen című regénye, mely már világszerte meghódította az olvasóközönséget. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sky és Holder reménytelennek tűnő, ugyanakkor szenvedélyekkel teli kapcsolatát!

Reménytelen_banner.png

04/14 Angelika blogja - Az írónőről + kedvcsináló idézetek
04/16 Kristina blogja - Miért is lett folytatás?
04/18 Media Addict - Fanmade trailerek
04/20 Dreamworld - Dreamcast
04/22 Kelly & Lupi olvas - A legjobb csók Holder szemszögéből
04/24 Deszy könyvajánlója
04/26 Nem harap a...
04/28 Szilvamag olvas
04/30 MFKata gondolatai - Filmes infók

6 megjegyzés:

  1. Nagyon meghoztad hozzá a kedvemet fel is került a listámra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök. Bízom benne, hogy neked is ugyanúgy fog tetszeni, mint nekem :)

      Törlés
  2. Azt nem tudod véletlenül, hogy mikor kerül a boltokba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, a Könyvfesztiválon, már lehetett kapni, illetve a kiadó honlapján is be tudod szerezni kedvezményesen.
      http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/colleen-hoover-remenytelen-6369

      Törlés
    2. Köszönöm a válaszod. Hogy a kiadónál már lehet kapni azt tudtam ... szóval lehet ebből rendelés lesz.
      Pont ma kérdezte a család, hogy mit kérek a névnapomra, én meg egy olyan könyv miatt küldtem szegényeket potyára a boltba amit még nem is lehet kapni. :-(

      Törlés
    3. Sajnálom :(
      De most elég jó akció van a KMK-nál. 24% és két könyvtől ingyen szállítás. Ilyen is ritkán van náluk :)

      Törlés