2011. júl. 4.

Diana Rowland: A Démon jele

A megnyerő fülszöveg és a borító mellett csak reménykedni tudtam abban, hogy sikerült egy olyan könyvet vásárolnom, melynek tartalma nem egy unalmas, középszerű történet, - amivel múlatni kívántam a drága időmet – hanem ennél azért több rejlik benne. És igen!

A történet egy nyomozó nőről, Kararól szól, aki természetfeletti képességekkel rendelkezik: démonokat tud megidézni. Szeánszait a lakása pincéjében lévő „idéző kamrában” tartja, mely titkának megőrzése végett soha nem fogad vendéget a házában, ebből kifolyólag kicsit magányos életet is él. Családja tagjai közül csak nagynénje él, aki több éven keresztül tanítgatta és csiszolgatta – megjegyzem, nem kis sikerrel - Kara démonidéző képességét. Nyomozóvá való előléptetésével együtt, első munkájának egy sorozatgyilkos felkutatását kapta, akinek három éve ugyan nyoma veszett, de most újból akcióba lépett. Karat azóta mutat érdeklődést az ügy iránt, amióta a sorozatgyilkos egyik régebbi gyilkosságának a helyszínén, misztikus erő jeleit vélte felfedezni. Az FBI is érdeklődi az eset iránt, oda is küldi egyik ügynökét, aki kezdetben ugyan ellenszenves egy figura, de nagyon jóképű.

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, akkor teljesen olyan érzésem volt, mintha egy korai Anita Blake történetet kezdenék. Persze ez az érzés a történet előrehaladtával aztán alább hagyott. Kara karakterét nagyon szimpatikusnak éreztem, aki nem egy városi csaj benyomását keltette, hanem egy kemény, határozott, igen humoros, de magányos nőét.

Kara, egy nem túl szép és nem is túl sportos detektív, viszont elég okos és kellően elkötelezett a munkája iránt. Ezt misem bizonyítja jobban, mint hogy sikerül egy több éve megoldatlan misztikus bűntényt, megoldania.

A történetben több figyelemre méltó szereplő is van, mint például a démonok, beleértve Rhyzkahlt a Démon Lordot, akit Kara véletlenül idézett meg, miközben egy alacsonyabb szintű démont akart szólítani. A Lord egy mesés karakter, aki rendkívül vonzó és erős, egyértelmű, hogy Kara miért is vonzódik hozzá. Olvasás közben azon kaptam magam, hogy alig várom azokat a részeket, amikben a Démon Lord is benne van, és akit igazából máig nem tudok hova tenni a szeretett skálámon.

Tetszett a démon világ hierarchikus felépítése és az is, hogy betekintést nyerhettünk - ha rövid ideig is - oda ahol ők élnek. Remélhetőleg a további részekben majd, még többet tudhatunk meg arról a helyről.

Minden zsarus és nyomozós történet elhagyhatatlan szereplői a féltékeny kollegák, akikkel itt is találkozhatunk, néhány humoros jelenet erejéig. Az FBI embere viszont már más téma, - ő egy hosszabb gondolatmenet lesz a sorozatban – akinek Karaval való kapcsolata kezdetben nem konfliktusmentes, de ezen nem kell sokáig búslakodnunk. Lesz ez még jobb is!

Majdnem a könyv végéig úgy gondoltam, hogy a történet kiszámítható és egyértelmű, mint persze az is, hogy ki a gyilkos, de aztán kiderült, hogy mégsem. Upsz!

A könyv nagyon jó keveréke a kriminek és a paranormális rejtélyeknek. Az mellett, hogy izgalmas, van benne romantika is, bár nem ez áll a történet középpontjában.
Nagyon örülök ennek a sorozatnak és várom a következő részt!



Kiadó: Kelly Kiadó
Eredeti Cím: Mark of the Demon
Fordította: Farkas Veronika
Oldalszám: 351

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése