2015. febr. 1.

Januári beszerzések

A tavalyi évben ez a könyvbeszerzős rovatom sajnos súlyosan elvérzett, melynek több oka is volt. Egyrészt annyi új könyv került a polcomra, hogy azt a tömérdek mennyiséget még magam előtt is szégyelltem, nemhogy még a nagyközönség elé is tárjam, rongyrázásnak éreztem volna mindet kipakolni. Másrészt pedig még mindig úgy érzem, még ha ezzel ki is lógok a sorból, hogy a sanyargassuk magunkat és vásároljunk minél kevesebb könyvet életvitelnek sajnos továbbra sem tudok hódolni, mivel nem érzem bűnnek azt, ha egy hónapban több könyvet is megveszek magamnak, ellenben azzal a három szelet tortával, amit épp tegnap este dörgöltem be filmnézés közben. Én úgy gondolom, ha egy könyvmoly könyvet vásárol, az a világ legtermészetesebb dolga, hiszen ezzel nemcsak magának, hanem a kiadóknak is nagy örömöt tud szerezni, úgyhogy én továbbra is - erősítve a kisebbséget - maradok a szabad rablás megszállott híve - természetesen megpróbálok a józan ész határain belül maradni - és továbbra is minden új szerzeményemnek lelkiismeret-furdalás nélkül örülni, és nem hamut szórni léptem nyomon a fejemre, ha elcsábultam egy-egy szépség kapcsán. Szóval ebben a szellemben szeretném újraindítani ezt a rovatot, és majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Az idei évem legelső szerzeménye Juliette Faytól a Karjaidban volt, amit egy kedves barátnőmtől kaptam születésnapomra, és aminek nagyon örültem, hamarosan sort is kerítek majd rá. A Házas-társas és a Go-go girl nyomoz könyveket az Erawan akciójában vettem, darabját 1600 forintért. Az utazó házasságközvetítő 2. és 3. részét pedig szintén egy kedves barátomtól kaptam, már nagyon régóta ácsingóztam mindkettőre, úgyhogy nagy örömmel fogadtam őket.
Februárra egyelőre még nincsenek terveim, bár már van egy előjegyzésem a Líránál és lehet, hogy más könyvek is be fognak még esni hozzám, de hogy mik és hogyan, az majd csak a következő hónap végén derül ki pontosan.

7 megjegyzés:

  1. De jó, hogy vezeted te is ezt a rovatot :) Egyáltalán nincs miért szégyenkeznie egy könyvmolynak ha beszerzései vannak, imádunk olvasni, ebből lesznek a posztok, a kiadók örülnek, mi is örülünk ha egy jó könyvélményt kapunk szóval ez tök jó dolog. Aki ezt rongyrázásnak érzi, az pukkadjon meg.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem én viszem a prímet könyv beszerzésben, hiszen van h 15-20 könyvecskével leszek gazdagabb, mivel kapok innen-onnan. :D ez az igazi rongyrázás. :D
    A kép nagyon klassz nagyon tetszik es jó olvasást hozzájuk. ;)

    VálaszTörlés
  3. Vagy 30 könyvet mi is vettünk januárban, meg új könyvesszekrényeket:-)

    VálaszTörlés
  4. Nem is kell sanyargatni magunkat, meg szégyenkezni sem ha beindul a könybeszerzési ösztönünk. Én mindig csak azért voltam "mérges" magamra, hogy megvettem a könyveket, aztán jól nem olvastam el őket. Most meg, hogy végre tudom fogyasztani a régieket, rájövök, hogy nem véletlen szereztem be őket anno :)))
    Nagyon klassz a kép amúgy, és 5 könyv az igazán semmi egy könyvfalónak! :D

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok a hozzászólásokat! Be kell látnom, hogy nem megy nekem ez a "könyv fogyókúra", de - új év új szemlélet - megpróbálom más aspektusból nézni a dolgokat és nem szégyenkezni és rosszul érezni magam, ha épp elszaladt velem a ló, hanem annak örülni, hogy majd nyugdíjas koromban is lesz mit olvasnom, mert hogy akkor nem lesz már könyvekre pénzem az tuti :D

    VálaszTörlés
  6. Köszi ezt a posztot! Tudod mit, igazad van! Nem kell szégyenkezni és elbújni és nem venni semmit erőnek erejével. :) Legfeljebb tudatosan kell vásárolni. Amúgy meg a hobbit éltetni kell! :D Nekem nem volt mondjuk most sem nullás a hónapom, de bebiztosítottam, hogy a február se legyen az! :D
    Nagyon szép könyveid lettek, a Miss Pymek különösen szépek! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetéretk azzal, amit írtál, én is így gondolom és ez "a hobbit éltetni kell" szlogen nagyon tetszik, zászlóra kívánkozik. :))

      Törlés