2013. febr. 1.

Könyvek, amiket várok #16

Hát ezt már megint nem lehet idegekkel bírni, de legfőképp idővel! Annyi új könyv jelenik meg ismét mostanság, hogy szigorúan rangsorolnom kell, és listát készítenem a hőn áhítottakról. No, nem mintha nem lenne a molyon külön erre a célra fenntartott polcom, jobban mondva polcrendszerem, de hogy mégse vesszek el az új könyvek hullámzó tengerében, muszáj lesz szelektálnom. Következzenek hát azok, amik fennmaradtak a rostán.

Ugye mondanom sem kell, hogy Julia Quinn új könyve, a Micsoda éjszaka! áll a listám élén. Ez a könyv a Smythe-Smith sorozat második része, ami bár szerény véleményem szerint az írónő, eddig általam olvasott leggyengébb sorozata, ettől függetlenül mégis ölni tudnék érte.

Julia Quinn: Micsoda éjszaka!
1824 nagyon jó év volt Daniel Smythe-Smith számára:
- három év száműzetés után visszatért Angliába
- részt vett a világ legrosszabb koncertjén
- megcsókolt egy teljesen ismeretlen hölgyet
- elhárított egy rablótámadást egy londoni utcán
- főszerepet játszott egy tízfelvonásos melodrámában
- szerencsésen túlélt egy balesetet
- ártalmatlanná tett egy őrültet
- szerelmes lett
És még csak áprilist írunk…
Kiadó: Gabo   Oldalszám: 340   Várható megjelenés: 2013 február közepe

Második helyen áll Daniel Glattauer könyve, akitől már két, a Gyógyír északi szélre és a Hetedik hullám című regényét is volt szerencsém olvasni, és mivel azok nem okoztak csalódást, sőt, maradandó élményt nyújtottak, természetesen erre a történetére is nagyon kíváncsi vagyok. 

Daniel Glattauer: Örökké tiéd
„Te vagy az én fényem, én a te árnyékod. Már egyikünk sem létezhet a másik nélkül.”
A harmincas éveinek közepén járó, egyedülálló Judith a szupermarketben ismerkedik meg Hannesszal, aki a tömegben a sarkára lép. Nem sokkal később a férfi felbukkan az elegáns kis lámpaüzletben, amelyet Judith a gyakornoklány, Bianca segítségével vezet. Hannes nőtlen építész, a legszebb férfikorban van – nem csupán minden anyós álma, de Judith barátait is teljesen lenyűgözi. Judithnak kezdetben nagyon jól esik, hogy a céltudatos férfi a tenyerén hordozza, lesi minden kívánságát. Ám Hannes szűnni nem akaró törődése idővel egyre nyomasztóbbá válik. Judith úgy érzi, a férfi fokozatosan kisajátítja, ellenőrzése alá vonja. Hiába próbál szakítani vele, Hannes még az álmaiba is beférkőzik. S amikor fölébred, a férfi máris készen áll, hogy valami jót tegyen vele…
„Thrillerbe forduló szerelmi történet. Humoros, fordulatos, lélegzetelállító.” Die Presse
Kiadó: Park    Oldalszám:320    Várható megjelenés: 2013. március 20.

Aztán ugye maradva a romantikus műfajnál, itt van még nekem az Athenaeum kiadó által már tavaly beígért, de csak az idén megjelenő új könyve A szultán asszonya. Ezt is muszáj lesz elolvasnom.

Jane Johnson: A szultán asszonya 
1677-et írunk. A két szolgálóleányával London felé, jövendőbelijéhez tartó szőke és kék szemű angol lány, Alice hajóját kalózok támadják meg. A kalózok a szép szüzet a szultánnak szánják, s nagy haszonnal el is adják a meknesi háremébe. A Versailles-i kastélyt felülmúlni vágyó, nagy lendülettel épülő meknesi szultáni palota legtöbb lakójának sorsát és mindennapjait a szultán kegyetlensége, és első felesége, Zidana intrikái határozzák meg. 
Egy nap Nus-Nus, a szultán írnoka, egy szudáni fekete törzsfőnök elrabolt fia a méregkeverőnél hagyja a Zidana által rendelt szerek listáját, és amikor visszatér a boltba, a kereskedőt holtan találja. A hirtelen megjelenő katonák az írnokot fogják le. 
Alice-hez hasonlóan, Nus-Nusra is szörnyű sors vár. Szorult helyzetükben egymásnál keresnek támogatást és menedéket, végül együtt szőnek terveket a hárem és a palota elhagyására, s a fekete fiú és a fehér angol lány egymásba szeretnek.  
Vajon sikerül elkerülniük balsorsukat és megmenekülni a biztos halálból? Milyen élet vár rájuk a fehér Európában?  
Kiadó: Athenaeum    Oldalszám:512     Várható megjelenés:2013. február 6. 

A kiadó egy másik ígéretesnek tűnő könyve az Örök kísértés, ami egy trilógia első része. Valahol olvastam, hogy az írónő az X-akták sorozatot tartja ma is a kedvencének. Hát.... ezt is muszáj lesz elolvasnom. 

Amanda Stevens: Örök kísértés 
A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak. 
John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.  
A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…  
Kiadó: Athenaeum    Oldalszám:352     Várható megjelenés:2013. február 28.


A felsorolás még mindig nem ért véget, mert itt van még a sorban Jennifer Ashley könyve, amire annak ellenére, hogy a sorozat első részét kissé vulgárisnak éreztem, mégis nagyon kíváncsi vagyok. 

Jennifer Ashley:Lady Isabella botrányos házasága
Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Mackenzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét. Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. A nő ellenáll, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenu¨l pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, ölelését, amely semmihez nem hasonlítható... A bestseller szerző Jennifer Ashley romantikus, erotikus sorozata több díjat nyert. Mac Mackenzie szenvedélyes története rabul ejti az olvasót! 
Kiadó: Kossuth   Oldalszám:352  Várható megjelenés:2013. március 06.

Hát, ezek lennének azok a könyvek, amik mostanság megdobogtatják a pici szívemet, úgyhogy olvasásra fel, mert van mit! 

3 megjegyzés:

  1. Á, Daniel Glattauer könyv! nem is tudtam! Most már én is nagyon várom! :)

    VálaszTörlés
  2. Ú, te mindig bűnbe viszel :) A Glattauer-könyv engem is érdekel, az Örök kísértésnek meg gyönyörű a borítója!

    VálaszTörlés
  3. Roni: Gondoltam, hogy ez majd neked is tetszeni fog :)

    Nikkincs: ááááá, gondolni sem mernék ilyesmire :D

    VálaszTörlés