2012. júl. 18.

Könyvek, amiket várok #14

Ismét egy olyan író trilógiája fog a közeljövőben megjelenni, aki Julia Quinn mellett a másik nagy kedvencem és egyben a szívem csücske. (Hiába van nekem csak egy belőle, mégis sokan elférnek benne.)

Sokan úgy tartják, hogy Heyer történeteinek folyása túl lassú és unalmas. Én nem így gondolom. Az első tőle olvasott regényemnél én inkább a romantikát hiányoltam belőle főként. A másodiknál már tudtam, hogy mire számíthatok, így nem görcsöltem a rózsaszín felhők hiánya miatt, inkább élveztem a történetet, az írónő stílusát és finom angol humorát.  
A harmadik könyvével meg már végérvényesen levett az írónő a lábamról.

Egyértelmű hát, hogy nekem ez a trilógia kell, szükségem van rá. Mert megérdemlem.

GEORGETTE HEYER:
Régi szép színek
Alastair trilógia 1. 

„Gratulálunk Miss Heyernek életerejéért, elevenségéért, finom humoráért és azért, hogy képes olyan történetet mesélni nekünk, amit olvasva eláll a lélegzetünk a gyönyörűségtől.”
Boston Evening Transcript

Justin Alastair, a hideg szívű Avon herceg bosszút akart állni valakin; ebből a megfontolásból vásárolt meg egy vörös hajú párizsi utcagyereket, akit apródjává tett. Avon gyanította, hogy a finom vonású szép apród, Léon valójában Léonie, és nem más, mint az elvetemült Saint-Vire gróf törvényes leánya, akit a gróf fiú örökös iránti mindenre elszánt aljas vágya fosztott meg örökségétől. A herceg terve egyszerű volt: Léonie-t ellensége előtt parádéztatni, ártatlan gyámoltjával visszaköveteltetni születési jogait, és ezzel tönkretenni valódi apját. Ám a herceg nem számított arra, hogy Léonie bámulatos átalakulása milyen gyengéd érzelmeket támaszt benne… és már beindította a veszélyes ármány gépezetét…

Kiadó: Gabo
Oldalszám: 430
Várható megjelenés: 2012. július 31.

GEORGETTE HEYER:
Az Ördög kölyke
Alastair trilógia 2.

Éjszakai lányszöktetés
Az okos, gyakorlatias Mary Challoner tudta, hogy a megátalkodott Dominic Alastair, azaz Vidal márki nem akarja feleségül venni a húgát, bár anyjuk erősen ebben mesterkedett. Ezért Mary hidegfejjel eltervezte, hogyan védheti meg húgát úgy, hogy becsapja Vidalt. De arra nyilván nem számíthatott, hogy a feldühödött nemes úr őt szökteti meg! Vidal vonakodva, de felismeri felelősségét, és miután rájön, milyen komolyan őrzi erényét Mary, házasságot ajánl a hölgynek. Ám hiába a gondosan kigondolt házassági terv. Vidal sosem gondolta volna, hogy egy nő elutasítja. A megrökönyödött, elbűvölt és zavaróan kísértésbe került Vidal megesküszik, hogy Mary a felesége lesz. Akkor is, ha ez az utolsó cselekedet az életében…

Kiadó: Gabo
Oldalszám: 354
Várható megjelenés: 2012. július 31.

A harmadik rész Háború és bálok címmel majd csak augusztusban fog megjelenni. Borító és fülszöveg még nincs hozzá.

4 megjegyzés: