2011. nov. 27.

Könyvek, amiket várok #5

Ismét olyan jó kis könyvekre bukkantam, amiket muszáj kiplakátolnom, mert nem tudok szó nélkül elmenni mellettük, mind felkerült a listámra.

Noelle Harrison: A házasságtörő
"Minden háznak megvan a maga titka . A harmincas évei közepén járó Nicholas maga mögött hagyja kényelmes életét Dublinban, és vidékre menekül. Szabadulni akar annak emlékétől, hogy felesége megcsalta, s a házassága zátonyra futott. Vesz egy vidéki házat, s újult erőkkel kezd neki a felújításnak. Ám a ház mintha beszélne hozzá. Nicholas hangokat hall, melyek nem tudni, honnan jönnek, ám vélhetően egy nő hangjai. Nicholas rájön, hogy nem képzelődik: minden kétséget kizáróan egy nő szelleme él vele együtt a házban. ...... Noëlle Harrison lassú, mégis magával ragadó prózájában az olvasóval együtt végigjárja a legmélyebb s sokszor gyötrelmes emberi érzelmek - szerelem, szenvedély, féltékenység - útvesztőit, s a szív eldugott zugaiba enged betekintést."

Jo Barrett: Hát így történt
"Madeline Piatro négy évet szentelt az életéből Carltonnak. Cserébe kapott tőle romantikát, virágot és élete legjobb szexét. De aztán a pasas kirúgta, méghozzá e-mailben. Kihasználta, összetörte a szívét… ráadásul miatta a lány elveszítette imádott marketinges állását is. Ezért Maddy elhatározza, hogy bosszút áll, és visszaszerzi a karrierjét. De nemsokára rájön, hogy a számla kiegyenlítése – bármennyire igazságos – nem is olyan egyszerű, mint ahogy első pillanatban gondolta. Még egy adag mérgezett sütemény, egy profi (bár kissé kétbalkezes) nehézfiú, és a legjobb barátok segítségével sem."

Wendy Wax: Bombasiker
"Mi nagyobb tragédia egy nő életében: ha egy fiatalabbért elhagyja a férje, vagy ha lejtőre kerül az ígéretesen indult írói karrierje?
Kendal Aims hirtelen maga sem tudja eldönteni, olyan váratlanul érte mindkettő. És ha még nem volna elég a csalfa férj, az eladási számai esése, az undok új szerkesztő és a kilátásba helyezett szerződésbontás, rátör az írói válság is. Pedig szorítja a határidő, hogy leadja a búcsúkönyvet a kiadójának. Ám hiába húzódik vissza hegyi házikója magányába, csak az üres lappal és a még üresebb jövőjével néz farkasszemet.
Ám azért vannak a barátnők, hogy a bajban segítsenek. És ők négyen mindig számíthatnak egymásra, amióta tíz éve reménybeli szerzőként összebarátkoztak egy írókonferencián. Együtt írják meg a regényt, saját életüket használva alapanyagként, abban bízva, hogy senki sem ismer majd rá szavaik mögött a valóságra…."

Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!
"Gondolná valaki, hogy a Paradicsomban élni dögunalom? Legalábbis Charlotte-nak ez a tapasztalata, mikor végzetes autóbalesete után odakerül. Mígnem izgalmas feladatot kap: visszatérhet a földre … őrangyalként. Ám az örömbe némi üröm vegyül, mert a számára kijelölt védenc nem más, mint hűtlen szerelme, James, aki közvetve felelős az ő tragédiájáért...."



1 megjegyzés:

  1. A Házasságtörőt láttam tegnap Libri boltban, a Tericumos könyvek olyan gyönyörűek,hogy nem lehet elmenni mellettük!!

    A Bombasikerre én is kíváncsi vagyok:-)

    VálaszTörlés