2011. okt. 15.

Mi MICSODA mini és Junior

Egy könyvesboltba járva, rengeteg gyerekeknek szóló „okos” könyvvel találkozhatunk. De, hogy melyikből tanulhat gyermekünk a legtöbbet? És hogy melyiket érdemes választani? Hát ez az(!), ez tényleg egy nehéz kérdés. Mostani bejegyzésemben két olyan könyvet szeretnék nektek bemutatni, melyeket a minap olvasgattunk csemetéimmel, és aminek igen nagy sikere volt náluk, amellett, hogy sok hasznos információval is gazdagabbak lettünk. Mindkét könyv különböző korosztálynak szól, a Mi MICSODA könyvek mini és a Junior sorozatának egy-egy része. Míg a mini sorozat a kisebbeknek, három és négy éveseknek szól, addig a Junior az idősebbeknek, nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlott.

párnázott, kemény borító, 14 oldal
Ár: 1990.-
A kisfiam első autója egy kukásautó volt és azt tapasztaltam, hogy nagyon sok óvodás társa - hozzá hasonlóan - különösen vonzódik a kukásautókhoz. A Nézd, hová megy a kukásautó! című mesekönyv sok hasznos tudnivalót tartalmaz a szelektív hulladékgyűjtés és a különböző hulladékok újrahasznosításával kapcsolatban. A könyvben Jani apukáján keresztül – aki maga is szemétszállítóknál dolgozik - ismerhetjük meg, hogy merre megy a kukásautó, milyen ruhát viselnek a szemétszállítók, hányféle kukásautó van, hogyan válogatják szét a szemetet, hova kerülnek az üres üvegek és hogy hogyan lesz belőlük újra új üvegpalack. A rajzok annyira kifejezőek és szépek, hogy a könyv mondandóját, akkor is megértik a kicsik, ha csak önállóan lapozgatják azt.  A sorozat összes részére jellemző, hogy a hétköznapi életben előforduló témákról, mint például a kert, az építkezés, az autók vagy az óvoda, stb…….. közöl alapvető információkat. A könyv végén játék is található, "Minikvíz" kérdések, melyekre a válaszok a kinyitható ablakokban vannak elrejtve. Hát hadd ne kelljen elmesélnem, hogy ezek nyitogatását mennyire élvezték a gyermekeim.:) És hát hiába hatéves már a "nagy"fiam ugyan olyan érdeklődéssel nézegette velünk együtt a könyvet, mint a kistestvére.

karton borító, 24 oldal
Ár: 2750.-
Egy másik népszerű téma nálunk az építkezés, ezért egyértelmű, hogy a junior sorozat ezen részére miért is voltunk kíváncsiak. Még magam is érdeklődéssel olvastam, hogy melyek egy családi ház építésének főbb szakaszai, kezdve a tervezéstől és az engedélyezési tervek beszerzésétől az alapozás, a kőműves munkák, a tetőkészítésen át a belső mestermunkákig. A könyvből megtudhatjuk azt is, hogy milyen egy nagy építkezés, hogy hogyan építenek utat, és hogy hogyan kerül az útra az aszfalt. A Junior sorozatban már játékos feladatok és vicces érdekességek is találhatóak, melyeket szintén a kinyitható ablakok rejtenek. Nagyon tetszettek a  „Tudtad?” kérdések alatt olvasható érdekességek, mint például, hogy mire figyelnek a tervezők az utak tervezésénél, vagy hogy hányféle autópálya – híd létezik. A rajzok nagyon informatívak és igazán tetszetősek, tényleg nagyon nagyon sokat lehet tanulni a könyvből, amibe itt bele is tudtok nézni.

A sorozatok több részből állnak, a mini  már a tizenegyedik, míg a Junior a tizenkilencedik résznél tart. Szóval van bőven miből válogatni, így mindenki megtalálhatja a gyermekét legjobban érdeklő témát, vagy témákat! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése