2011. okt. 7.

Könyvek, amiket várok #1

Nehezen tudok választani a rengeteg megjelenésre váró jobbnál jobb könyv közül, melyekkel a kiadók mostanság megörvendeztetnek bennünket. Így most csak azt hármat szeretném kiemelni, amiket biztos, hogy mindenképp beszerzek. :)) 

 Máris hiányzol!
James Patterson, Gabrielle Charbonnet
Jane Margaux magányos kislány. Édesanyja, a rendkívül sikeres és mindenható Broadway-producer, mindössze hetente egyszer szakít rá időt: vasárnaponként elmennek fagylaltozni, majd megcsodálják az ékszereket a Tiffanyban. Jane-nek csak egyetlen barátja van, a jóképű, jó humorú, a harmincas éveiben járó Michael. A férfi tökéletes. Ám a kislányon kívül senki sem látja és nem is hisz a létezésében. Michael azonban nem maradhat örökké vele, a kilencedik születésnapján elhagyja Jane-t, megígérve, hogy a kis barátnője hamarosan elfelejti őt. Mert a képzeletbeli barátoknak ez a sorsuk. Jane azonban sosem felejti el. És két évtized múltával is ugyanolyan magányos, mint gyermekként volt. Hiába lett belőle sikeres drámaíró, az anyja továbbra is zsarnok módon rátelepszik az életére. Aztán egy napon találkozik valakivel, aki jóképű, jó humorú és a harmincas éveiben jár. A férfi tökéletes. A neve - Michael... Felülmúl minden képzeletet, hogy miért kell a két fiatalnak újra találkoznia ebben a nem mindennapi történetben.

Különös özvegység
Georgette Heyer 
Sorsfordító tévedés:
Elinor Rochdale nem abba a hintóba száll, amelyet érte küldtek, így nem reménybeli munkaadójánál, hanem a rossz hírű és romlott, ám éppen halálán levő fiatal Eustace Cheviot birtokán találja magát.
Fontos döntés:
Eustace Cheviot unokabátyja, Lord Carlyon meggyőzi Elinort, hogy pusztán anyagi megfontolásból menjen feleségül unokaöccséhez. Reggelre Elinor gazdag özvegy, de egy nemzetközi kémjátszma kellős közepén találja magát: betörők, hívatlan vendégek és gyilkosság zavarja lelki nyugalmát. És Mr. Carlyon nem hagyja békén…

Incarceron
Catherine Fisher
Képzelj el egy világot, amelyben nemcsak megállították, de vissza is forgatták az idő kerekét. Beköszöntött az örökké tartó 17. század, ahol csak a gazdagok élvezhetik a technika vívmányait. 
Képzelj el egy börtönt, hatalmasat, amelyben a cellák és a folyosók mellett egész erdők, városok és tengerek is elférnek. Most képzelj el egy rabot, akinek nincsenek emlékei! Csak annyit tud, hogyOdakintről jött – pedig a börtönt évszázadokkal ezelőtt lezárták, és azóta csak egyetlen embernek sikerült kijutnia. Aztán képzelj el egy lányt, aki egy nemesi birtokon lakik! A sorsa – úgy tűnik – megpecsételődött: megrendezett, szerelem nélküli érdekházasság vár rá. Ő azonban még nem adta fel, kiutat keres, és összeesküvések kusza hálójába gabalyodik. Az egyikük Bent van, a másik Odakint, ám mindketten rabok. Hát ez az Incarceron! (Ez már meg is van:))

2 megjegyzés:

  1. Na tessék, egy hónapja nincs időm könyvekkel foglalkozni, és máris ennyire kiestem a körforgásból! Ezek közül egyedül az Incarceron-ról hallottam, pedig a másik kettő is kötelező darabnak tűnik. De jó, hogy írtad ezt a posztot!:D

    VálaszTörlés
  2. Nem szoktam új könyvekről posztot írni, mert mire időm lenne rá, már vagy tíz helyen olvasok róluk. De ezeket a könyveket egy helyen sem láttam, kivéve az Incarceront, és gondoltam, hogy felteszem hátha valakit érdekel. Örülök, hogy tudtam új könyveket mutatni.:)

    VálaszTörlés