2015. máj. 7.

Jessie Burton: A babaház úrnője

A babaház úrnőjét már akkor kinéztem magamnak, amikor még csak a kiadó várható megjelenései közt volt látható, úgyhogy ahogy előrendelhetővé vált, rögtön le is csaptam rá. Bevallom azért kicsit féltem, hogy nem éri majd meg a pénzét, de kár volt aggódnom, mert amellett, hogy a külcsín rendkívül kellemes, a belbecs sem marad el mögötte.


7 megjegyzés:

 1. Szia! Én csak pár betűt és képeket látok a bejegyzésben, magát a véleményt nem. Vagy csak nálam látszik rosszul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már máskor is volt ilyen... nem tudom miért, szerintem a blogspot vacakol. Nálam bejön a poszt. Remélem hamarosan megjavul. :(

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Igen, nagyon jó könyv volt, még több ilyet akarok! :)

   Törlés
 3. Én is nemrég végeztem a könyvvel, és valami hiányérzet bennem is maradt, de nem tudom megmagyarázni, miért... talán a miniatűrkészítős vonalat érzem hiányosnak, nagyobb durranásra vártam. Egyébként végig imádtam a könyvet, nagyon tetszik a hangulata, és tetszik, hogy mindent a nők uralnak :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a miniatűrkészítős vonallal nem volt problémám…

   -----------SPOILER-------------

   Az én lelki szemeim előtt ő úgy jelent meg, mintha valami boszorkány-féleség lenne, aki érzi az emberek érzelmeit és ebből adódóan különböző dolgokat tud kikövetkeztetni velük kapcsolatban és ezt közli is velük. Nekem tetszett, hogy nem derült ki pontosan, hogy ki is ő valójában, hogy titkolta a kilétét, ami érthető volt, hiszen lehet máglyára is vetették volna ez miatt. Szóval nekem ez a titokzatosság simán belefért a mágikus realizmus címszóba. :)

   ------------SPOILER VÉGE-----------

   ... a vége viszont sok kérdést vetett fel bennem, annak ellenére, hogy majd minden titok napvilágot látott. Sajnálom, hogy semmi biztos információt nem kaptam arról, hogy Nella hogyan folytatja majd tovább az életét, boldogságban vagy kirekesztettként és hogy a ház többi új és régi lakójának is mi lesz a sorsa… Szóval nálam inkább ez okozta a hiányérzetet.
   Én is nagyon szerettem ezt a könyvet és az erős hangulatát, nem sok Amszterdamban játszódó regényt olvastam eddig, főleg olyat nem, ami ebben a korban játszódik - a Tulipánláz volt az egyetlen, ami nagyon tetszett és szerintem, ha szereted ezt a helyet és korszakot, akkor te is tetszeni fog.:)

   Törlés
 4. Nem tudom, elnyelte-e a blogger a kommentemet vagy mi, de szerencsére kikontrolcéztem előtte, szóval ha ez van, akkor bemásolom:

  Igazából

  KIS SPOILER
  arra számítottam, hogy nagyobb szerepe lesz a babaháznak a történetben. Vagyis ez most hülyén hangzik, mert elég nagy szerepe volt, csak vártam valami durranásra, de nem tudom, miért :)
  Amit te írtál, azzal kapcsolatban, engem nem zavart, hogy nyitott a vége, viszont a sok-sok tragédia után nem tudok hinni abban, hogy pozitívan alakul a szereplők sorsa a továbbiakban.

  VálaszTörlés