2012. okt. 12.

Könyvek, amiket várok #15

Nagyon rég jelentkeztem már ezzel a poszttal, aminek főleg az az oka, hogy mire odáig jutottam, hogy be is pötyögjem azokat az új könyveket, amik vágyaim tárgyává váltak, addigra már egy fél tucat helyen köszöntek vissza rám, Dunára vizet meg minek?
Ezúttal viszont négy olyan könyvet hoztam nektek, amik megjelenéséről már régóta tudomásom van - csakúgy, mint rajtam kívül sokaknak -, de mégsem találkoztam velük úton útfélen, pedig nagyon is ígéretesnek találom őket. Fel is kerültek végeérhetetlen kívánságlistámra.

Katarina Mazetti: Családi sírbolt
Ebben a könyvben folytatódik A pasi a szomszéd sír mellől című regényben megismert könyvtárosnő és parasztgazda kicsit bizarr és érdekes szerelmi története. Nekem az első rész nagyon tetszett, tuti vevő leszek a folytatásra is.

A nő könyvtáros, a férfi parasztgazda. A nő a könyveket és a biotermékeket imádja, a férfi gazdálkodik, és eszébe se jutna, hogy egy könyvet csak úgy elolvasson. De a sors egymás útjába sodorja őket, és egy rövid együttlét, majd szakítás után úgy döntenek, tesznek három kísérletet egy közös gyerek létrehozására. Ha nem jön össze, kész, vége. De összejön – Isten hozta a családi sírboltban!
Kiadó: Park        Oldalszám: 212       Várható megjelenés: november 9.
                                      
P. D. James: A halál jár Pemberley-ben
A következő könyv egy krimi, ami nem az én műfajom, de mivel a könyv írója Jane Austen Büszkeség és balítélet szereplőit vonja be egy gyilkosságról szóló történetbe, így ezen a könyvön is megakadt a szemem.

1803-at írunk, hat év telt el azóta, hogy Elizabeth és Darcy megkezdték közös életüket Darcy pompás birtokán, Pemberley-ben, és békés, rendezett világuk csaknem támadhatatlannak tűnik. Elizabeth remekül megállja a helyét a főúri kastély úrnőjeként. Két szép kisfiuk született, Fitzwilliam és Charles. Elizabeth nővére, Jane és a férje, Bingley a közelükben élnek; az édesapja sűrűn ellátogat hozzájuk; derűlátó beszélgetések folyik Darcy húgának, Georgianának a házassági kilátásairól. És zajlanak a mindenki által várva várt évenkénti őszi báljuk előkészületei. Azután a bál előestéjén darabokra törik ez a nemesi idill. Egy vadul billegő cséza száguld fel a kastély kocsifelhajtóján, benne Lydia, Elizabeth kegyvesztett húga, akit férjével, a kétes jellemű Wickhammel együtt kitiltottak Pemberley-ből. Lydia hisztérikus állapotban botorkál elő a kocsiból, azt sikoltozva, hogy Wickhamet meggyilkolták. Pemberley lakói megrázó hirtelenséggel egy ijesztő rejtély kellős közepén találják magukat. P. D. James, akit egy egész életen át tartó szenvedélyes szeretet fűz Austenhez, mesterien teremti újra a Büszkeség és balítélet világát, felvillanyozva egy ragyogóan megírt bűnügyi regény izgalmával és feszültségével, ahogyan csak ő képes erre..
Kiadó: XXI. Század       Oldalszám: 288       Várható megjelenés: november 8.

Jonathan Beet és a kallódó lelkek - Halott ember tava
Aztán ugye az őszi nagy könyvdömpingben ez a könyv sem kerülte el a figyelmemet ........ szellemeket látó lány? diliház? Remélem jó lesz!

A nevem Jonathan Beet. Beet, mint a répa.
Húsz éves vagyok, New Yorkban élek, és van egy titkom: látom a szellemeket.
 Ez legutóbb is kimondottan nagy gondot okozott, amiért természetesen engem tettek felelőssé.
"Kösz, Charlie, az életem romhalmaz lett miattad!
Napok óta csak ez az egy gondolat ismétlődött a fejemben. Én idióta, küzdöttem az egyértelmű ellen, és mi lett a vége? Az, hogy egy New Yorktól legalább hatezer kilométerre fekvő diliházba száműztek. Rendkívül tanácstalan voltam. Fogalmam sem volt, ki segíthetett volna rajtam."

Akkor nem sejtettem, hogy a megpróbáltatásaim java még hátra volt.
Első látásra beleszerettem Cléóba, a bolondokháza egyik, gyakorlaton lévő ápolójába. Tőle hallottam, hogy érkezésem előtt az egyik, drogfüggő lány elszökött az intézetből. Unatkoztam, gondoltam utánanézek az ügynek. És abban a pillanatban belekeveredtem egy sorozatgyilkosságba...
Kiadó: Egmont                 Oldalszám: 304                Már megjelent!

Nick James: A gyöngyháború (sorozat)
Erre a könyvre pedig Fanni blogján olvasott lelkes ajánló kapcsán lettem figyelmes, a könyv besorolása: steampunk, disztópia, poszt-apokaliptikus, spekulatív fikció. Na kérem, mi a csuda.........ez nekem kell!

A felperzselt Föld utolsó reménységét a gyöngyök jelentik: apró, rejtélyes rögök a világűrből, amelyek egész városokat képesek ellátni energiával. Az értük folyó harc résztvevői az Éghajó Közösség – politikai disszidensek, akik hatalmas hajókon élnek a sztratoszférában – és az Egyesült Párt által vezetett korrupt felszíni kormány. Jesse Fisher, az Éghajó Akadémia legkevésbé ígéretes tanonca és Cassius Stevenson, egy fiatal felszíni ügynök útjai keresztezik egymást, amikor mindketten tiltott területre tévednek a gyöngyök utáni hajszában. Véletlen találkozásuk váratlan reakciót indít be bennük, és mindkét fiút elképesztő és veszélyes képességekkel ruház fel. Miközben a szemben álló hatalmak bármit megtennének,
hogy kihasználják ezeket az új erőket, Jesse és Cassius, mint üldözött és üldöző, az egykori Seattle romjaihoz tart, hogy megtudják az igazságot újonnan szerzett erejükről, múltjukról és a gyöngyök megdöbbentő titkáról.
Kiadó: Főnix       Oldalszám: 264       Várható megjelenés: október

Írhatnám tovább végeérhetetlen listámat, de mostani mazsolázgatásom és jelenlegi hangulatomnak köszönhetően ezeknek a könyveknek ugranék neki gondolkodás nélkül. 
Mindenkinek szép őszi napot kívánok, sétáljatok sokat, gyűjtsétek sok falevelet és gesztenyét és élvezzétek az ősz csodás színeit.  

6 megjegyzés:

  1. A halott ember tava már megjeelnt,legalábbis nekem már az íróasztalomon pihen:-))

    VálaszTörlés
  2. Na tessék! És én erről nem is tudtam! Nem láttam senkinél, hogy olvasná. Nagyon csendben nyomja ki ezt az Egmont. Juj, de kíváncsi vagyok rá, mikor olvasod?

    VálaszTörlés
  3. Még nem tudom...végül is nem vaskos,egy délután sztem ki lehet végezni ha ráfekszik az ember :-)) Én is néztem,de még senki sem olvassa...

    VálaszTörlés
  4. A Családi sírboltot bizony kár volt megírni, mer az elsö rész közelébe sem ér:(

    VálaszTörlés
  5. komolyan? nagyon sajnálnám ha így lenne, kár lenne érte. Mindenképp elolvasom.

    VálaszTörlés
  6. P.D. James? most jöttem rá h. az egyik kedvenc krimiíróm!!!! mindegyik magyarul megjelent krimijét olvastam mert irtó jó hangulatfestő és karakterleíró képessége van...úgyhogy ezekután nem csodálom h. Austen korában sem tétlenkedik..:D

    VálaszTörlés