2012. máj. 3.

Julie James: A hamis partner (FBI #1)

A történetet egy harmincas éveiben járó csinos és okos államügyésznő és egy szexisen mogorva FBI nyomozó izgalmas és romantikus szerelmi történetéről szól.

Mivel Cameronnak pár napig házon kívül kellett tartózkodnia - a lakásában történő padló felújítása miatt - kihasználta az alkalmat egy kis hétvégi lazításra. A motelszobában azonban, ahol kényeztetni kívánta magát, fültanúja lesz egy igen  aktív és hangos szexmaratonnak, illetve az ez után történő gyilkosságnak. Az ügy kinyomozásával az FBI egy olyan különleges ügynököt bíz meg, aki történetesen Cameron egy régi ismerőse. Pár évvel ezelőtt már volt egymáshoz szerencséjük egy közös ügy kapcsán, melyben egy chicagói maffia főnök rács mögé juttatása volt a cél. Cameronnak azonban a főnöke utasítására ejteni kellett a vádat, amelyet Jack véres verejtékkel gyűjtött össze, így hát nem meglepő, ha ez miatt a nyomozó igen erősen berágott az ügyésznőre. Oly annyira, hogy nem átalkodott a médiában vérig sérteni őt, aminek a következménye az lett, hogy Jack karrierje derékba tört. Nos, ez után a méltán mondható viharos elválás után újra kapcsolatba kerülnek egymással a fent említett gyilkosság kapcsán, mint tanú és az őt védő nyomozó. A találkozás mindkettőjüket meglepte és bár kezdetben ugyan ágálnak egymás társasága ellen, de a történet végére – szerintem nem árulok el nagy titkot ha elmondom -  nagyon jól összemelegednek.

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, már az első oldalnál tudtam, hogy ez nekem való lesz. A stílusa, a humora, a filmként pergő leírások és párbeszédek, mind – mind simogatták romantikára éhes lelkemet. És bár elég banálisnak tűnhet az alapszituáció, miszerint a múltban történt sérelmek és félreértések miatt a hős és a hősnő utálják egymást, de higgyétek el mégsem lesz az.

Cameront hihetetlenül jó karakternek tartottam. Gyors gondolkodásúnak, humorosnak és kellően szarkasztikusnak, aki épp akkor és épp ott használta ezen ritka képességét, ahol azt a helyzet megkívánta. Végre nem csak egy szexis és tűsarkúban járó bugyuta hősnővel van dolgunk. Cameron nem egy olyan: „Jaj elvesztem az élet tengerében !” típus volt és nem is túl férfiasan tökös ahhoz, hogy „Ide azzal a fegyverrel, majd én megvédem magam” mondatot rikácsolva rohangáljon nekünk a lapok között. A szerzőnek határozottan sikerült  megtalálnia valamennyi karakternél az arany középutat.
Természetesen Jackre sincs semmi panaszom, ő egy kemény és szívós hős, aki a történetben végig a domináns alfa hím szerepében tetszelgett. A társával folytatott humoros párbeszédek pedig, melyekben együtt nekem úgy tűntek, mintha egy mogorva, de bölcs, az életről már mindent tudó aggastyán tanítaná a nálánál jóval fiatalabb és hebrencs tanítványát, aki mégis tisztábban látja tanítója érzelmeit, mint azt ő maga, szóval ezek a párbeszédek annyira feldobták a történetet, hogy Cameron és Jacke jelenetei után mindig nagy izgalommal vártam az ő szurkálódásaikat.

Mivel az író már a könyv elején elárulja nekünk a gyilkos kilétét, így nem kell az miatt aggódnunk, hogy vajon ki lehetett az. Az miatt viszont már igen, hogy a tettes nehogy okosabb legyen, mint a mi rendkívül szeretetre méltó hősünk. Ettől és persze még sok minden mástól a cselekmény végig izgalmas volt, nem találkoztam lényegtelen és unalmas kitöltő részekkel. Az akciójelenetek filmként peregtek előttem, és az erotikus jeleneteknél pedig erősen ajánlott, hogy legyen a kezünk ügyében poroltó. Igaz az erotikán túllépve a forró pillanatokból számomra már kevesebb is elegendő lett volna, de mindez szinte említésre sem méltó Cameron és Jack kapcsolatának a kialakulása mellett, melyet a szerző olyan nagyszerűen és szépen fokozatosan építette fel, hogy azt öröm volt olvasni. 

Egyszóval minden volt ebben a könyvben, amit a műfaj megkíván. Bűnözés, gyilkosság, hozzá egy szemtanú, FBI ügynök, korrupció,  romantika és szerelem.  A könyv üdítően szellemes és meglepően hihető, izgalmas és romantikus volt, oly annyira, hogy még a végén lévő számomra már túl cukormázas  happy end felett is szemet tudtam hunyni.


A könyv születéséről és a szerzőről a kiadó honlapján többet is megtudhattok.

Az amerikai borító is nagyon szép, de nekem egy paraszthajszállal a mienk jobban tetszik.

Kiadó: Pioneer Books
Eredeti cím: Something About You
Sorozat: FBI / US Attorney
Fordította: Leyer Ginda
Oldalszám: 342

9 megjegyzés:

  1. Tudtam, hogy szeretni fogod! :))

    VálaszTörlés
  2. Jajj nekem, már nagyon el szeretném én is olvasni, de amíg nem kapom el, addig is csipegettem nálad a morzsákat a könyvről! :) Köszi!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nikkincs: csak nem olvastad már te is???

    Krisztina: én eddig úgy láttam, hogy hasonló az érdeklődésünk a romantikusok terén, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy neked is nagyon fog tetszeni. :)

    VálaszTörlés
  4. hm hm újabb csemege:)

    kis stilisztikai nyafogásom: az miatt helyett amiatt:)*grammar nazi*

    VálaszTörlés
  5. Régi dilemma ez már, van aki így van aki úgy használja..... nekem valahogy az a z oda kívánkozik....nagyobb nyomatékot ad a mondandónak.

    VálaszTörlés
  6. De olvastam, csak angolul, de már nem is tudom mikor. Arra emlékszem, hogy nem volt nyálas és szirupos, szóval tetszett nekem is :)

    VálaszTörlés
  7. :)) A Mamma Luciát is nyugodtan beütemezheted..überjó :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó könyvnek ígérkezik, remélem hamarosan én is olvashatom. Viszont amíg kicsit nem megy lejjebb az ára, addig ez álom marad. :( Köszi az ajánlást. :)

    VálaszTörlés
  9. Ariadne: Én köszönöm, hogy elolvastad! :)
    Egyébként még nem láttam, hogy a kiadó leakciózta volna a könyveit, én úgy tudom, hogy a www.7books.hu webshopnál a legolcsóbb -25%.

    VálaszTörlés