2012. máj. 8.

Könyvek, amiket várok #10

A mostani kívánságlistámra teljesen véletlenül, olyan könyvek kerültek, amelyek nem az ifjúságot, hanem inkább az én, hogy finoman fogalmazzak az "érettebb" korosztályt célozzák meg. Van benne egy kis regényes történelem és egy kis krimi is. Természetesen mindegyik felkerült a kívánságlistámra.

Kate Quinn: Róma Lányai
"Időszámításunk szerint 69: Nero meghal. A Római Birodalom vezetőre vár. A status quo-t káosz övezi. A Négy Császár éve mindent megváltoztat – különösen két testvér életét.

Elegáns és ambiciózus: Cornelia a tökéletes római feleség megtestesítője. Annak él, hogy egy nap férjét császárként láthassa. Testvére, Marcella visszahúzódóbb, inkább elszenvedi a történelmet, mint csinálja. Még így is, Marcellának rengeteg udvarlója akad, trónbitorlótól elkezdve politikus fiáig, aki megfogadta, hogy egyszer ő lesz majd a császár.
De amikor a véres hatalomátvétel felforgatja életüket, a két nővérnek ügyesen kell helyezkednie, hogy túlélje azt. Míg Cornelia megpróbálja álmait teljesíteni, Marcella rájön, hogyan tudja befolyásolni Róma legnagyobb hatalommal rendelkező férfijait.
A végén viszont csak egy császár lehet…és egy császárnő."

Várható megjelenés: 2012. május
Kiadó: Gnereal Press

Matthew Lewis: A szerzetes
"Ambrosio feddhetetlen életű szerzetes, Madrid bálványa. A jómódú spanyol hölgyek kizárólag neki hajlandók gyónni, s rajongók tömegei hallgatják áhítattal prédikációit. Ám egy agyafúrt csábító leselkedik a makulátlan jellemű szerzetesre: erdei haramiák, a kegyetlenségig szigorú apácák, titkos levelek, ördögűző szertartás, túlvilági erők és váratlanul előbukkanó kísértetek világát vonja köré. A csábító csak egy gyönge pillanatára vár – képes lesz-e Ambrosio szembenézni hiúságával és leküzdeni vágyait? Engedi-e, hogy hibái vétkekké, majd bűnökké duzzadjanak? Tévútra taszíthatja-e egyetlen rossz döntés, vagy mindig akad más megoldás?..."

Megjelenés: 2012. május 17. 
Kiadó: General Press, 416 oldal.

Claudia Pineiro: Szívecskéd
"Claudia Piñeiro az argentin széppróza egyik legnagyobb sztárja. Különleges lélektani krimiket, művészi és egyben nagyon olvasmányos pszichothrillereket ír.

Ernestónak szeretője van – konstatálja Inés a férje papírjai közt talált rúzsfoltos üzenet láttán. Az üzenet közönséges ízlésre vall: ugyan ki vesz komolyan egy olyan nőt, aki rúzzsal szívet rajzol, aztán még alá is kanyarítja, hogy „Szívecskéd”. Minden nőt megcsalnak – véli –, csak nem mindenki tudja meg. És az ilyeneknek könnyebb, mert ettől még nem változik meg az életük. Aki viszont megtudja, mindenáron ki akarja deríteni, ki az a nő; tépelődik, mi lehetett a baj, mit kéne tennie, megbocsásson-e vagy sem, és hogyan bosszulja meg a rajta esett sérelmet, aztán mire a párja otthagyja azt a másikat, már úgy összekavarodik benne minden, hogy képtelen visszatérni a rendes kerékvágásba. Főleg ha további rúzsfoltos üzenetek kerülnek elő – például egy óvszeres dobozból!..."

Várható megjelenés: 2012. május 5.
Kiadó: Európa, 128 oldal5 megjegyzés:

 1. Még sosem olvastam argentin prózát, érdekesen hangzik és a borítója is olyan szép, oké csupa vér de akkor is ^^

  VálaszTörlés
 2. Határozottan érdekes könyvnek tűnik.....igaz csak 128 oldal, ezért is vagyok kíváncsi, hogy mit is tudott írt ilyen kevés oldalszámon.

  VálaszTörlés
 3. Lehet hogy annyira tömény és sokrétű hogy ilyen sűrű lett. vagy összecsapta de csak nem :)

  VálaszTörlés
 4. Jöhetne mindegyik! Azt hiszem az első kettőt már kívánságlistára is tettem, de a harmadik is érdekesnek ígérkezik :)

  VálaszTörlés
 5. Anaria: Majd meglátjuk, minden esetre, ha lesz rá akció megveszem.

  Nikkincs:Ha majd beszereztem, akkor elküldöm.:)

  VálaszTörlés