2014. jún. 25.

Jennifer McVeigh: Afrikai akác

Amikor a kezembe vettem a könyvet, még nem is sejtettem, hogy az idei év egyik legszórakoztatóbb és legjobb könyvével lesz majd dolgom. Pedig de! Imádtam ezt a regényt, és atyaég! Hogy ez a nő mennyire jól tud írni! De kezdjük az elején.

Ezt a bejegyzést átköltöztettem az aktuális blogomra. Ha kedved van, gyere, nézz körül ott is.

16 megjegyzés:

 1. Tudtam, tudtam hogy jó lesz ez a könyv. ;) tetszik a bejegyzésed, újfent. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz :D Remélem neked is így fog tetszeni :)

   Törlés
 2. Úúúúúúúúú, már mondtad menet közben, hogy imádod, de most aztán végképp meggyőztél engem is! Szerintem ez is tökéletes nyári olvasmány lesz nekem :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp!!! Úgyhogy muszáj lesz beszerezned. :)

   Törlés
 3. Csak annyit mondj:öngyilkos lett a nő?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem. :) Annyira nem drámai... ez egy romantikus könyv.

   Törlés
  2. Sok minden kavargott bennem is, amikor elolvastam a könyvet, amelyeket jórészt te is megfogalmaztál. Többet ehhez hozzátenni nehéz lenne, a nélkül, hogy a könyv befejezését lelőnénk. Engem Frances nagyon idegesített, csak azért olvastam végig, mert már kiváncsi voltam, hogy mi lesz a bűntetése. Nekem a befejezés nem tetszett, nem volt hiteles.

   Törlés
 4. Huh..akkor megveszem.köszi az ajànlót:)

  VálaszTörlés
 5. Szerintem is érdemes elolvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy te is így gondolod, mindig öröm az ilyen visszaigazolás. :)

   Törlés
 6. Ma vettem meg ajándékba... a boltban egyből egy másik könyv ugrott be róla: W. Somerset Maugham - Színes fátyol. A leírásod alapján pedig félelmetesen sok a párhuzam, ami nem tántorítana el attól, hogy elolvassam ezt is, de sajnos már becsomagoltam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyébként egy másik értékelésében olvastam már, hogy a Színes fátyol pár momentuma köszön vissza ebben a könyvben, amit sajnos nem tudok igazolni, mivel Maugham könyvét még nem olvastam, bár már a polcomon várakozik. :) De ez a hasonlóság engem sem fog zavarni, így is nagyon kíváncsi vagyok rá, és ha csak fele annyira jó könyv lesz, mint amilyen ez volt, már akkor is nagyon elégedett leszek.:)
   Esetleg nem gondolkodtál el azon, hogy mi lenne ha egy másik papírba csomagolnád be újra azt a könyvet :D

   Törlés
 7. Tinuviel89

  Szia!

  Imádom a blogodat, mindig megnézem mit írsz. Mindenképpen olvasd el a Színes fátyolt, sőt nézd meg a belőle készült filmadaptációkat. Valaki valahol említette a Lángoló partot, az is nagyon jó. Most tipródom, hogy beszerezzem a könyvet, vagy türelmesen várakozzam, amíg bekerül a könyvtárakba...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem végig az jutott eszembe, hogy a Színes fátyolból lopott, de végül más irányt vett a történet.

   Törlés
 8. Irtó jól esik, amit írtál, nagyon köszönöm! :)
  A Színes fátyolt mindenképp szerettem volna elolvasni, de hogy ennyi szó esik már róla, így egyre sürgetőbbé vált.:) A Lángoló partot nem ismerem... utána is néztem gyorsan és úgy láttam, hogy egy sorozat része? De talán a tartalmából ítélve - ami valóban nagyon ígéretesnek tűnik - lehet, hogy nem összefüggő? Mindenesetre feltettem a listámra. :) És ahogy olvasgattam róla úgy láttam, hogy ebből is készült film, de előbb, (tapasztalatom szerint) jobban járok, ha a könyvekett olvasom el. Köszi a tippet :)

  VálaszTörlés