2011. dec. 11.

Bob Hartman és Kállai Nagy Krisztina: Karácsonyi mesélő könyv

Már nem kell sokat várni és hamarosan itt a karácsony, melynek kapcsán egy olyan témájú mesekönyvet szeretnék bemutatni nektek, amelyben a Jézus születéséről szóló bibliai történetek mellett, különböző karácsonyi szokásokról és legendákról is olvashatunk érdekes történeteket gyermekeinknek.

A Karácsonyi mesélő a Harmat kiadó mesélő sorozatának már a harmadik (Mesélő Biblia, Esti mesélő) megjelent kötete, ami az előzőekhez hasonlóan ismét egy nagyon szép és igényes kiadvány. A könyvben olvasható valamennyi történet meglehetősen rövid, csupán két három oldal, ami épp megfelelő esti olvasásra. Mindegyik mesét Kállai Nagy Krisztina rajzai díszítenek, melyek ugyan úgy mint mindig, most is elvarázsoltak nemcsak engem, de a gyermekeimet is.

A mesekönyv három fő részre oszlik. Az első fejezetben 13 bibliai történetet olvashatunk a gyerekek számára könnyen érthető formában, kezdve Gabriel angyal látogatásával Máriánál, folytatva a Betlehemi eseményekkel, egészen Heródes király azon tervéig, amikor megpróbálja megölni a gyermek Jézust.

 A második fejezetben újabb 13 történet szól a karácsonyi szokásokról és hagyományokról; például, hogy miért hívják karácsonyfa virágnak a nálunk mikulás virágként ismert piros és zöld levelű növényt, vagy hogy kik és miért állították az első karácsonyfát.

Végezetül az utolsó fejezetben 12 történetet olvashatunk különböző karácsonyi mesékről és legendákról, amelyek nemzedékről nemzedékre szálltak és különböző generációkon keresztül öröklődtek ránk.

Én úgy gondolom, hogy a karácsony egy varázslatos és egy nagyon különleges ünnep nem csak a gyermekek, hanem mindenki számára, de sajnos lassan elveszíti azt az értéket, amiről valójában szól. Ez a mesekönyv egy csodaszép karácsonyi ajándék lehet mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a Jézus születését hírül adó biblia történetekkel, különböző karácsonyi szokásokkal, mesékkel és legendákkal.

Kiadó: Harmat
Eredeti cím: The Lion Storyteller Christmas Book
Fordította: Gulyás Melinda, Naszádi Kata
Oldalszám: 126

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése