2011. aug. 15.

Janet Evanovich: Pimasz alak

Kedvenc írónőim egyike Janet Evanovich, akinek nevével a Stephanie Plum sorozata révén ismerkedtem meg. A Pimasz alak egy korai romantikus könyve, melyben egyértelműen megmutatkozik az írónő stílusa, ami miatt a kedvenceim közé sorolom.

Louisa egy jól öltözött, csinos és szorgalmas sajtótitkár, aki egy nagyon idegesítő alak szomszédságában lakik. Péter, - az idegesítő szomszéd - egy egyedül élő, híres hollywoodi forgatókönyvíró, aki természetesen és nem mellékesen egy tökéletes férfi. Itt jegyezném meg, hogy nem értem, hogy miért kell minden jó pasinak hosszú hajúnak lennie??? Péter nyugalomban él macskájával, minden reggel élvezi a maga által főzött pocsék kávét, miközben a Louisatól „kölcsönvett” újságot olvassa. Néha kihallgatja Louisa telefonbeszélgetéseit, és autójával a lány számára kijelölt parkolóhelyre áll, mindezzel az őrületbe kergetve Louisat. A történetben van egy eltűnt disznó és egy öntelt macska és persze egy kis malackodás is.

A könyv igen rövidke, szinte egy nap alatt elolvasható. A női főszereplő karaktere nagyon hasonlít az írónő későbbi Stephaniejára. Gondolok itt például a hősnő küllemére a rakoncátlan göndör fürtökre, vagy az anyagi problémáira és nyomozói hajlamára. Ha rövid ideig is, de itt is feltűnik egy nagymama, rögtön Mazur nagyi jutott róla az eszembe, valamint ebben a történetben is szerepel egy házi kedvenc, akit emberi ennivalóval etetnek. A könyvben a fő hangsúlyt a romantika kapja, süt a szexuális túlfűtöttség a regény oldalairól.

 A könyv cselekménye nagyon egyszerű, a rejtély időnként számomra ugyan homályos volt, - nem tudtam, hogy most kábítószer kereskedelemről vagy valami másról van e szó - de a végére minden érthetővé vált és utólag már úgy gondolom, hogy ezt sem bonyolította túl az írónő. A történet gyors és szórakoztató, olyan édes romantikus komédia. Könnyen el tudnám képzelni film formájában is, aminek a vége után tíz perccel már azt is elfelejteném, hogy moziban voltam.

Ami miatt igazán tetszett a könyv az a szellemes párbeszédek voltak, de azt ajánlom azoknak, aki még nem olvastak a szerzőtől, hogy ne ezzel a könyvvel kezdjék a vele való ismerkedést.



Kiadó: Planétás 
Eredeti cím: Naughty Neighbor
Fordította: Kapoltsy Anna
Oldalszám: 157

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése