2011. febr. 22.

Hupikék törpikék kifestő és foglalkoztató füzetek

Ki ne ismerné a Hupikék törpikék című mesét, és melyik az a gyerek, amelyik nem rajong érte? Én még ma is szeretem ezeknek a vicces törpöknek a meséit és szívesen nézek meg belőle egy - egy részt a gyerekeimmel a tévében. A Manó Könyvek gondozásában most két új színező jelent meg a Hupikék törpikék sorozatnak, amiket a másik két foglalkoztató füzettel együtt szeretnék most bemutatni nektek.

 

A Mókás és a Tréfás színezőben a gyermekek megtalálhatják kedvenc törpjeiket, Törpillát, Tréfit, Ügyit, Szundit, Törpingálót és még sok más törpöt. Az én kislányom nagyon szereti a színes ceruzákat, így ebből fakadóan színezni is nagy örömmel szokott. Sikerélményt nyújt neki az, ha például a vonalon belül tud maradni vagy ha az ő kedvenc színei használatával festheti ki a képeket, az így elkészült műveit pedig mindig nagy büszkeséggel szokta megmutatni nekem. Ráadásul ezekben a kifestőkben nemcsak színeznivalót, hanem játékot is találnak a kicsik maguknak, amit élvezettel oldhatnak meg, bármi legyen is az eredménye. :)

Tapasztalatom szerint az óvodások a labirintus feladatokat kedvelik a legjobban. (Ebben az óvó nénink is megerősített engem.) Amellett, hogy  a kicsiknek izgalmas szórakozás megtalálni a kiutat az útvesztőből, nagyon jó képességfejlesztő és ügyességi játéknak is tarom egyben ezt a játékot. A nagycsoportos kisfiamat például nagyon hosszú időre le tudja kötni a labirintus, öröm látni, ahogy gondolkodik és koncentrál a megoldásra. A probléma általában csak az szokott lenni, hogy kevés a megoldandó feladat, ám ebben a füzetben 16 db található.


Nagy híve vagyok a foglalkoztató füzeteknek, melyekből a gyerekek játszva tanulhatnak. Ügyi foglalkoztatójában különböző  fejtörőkkel, matematikai és logikai feladatokkal, képfelismerési és szintén labirintus játékokkal  is találkozhatnak a kisiskolások. Úgy gondolom, hogy  ezek a feladatok kedvet csinálhatnak a gyerekeknek a további tanuláshoz.





Azt kell mondjam, hogy a Hupikék sorozat füzeteiben lévő feladatok megoldásával hasznosan és kellemesen töltötték el csemetéim az időt. Hogy őszinte legyek nem tudnám megmondani, hogy melyik füzet lett a kedvencük, mert mindegyiket lelkesen lapozgatták és örömmel oldották meg a bennük lévő feladatokat. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy mind az óvodások és mind a kisiskolások, egyaránt megtalálják majd a számukra megfelelőt, a sorozat különböző részei között.


2 megjegyzés:

  1. Én is szeretem. :) Néha most is megnézek belőle pár részt.

    VálaszTörlés
  2. Szombat délelőtt szokták adni a tévében. Én is nézem :DDD

    VálaszTörlés