2011. febr. 1.

Brenda Joyce: Halálos vágy

Brenda Joyce Halálos sorozatának már a negyedik részét olvastam ki, és el kell mondjam, hogy a kedvenc sorozatommá vált. Igaz ezzel a kötettel kicsit lassabban haladtam, mint az előzőekkel, de ennek a könyvnek is a végére értem. Már a Halálos viszonyokban is nagyobb hangsúlyt kapott a romantika, mint a krimi, ez a rész meg aztán tényleg nem szűkölködött benne.

A napok szinte repülnek az események meg sűrűsödnek. Egy hónap telt el az első és a negyedik rész között és nem mondom…. a csillagok állása nagyon kedvez Francesca-nak, hogy ennyi minden történt vele egy hónap alatt. Van akivel egy év alatt nem történik ennyi izgalom és nem él át ennyi romantikát, mint ez a nő. Na de ez már csak kekeckedés a részemről, igazából ebben a könyvben sem csalódtam.

Néhány tény a történetben:
Francsca-ra a szülei nyomást gyakorolnak, miszerint feleségül kell mennie Calder Harthoz a dúsgazdag playboyhoz. (Ami azért valljuk be, nem is annyira szörnyű, mint az elsőre látszik.) Francesca azonban megmakacsolja magát, mivelhogy Calder féltestvérébe Rickbe szerelemes. És hogy a bonyodalmak tovább fokozódjanak, egyszer csak feltűnik Rick négy éve nem látott felesége, aki amellett, hogy nem épp a szeretnivaló karakterek közé tartozik, csak borzolja az ollvasó idegeit a jelenlétével. Olvasás közben azon morfondíroztam, hogy vajon milyen szívtelen tervet eszel majd ki a férje visszaszerzésére, merthogy valamiben töri a feját az biztos. De ezt majd az ötödik részben meglátjuk. 

A könyv első fele számomra kevésbé volt izgalmas. A betörés Sarah műtermébe különösebben nem izgatott fel, Fran és Bragg kapcsolata sem haladt egyről a kettőre, és Hart nagy magabiztossága sem tett rám jó benyomást. Ellenben a könyv második felében, több olyan esemény is történt, ami megviselte a lelki nyugalmamat. Vegyük például  Bartollat, akin nem látszik, hogy bárminemű tiszteletet is tanúsítana unokahúga, Sarah  iránt, akinek ebben a részben kevés szerep jutott, pedig olyan szimpatikus szereplőnek ítéltem. Bartolla és Even kapcsolatát taszítónak találtam, nem ilyennek ismertem meg Event az előző részekben. Ráadásul most mintha a fellegekben járt volna.Nem hiszem el, hogy azt gondolta magáról, hogy majd meg tud állni a saját lábán úgy, hogy most már nem a családja tarja el.

Francesca karaktere azonban egyre jobban teszik, mely véleményem szerint annak tudható be, hogy kevesebb nyomozói munkát végzett, és inkább a lelki tusái foglalták le. 
Bragg húgának, Lucy-nak a megzsarolása, és a zsarolás indítékának a keresése lendített az események alakulásán és bár nem rendelkezem elég ismerettel a kor erkölcsi szabályait illetően, de elég érdekesnek és hihetetlenek tartom, hogy egy anya elengedi fiatal lányát két férfival, gardedám nélkül egy hosszú útra, ahol egy teljes éjszakát töltenek együtt.

Az utolsó jelenetnél, amikor a Bragg család férfi tagjai bezsúfolódnak egy kocsiba és elindulnak, hogy megmentsék Francesca-t, marha jól szórakozta, Ahogy magam elé képzeltem, ahogy a két hősszerelmes, Bragg és Hart már tűkön ül, hogy a tettek mezejére lépjen, roppant mókás ugyanakkor romantikus is volt. És hát valljuk be; hát nem az ilyen jelenetekért olvasunk mi nők romantikus történeteket?


Értékelés:


Eredeti cím: Deadly Desire
Kiadó: General Press
Terjedelem: 392 oldal

5 megjegyzés:

  1. Annyit írtál már erről a sorozatról, hogy nagyon kíváncsivá tettél. ;o)

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki, tényleg csak ajánlani tudom.:)

    VálaszTörlés
  3. Jó volt olvasni a véleményedet. Szerintem a következő részben sem fogsz csalódni, sok váratlan fordulat lesz benne. :)

    VálaszTörlés
  4. Már tényleg nagyon várom és irigykedek, hogy te már olvasod:)

    VálaszTörlés
  5. Megjelenés napján megrendeltem, nem tudtam volna várni. Jó, hogy erre még tavaly félretettem a pénzt.

    VálaszTörlés