2013. okt. 30.

Könyvek, amiket várok #20

Íme néhány megjelenés, amik hamarosan a könyvesboltok polcain fognak rám mosolyogni és amikre én már igen erősen fenem a fogam.

Imádom, ahogy ez a pasi ír. Mindkét könyvét olvastam és mindegyiktől el voltam ájulva, úgyhogy nagyon várom már ezt a regényét is.
Andrew Nicoll: Ha ezt olvasod, én már nem leszek

Otto Witte, hamburgi akrobata és Albánia királyának története
A cirkuszkocsijában üldögélő Otto, miközben azt iszogatja, ami a kávéjából megmaradt (a port), eddig hajszál híján megmenekült a szövetségesek bombáitól. Abban a meggyőződésben, hogy a szerencséje hamarosan elhagyja, és nem fogja megérni a reggelt, elhatározza, hogy papírra veti élettörténetét annak a szerencsétlen flótásnak, aki majd megtalálja a holttestét.
Méghozzá micsoda történetet. Évekkel azelőtt, amikor vagy Budán, vagy Pesten egy cirkusznál dolgozott, egy újságcikkre hívták fel a figyelmét. Hogy miért? Mert abban volt egy kép egy bizonyos török hercegről, akit azért hívtak Albániába, hogy ő legyen az ország új királya. És történetesen ez a herceg feltűnően hasonlított Ottóra…

A terv megszületett, nekivágtak a kalandnak, és Otto barátainak és ellenségeinek (meg egy tevének) a segítségével az albánok nemsokára olyan királyt kapnak maguknak, amilyenre egyáltalán nem számítottak.
Kiadó: Gabo, Oldalszám: 360, Várható megjelenés: 2013. november 15.

Mivel a Csudajó trilógia az írónő első szárnypróbálgatásai közé tartozik, így azt hittem, hogy ez majd erősen érződni is fog az írásán, de az első rész elolvasása után, nyugodt szívvel mondhatom, hogy kár volt aggódnom, mert piszok jól volt.
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék 

Lady Arabella Blydon szép és okos, és elege van az olyan férfiakból, akik csak az egyik tulajdonságát hajlandók értékelni, a másikat figyelmen kívül hagyják.
Amikor egy kérő kijelenti Arabellának, hogy szépsége és nagy hozománya miatt hajlandó elnézni neki botrányos kékharisnya hajlamait, úgy határoz, hogy egy ideig nem akar jelen lenni a házasulandók piacán.
Nem számít arra, hogy megismerkedik Lord John Blackwooddal, a sebesült háborús hőssel, aki annyira felkelti érdeklődését, ahogy addig egyetlen férfi sem.
Lord John megélte a háború borzalmait, de semmi sem volt olyan félelmetes érzés szívének, mint Lady Arabella közelsége. Mert Lady Arabella mámorító, bosszantó… és miatta Lord John úgy érzi, érdemes élni, hogy táncolhasson vele, amint éjfélt üt az óra. És bár tudja, hogy nem olyan férfi, akit a kisasszony megérdemel, mégis kívánja. Ám az éjfél varázsát megtöri az éles napfény. Vajon ez a meggyötört lélek képes lehet újra szeretni?
Kiadó: Gabo, Oldalszám: 432   Várható megjelenés: 2013. november közepe

Emily Colin: Az emléktolvaj

Az emlékek, a szerelem és a veszteség olykor a legváratlanabb módon köthetik össze az életünket.
Mielőtt Madeleine Kimble hegymászó férje, Aidan elindulna az alaszkai McKinley-expedícióra, aggódó feleségének és a kisfiának, Gabrielnek ünnepélyesen megígéri, hogy mindenképpen vissza fog térni a csúcstámadásról. Ám nem sokkal az expedíció vége előtt Maddie baljós előérzete beigazolódik, mert egyik éjszaka telefonon értesítik, hogy a férje lavinaomlás áldozata lett, és hiába keresik nagy erőkkel, sehol sem találják. A hívás Aidan hegymászótársától és legjobb barátjától, J.C.-től, érkezik, akinek nemcsak azért van bűntudata, mert nem tudta megmenteni a barátja életét, hanem azért is, mivel titokban már évek óta szerelmes Maddie-be.
Aidan balesetének napján az Egyesült Államok egy távoli részén Nicholas Sullivan úgy ébred fel a motorbalesetét követő kómából, hogy minden korábbi emléke kitörlődött, viszont az álmaiban újra és újra felbukkan egy titokzatos nő és egy kisfiú, akikkel még soha életében nem találkozott. Mivel az a meggyőződés hajtja, hogy a rejtélyes idegenek választ adhatnak az emlékezetvesztés miatt felfordult élete kérdéseire, felkerekedik és meg sem áll New Yorkig. Felfedezése nem csupán a saját életét változtatja meg végérvényesen, hanem a férjét gyászoló Madeleine-ét is.
Kiadó: Pioneer Books, Oldalszám: 408 Várható megjelenés: 2013. november 29.

És mivel hamarosan jönnek az ünnepek és vele együtt a sok sütés-főzés így rögtön felkaptam a fejem erre a jó kis gasztro könyvre, ami elég meggyőzően hangzik.
Lucinda Scala Quinn: Etetni bolondulásig

Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja, saját családi viszonyainak megfelelően) rátörne az a bizonyos férfi-éhség.
Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek hanem úgy, hogy Kösz Anya (vagy drágám), fincsi volt! Van még egy kis repeta?! Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?! – ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési bibliájából a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval.
Kiadó: T.Bálint, Oldalszám: 300 Várható megjelenés: 2013. november 1.

Erre a könyvre egyébként, nagyon kedvező akciót hirdetett a kiadó ugyanis 20% kedvezménnyel lehet előrendelni, ingyenes kiszállítással és 2000 Ft-os ajándékkuponnal. Ez számomra nagyon szimpatikusan hangzik.


2 megjegyzés:

  1. Julia Quinn már előrendelve, egyértelműen. :) Az Emléktolvajról várok egy pár értékelést és ezt a szakácskönyvet viszont nem is láttam, de most már szeretném. :D

    VálaszTörlés
  2. A szakácskönyvvel kapcsolatban, a TV Paprikán láthatod főzőcskézik ezt a Lucindat :)

    VálaszTörlés