2011. jún. 20.

Lola Franck: Capri hold

A könyvvel való találkozásom teljesen hétköznapi volt. Egy könyvesbolti látogatás alkalmával vettem kezembe és a tartalmából, na meg persze a  szép borítójából ítélve úgy gondoltam, hogy hátha egy jó kis nyári olvasmány lesz belőle. És így is lett!

Hősnőnk Gina, aki egy nagyon okos és csinos régész, megbízást kap, hogy derítse fel, valóban Tiberius császár egykori hajójának maradványaira bukkantak-e Capri partjain. Mindezt természetesen titokban kell tartania az esetleges műkincs tolvajok elkerülése végett. Ginával együtt egy francia rendőr is érkezik a szigetre Paulo, aki egy eltűnt kábítószer szállítmány után nyomoz. Feladata szintén titkos. Harmadik főszereplőnk pedig Orsini márki, aki kivételesen a szigeten élő igen rangos és vagyonos úriember, sötét alvilági kapcsolatokkal.
A nő a hajóroncsot, a rendőr a kokaint, a márki pedig ……. hát ő is azt keresi. Nos, a történetben minden megvan, ami kell. Egy csinos nő, két jóképű férfi, titkolózásból adódó félreértések, gyertyafényes vacsorák, pezsgős reggelik, műkincsek, egy ex férj (!), búvárkodás, bunyó, gengszterek és a vége? Ha elmondanám, akkor nem lenne meglepetés. Történik mindez egy napsütötte, barátságos és romantikus, „citrom illatú” szigeten, Caprin. Ha a fent felsorolt "hozzávalókat" beletenném egy mixerbe és jól összeráznám, egy nagyon kellemes és hűsítő "nyári koktélt" kapnánk. Hát ilyen ez a könyv!

A történetben van izgalom, humor és romantika, de szex egy szál se. Nagyon jó volt így! Az összes szereplő tetszett és hitelesnek is éreztem valamennyit. Hozzászoktam már ahhoz, hogy ha egy romantikus könyvben két férfi szerepel, - vagy akár csak egy - akik a hősnő meghódításáért küzdenek, akkor azok általában hibátlanok, erősek, fiatalok, nem félnek senkitől és semmitől. Hát kérem itt nem volt ilyen érzésem velük kapcsolatban. A két férfi hősünk, két teljesen különböző világból való. A közös csak az volt bennük, hogy mindketten korzikaiak és nagyon jóképűek. Orsini - aki a sörök fajtáit nem ismeri a pezsgőkét viszont annál jobban - egy márki. Ennél fogva gazdag, udvarias, egy igazi arisztokrata. De már nem fiatal és ha az alvilág keresi telefonon, bizony gyöngyözni kezd a homloka. A másik férfi szereplőnk az már sokkal vadabb, koránt sem annyira kifinomult, mint a márki és néhol számomra már túl alpári stílusú is volt, de mindez mégsem rontott  semmit a renoméján. 

A könyv olvasása nagyon gördülékeny, a történet izgalmas és fordulatos. Olvasásaim során gyakran találkozom olyan könyvekkel, amelyeknek a befejezése túl banálisra sikerül és ezzel rögtön  agyon is ütötte a szerző a történetet. De erre a könyvre ez sem igaz! A rengeteg humor és az izgalom, a váratlan fordulatok kellemes kikapcsolódást nyújtanak mindazoknak, akik egy könnyed nyári olvasmányra vágynak.

Azt csiripelik a madarak, hogy lehet, hogy az író nem is nő hanem férfi? Hát még az is lehet. De számomra inkább az az izgalmas kérdés, hogy az írónak lesz e következő könyve és ha igen mikor és miről fog szólni.

Értékelés: 5/5

Kiadó: K.U.K. Kiadó
Oldalszám: 299

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése