2015. jan. 11.

Boldog szü-li-na-pot!

Ebben a hónapban 4 éves lett a blogom, amit - hogy őszinte legyek - soha nem gondoltam volna, hogy megérem. Amikor elkezdtem írogatni, akkor meg sem fordult a fejemben, hogy én 4 év után is még itt leszek, és többé kevésbé megszokott rendszerességgel és kitartással vezetni fogom ezt a szívemnek oly kedves, és bizony lassan az életem részévé is váló virtuális kis kuckómat. Mi tagadás, a tavalyi évben voltak nehéz pillanataim, olyan alkalmak, amikor azt mondtam, hogy "na kész, én itt befejeztem"... de, mint már oly sokszor, akkor is egy idő után elkezdett hiányozni az írás, és mielőtt még észbe kaphattam volna, már ott is ültem a gép előtt, hogy szigorúan csak 4-5 mondatot írjak az akkor épp aktuális olvasmányomról, ami aztán menet közben persze kissé felduzzadt. De elég legyen a szentimentalizmusból, jöjjenek inkább a statisztikák...

Amivel, mint mindig, most sem készültem (ha-ha-ha), bár bevallom megfordult a fejemben, hogy az idén én is írok egy kis összegzést, de annyi évzárós és különböző számadatokkal tűzdelt év végi posztot olvastam az utóbbi hetekben, hogy az csírájában fojtotta el bennem az ez irányú összes vágyamat. Természetesen azokat a könyveket, amik a tavalyi évemet emlékezetessé tették és mély benyomást keltettek bennem nekem is muszáj megemlítenem. Úgyhogy ebből a szempontból két könyvet is szeretnék nektek kiemelni: Az afrikai akácot és Az asszonyok városát, melyekre a mai napig meleg szívvel gondolok vissza, és amiket egy jó ideg biztos, hogy nem felejtek el.


Aztán a tavalyi évben két kedvenc sorozatot is avattam, melyek a Chicagoland vámpírjai és az Örök Rózsa titkai voltak. Az előbbi egy 11 részes sorozat, amit nagy bánatomra a szóbeszédek alapján nem kíván folytatni a kiadó, az utóbbi pedig egy trilógia, aminek a befejező kötete az idén várható.

    

A 2014-es év legrosszabb olvasmánya számomra a Végtelen napok volt... no komment.


Az év legjobb chick-litje pedig Az aki mer, az nyer, amit az év utolsó napjain olvastam, és ami hihetetlenül tetszett, melynek köszönhetően egy nagyon lelkes posztot is olvashattok majd róla hamarosan.


Végezetül, összességében és mindet összevetve (azt hiszem mindegyik kifejezés benne volt) úgy gondolom, hogy jó évet zártam olvasási élmények tekintetében. Majd mindig sikerült olyan könyvet választanom, ami elnyerte a tetszésemet és szintén jó döntéseknek bizonyultak azok az esetek is, amikor csupán csak a női megérzéseimre hagyatkoztam.

Köszönöm Nektek, hogy itt vagytok, hogy olvastok és hogy kommenteltek. Bízom benne, hogy az idei évben is velem tartotok!


21 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot neked Szilvi! Még sok-sok ilyen szép évet és rengeteg jó olvasmányt kívánok, amiből aztán a posztok megszületésekor mi is profitálhatunk! Én itt leszek ezután is és bőszen olvaslak :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot! Sok - sok hasonlóan jó olvasmány élményeket kívánok neked, amit majd kibeszélhetünk. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok, nagyon kedvesek vagytok! :*

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog blogszülinapot! :D Ügyes vagy és örülök, hogy a nehézségek ellenére is ennyire kitartó. Ez maradjon még így nagyon sokáig! :*

    VálaszTörlés
  5. Sok boldogságot kívánok az elkövetkező posztokhoz, könyvekhez, olvasgatásokhoz. És mindenhez az életedben ;) Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Boldog születésnapot! Kívánom, hogy továbbra is ilyen szorgalmas és kitartó legyél, hogy velünk is megoszthasd az élményeidet.

    VálaszTörlés
  7. Még sok sok ilyen szép évet kívánok a blognak :)

    VálaszTörlés
  8. Boldog blogszülinapot! És további remek blogos éveket:)

    VálaszTörlés
  9. Boldog blogszülinapot! Még sok ilyet :)

    VálaszTörlés