2014. máj. 8.

Áprilisi beszerzések

Ebben a hónapban is sikerült kellőképpen kibűnözni magamat, ugyanis annak ellenére, hogy a Könyvfesztiválra nem volt alkalmam elmenni, mégis sikerült egy rakat könyvet összevásárolnom, ami elsősorban a Főnix kiadó nagyszerű akciójának volt köszönhető, de menjünk csak szép sorjában.

Az április úgy kezdődött, hogy megérkeztek az első csomag cserekönyveim, A könyvárus rejtélye és a Gyilkos kegyelem, amikre már régóta fentem a fogam, ugyanis mindkét könyvről eddig tényleg csak jókat olvastam. Aztán hirtelen felindulásból és egy jó fogásnak köszönhetően megvásároltam imádott írónőm legújabb könyvét, a Csudajó-trilógia harmadik kötetét, ami tulajdonképpen elkerülhetetlen volt, hiszen Julia Quinnről van szó emberek! Aztán egy újabb csere következett, mellyel Joyo Moyes egyik könyve, az Akit elhagytál került hozzám, amire egyébként nagyon kíváncsi vagyok, mivel még egy könyvét sem olvastam az írónak, ellenben rengeteget hallottam már róla... De ami késik az nem múlik. Aztán ugye jött a Könyvfesztivál és vele együtt az Üvegbűbáj és a többiek...
Imádom a Főnix kiadót, ilyen baráti akciót, mint amilyen náluk volt - három új megjelenésű könyvüket: Rémségek, Karmok és Felszabadulás, csak 3500 forintért kínálták -, egyik kiadónál sem tapasztaltam, pedig milyen jó lenne, ha így elkényeztetnének bennünket. Úgyhogy ez a lehetőség valóban kihagyhatatlan volt a számomra, remélem azért a kiadónak is megérte.

Szóval én így zártam a szeszélyes áprilist, jöhet a következő hónap, melyben nem terveztem vásárlást, de már most tudom, hogy ez füstbe ment terv lesz.


Mark Pryor: A könyvárus rejtélye 
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem
Julia Quinn: Lent délen, édes… 
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Mary Robinette Kowal: Üvegbűbáj
Kieran Larwood: Rémségek
Mike Grinti – Rachel Grinti: Karmok
Victoria Schwab: Felszabadulás


12 megjegyzés:

  1. " jöhet a következő hónap, melyben nem terveztem vásárlást, de már most tudom, hogy ez füstbe ment terv lesz." ez ismerős. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á! Már nem is küzdök ellene.... nagyon.:)))

      Törlés
    2. én még azért naív vagyok és próbálkozom. :D

      Törlés
    3. ó, szoktam látni, hogy te milyen erős vagy, és hogy micsoda fogadalmakat teszel... én nem merek ilyenekbe belemenni.:)

      Törlés
  2. Mennyi minden!:) Persze a Könyvfeszt öl, butít és nyomorba dönt. Na jó, nem:)
    A Gyilkos kegyelem nálam is régóta a polcon csücsül, szegény még nem került elolvasásra. A Felszabadulás viszont nagyon várós, az első rész szuper volt!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagy kedvenc volt az Archívum, azért is akartam mindenképp a folytatást, amitől kicsit azért félek, mivel elég vegyes értékeléseket olvastam róla, de bízom benne, hogy ugyanolyan jó lesz, mint az első volt. És nekem is kell egy olyan láda, mint amilyen neked van. :))

      Törlés
  3. Ó, mennyi szépség egy kupacban! Azt hiszem a Könyvárus rejtélye az én bűnöm, de örülök, hogy csere keretében meg tudtad szerezni, jó lesz, ígérem! :)
    Az Üvegbűbájra nagyon kíváncsi vagyok, örülök, hogy folytatódik a sorozat, de ami a legjobban érdekel az a Felszabadulás, annyira jó hangulata volt az első résznek!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. A Könyvárus rejtélye egyértelműen a TE bűnöd. :D
      És annyira szép és jó könyv mindegyik, hogy gőzöm sincs, hogy melyikkel kezdjem :)

      Törlés
  4. De jó kis könyvek kerültek hozzád :))) A Gyilkos kegyelem borítójába már régen beleszerettem, remélem a könyv is lesz olyan jó, mint a borítója!

    VálaszTörlés
  5. Látom itt van a Jojo Moyes: Akit elhagytál, sikerült beszerezned? Most olvasom... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de még nem olvastam. Bevallom kicsit félek tőle. Félek, hogy szomorú történet lesz és megsirat majd.... :)

      Törlés
    2. Na igen még csak az 1/3-ánál járok...még nem sírok :)
      Sok a dolgom így lassan haladok vele, de legalább tovább tart. ;)

      Törlés