2014. máj. 24.

Könyvek, amiket várok #23

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Rengeteg olyan új könyv jelenik, vagy jelent már meg mostanság, amire rögtön felkaptam a fejem és leküzdhetetlen vágyat éreztem arra vonatkozólag, hogy most azonnal, de rögtön itt tudjam őket a polcomon. Tudom, hogy ez beteges, és olyan tempómban kéne a könyveket vásárolnom, mint ahogyan fogyasztom is őket, de higgyétek el, hogy ez egy könyvfüggőnek hihetetlen nehéz feladat.

A mostani vágyaim közül talán a legelső helyen ez a gyönyörű köntösbe bújtatott francia chick lit áll, ami véleményem szerint kitűnő nyári olvasmánynak ígérkezik, úgyhogy mindenképp felkerült a beszerzési listámra.

Corine Gantz: Rejtekhely Párizsban

„Kezdje újra Párizsban!" A háromgyerekes, megözvegyült Annie ezzel a mottóval ad fel hirdetést egy amerikai újságban,és házát kisvártatva elárasztják az új lakók: az erőszakos férjtől menekülő ex-modell két gyerekével, az anorexiás fiatal lány és a szívdöglesztő francia festőművész. Szerelem, humor, bonyodalom! Kell ennél több?
Kiadó: Tericum Oldalszám: 384   Várható megjelenés: 2014.05.30.

Aztán itt van ez a parfümös könyv, ami történelmi fikció és állítólag nagyon jó, amolyan igazi női regény, szóval ez is nagyon érdekel.

Kathleen Tessaro:A parfüm titka

Egy levél és egy váratlan örökség – az illatok rejtélyes világa Párizsban. Gyönyörűen megírt, különleges regény vágyakról, titkokról, emlékekről, szenvedélyről. 
Egy francia ügyvédi iroda levélben értesíti a Londonban élő Grace Munroe-t, hogy a módos parfümmúzsa, Madame Eva d'Orsey ráhagyta a vagyonát. Csak egy probléma van: Grace sosem ismerte az örökhagyót. Innentől kezdetét veszi a kalandos és fordulatos utazás, amely során Grace felfedezi, ki lehetett a jótevője, aki megbabonázta a párizsi és a New York-i felső tízezer életét az 1920-as évektől kezdve. Ki volt valójában Eva d'Orsey, aki mindent önmagától ért el, csakis a saját tehetségéből, és végül milyen árat fizetett a sikerért? Mire kiderül az igazság, Grace Munroe élete örökre megváltozik. Nemcsak arra jön rá, miért éppen ő örökölte a vagyont, hanem tanulva Eva d'Orsey sorsából, döntenie kell: azt az életet éli-e tovább, amelyet mások elvárnak tőle, vagy azt, amelyet a szíve diktál...
Kiadó: Kulinária  Oldalszám: 312 

A következő könyv amire szemet vetettem, szintén egy romantikus történet... Egy szerelmi háromszög és egy kis izgalom az 1920-as évek Chicagojában? Naná, hogy kell.

Renée Rosen: Babaarc

A tizennyolc éves Vera Abramowitz elhatározza, hogy kitör a szegény környékről, ahol gyermekkorát töltötte, és sokkal izgalmasabb életet fog élni, mint az őt egyedül felnevelő édesanyja. Rövidre vágatja a haját, és a térdét látni engedő ruhákban, vastagon kirúzsozott ajkakkal beleveti magát a chicagói éjszakába. Ilyenkor a nappal gépírónőként dolgozó lány vad charlestont jár, és csinos pofikájával kiérdemli a Babaarc becenevet.

Álma hamarosan beteljesülni látszik: egyszerre két fiatalembert is meghódít – az egyik egy jóképű és gazdag bártulajdonos, a másik nem annyira gazdag, de annál sármosabb szerencsejátékos. Mellettük végre bejut abba a csillogó világba, amelyről mindig is ábrándozott. Úgy gondolja, legnagyobb problémája az, hogy a két férfi közül melyiket válassza. Ám egy nap rádöbben, hogy mindkét szeretője gengszter, ráadásul két szemben álló banda tagjai. Vera váratlanul a szesztilalom idején kirobbanó gengszterháború kellős közepén találja magát – az Al Caponéval szemközti oldalon.  
Kiadó: I.P.C  Oldalszám: 368  Várható megjelenés: 2014.06.16.

Az utolsó előtti regény pedig, amit feltétlenül meg szerettem volna nektek mutatni az Liane Moriarty új könyve - a korábbi az Add vissza az életem! címen jelent meg kb. két éve - aminek miután elolvastátok a fülszövegét mondjátok azt, hogy nem vagytok kíváncsiak az egész történetre. 

Liane Moriarty: A férjem valamit titkol

„Ha ezt a levelet olvasod, akkor az azt jelenti, hogy én már meghaltam…”

Mit szólnál ahhoz, ha a férjed írna egy levelet, ami ezzel a mondattal kezdődik? Mit szólnál ahhoz, ha a folytatás a férjed legsötétebb, legmélyebb titkáról szólna, ami tönkreteheti nemcsak a közösen felépített életeteket, hanem másokét is? És most képzeld el, hogy akkor bukkansz rá erre a levélre, amikor a férjed még él és virul.
Cecilia Fitzpatrick pontosan ebbe a helyzetbe kerül. Sikeres vállalkozóként minden vágyát megvalósította, kis közösségének tartópillére, elkötelezett feleség és anya. Az élete pont olyan makulátlan és csillogó, mint az otthona. De az a bizonyos levél mindent megváltoztat. Ráadásul nemcsak az ő sorsát, hanem sok más, látszólag laza szállal egymáshoz kötődő emberét is.
Rejtélyek, tévedések, újabb és újabb meglepetések. Pedig minden csak egy ártalmatlannak tűnő levéllel kezdődött…
Kiadó: Pioneer Books   Oldalszám: 400   Várható megjelenés: 2014.06.06.

És íme a kakukktojás, amivel remélem nem fogok úgy járni, mint a London folyóival.

Szakurazaka Hirosi: A holnap határa

Amikor a földönkívüli gitaik invázióra indulnak a Föld ellen, Kirija Keidzsi csupán egy a sok újonc közül, akiket harci páncélba öltöztetnek és ölni küldenek. Keidzsi meghal a csatatéren, csak hogy minden reggel feltámadjon, harcoljon és újra meg újra meghaljon. Százötvennyolcadik feltámadása alkalmával üzenetet kap egy titokzatos szövetségestől, Rita Vrataskitól. Vajon a nő Keidzsi megmenekülésének vagy végső halálának a kulcsa?
Kiadó: Gabo  Oldalszám: 224


2 megjegyzés:

  1. Szokás szerint nem vagy egyedül - az általad felsoroltakból rögtön kettő nálam is a kívánságlistán szerepel. A Babaarc nagyon érdekel, mind a korszak, mind a gengszter háttér miatt, csak attól tartok, hogy az én ízlésemnek túl romantikus lesz. A másik pedig a Férjem valamit titkol - az írónő első könyve is bejött, erre is vevő lennék, és a borító most különösen el lett találva :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem az Add vissza az életem bejegyzésedre... annak a könyvnek is a beszerzése a te lelkeden szárad :D

      Törlés