2014. febr. 19.

Wendy Higgins: Angyali gonosz (The Sweet Trilogy #1)

Rég történt már meg velem, hogy éjszakába menően olvassak, de ezt a könyvet egyszerűen nem tudtam letenni és az igazat megvallva nem is nagyon akartam, mivel minden egyes sorát az utolsó betűig ki akartam élvezni. Bevallom, nem így indult ám a mi kettőnk kapcsolata, hiszen a könyv legelején még az is megfordult a fejemben, hogy félbehagyom. Hogy miért? Mert mérhetetlenül unom már azokat a tipikus YA főszereplőket, akik a lányok esetében szépek, naivak és gyámoltalanok, a fiúk esetében pedig szexik és nagymenők, pont olyanok, mint amilyennek Annát és Kaidan is láttam kezdetben. De egy idő után - magam sem tudom, hogy pontosan honnan és mikor - szépen lassan megbarátkoztam velük és kezdett magába szippantani a történet olyannyira, hogy a végén már csak azt vettem észre, hogy bőszen kutakodom a neten, hogy vajon mikor olvashatom már tovább a folytatást.

A történet alapkoncepciója, miszerint a hét főbűn plusz a hat kisebb bűn sötét angyali emberi alakban munkálkodnak a földön, miközben a saját leszármazottaikat az óriásokat (nephilimeket) arra kényszerítik, hogy az ő ármánykodásaikat támogassák és még több embert csábítsanak a bűnre, nagyon tetszett. Anna érzelmi kettőssége pedig - a veszély utáni vonzódása és ezzel szemben az erényessége és lelki tisztasága - csak hab volt a tortán. Anna lényének ellentmondásossága  a származásából; angyal édesanyjának és démon édesapjának volt köszönhető, melyről eddig neki fogalma sem volt. Persze mindig is furcsállotta, hogy színek kavalkádjaként látja mások érzéseit és hogy sokkal jobb a hallása és a látása a társainál, de ezekről a furcsaságokról mindvégig próbált tudomást sem venni, melyben nagy segítségére volt nevelőanyja, aki bár tudott Anna különlegességéről mégis úgy tett, mintha normális ember lenne. Na de ugye minden szappanbuborék kipukkan egyszer és amikor Anna találkozik a szexi és eszméletlenül vonzó Kaidan Rowe-al, aki egyébként a  bujaság hercegének a fia, melyből kifolyólag a munkaköri leírásának egyetlen pontja a csábítás volt, szóval amikor Anna találkozik ezzel a buja fiúval, akkor mindenre fény derül. Kaidan elmondja Annának az óriások és a démonok között fennálló hatalmi viszonyt és megtanítja őt különleges képességeinek a használatára miközben persze erős vonzalom alakul ki közöttük, amely hamar átcsap olyan mindent elsöprő szenvedélybe, amitől ha lángra kaptak volna a könyv lapjai a kezemben azon sem lepődtem volna meg.

A könyv tele van szenvedéllyel és érzelemmel és míg az egyik percben repdesett a szívem Anna és Kaidan kapcsolatától addig a másik percben sírhatnékom és törni zúzni támadt volna kedvem attól a kilátástalanságtól és reménytelenségtől, ami körülvette őket és ami a származásuknak köszönhetően rájuk várt. A történet és vele együtt a szereplők egyszerre nyűgöztek le és tettek nyugtalanná, tiltott szerelmük pedig darabokra törték a szívem, úgyhogy azt hiszem, hogy Wendy Higgins fantasztikus munkát végezett az olvasó érzelmeinek a szétcincálásában. 

Nagyra értékeltem, hogy az írónő a történet vázát a démonok és az angyalok világát érthetően, kellő hosszúságban és tempóban tárta az olvasó elé, elég időt adva nekik arra, hogy megemésszék az olvasottakat. És nagyra értékeltem Higgins azon merészségét is, amivel olyan sötét témákhoz mert nyúlni a regényben, mint az alkohol, a szex, a prostitúció és a drogfogyasztás. 

A könyv mellékszereplői; Anna barátja, a nevelőanyja és a többi óriás mind érdekes és izgalmas karakterek voltak, jól megformáltak és élethűek - igaz, hogy legfőképp gonoszak, de voltak köztük jók is - szóval olyanok, amilyeneknek lenniük kell, mindenfélék… mint Hófehérke törpéi. És bár mind közül a düh démonának a fia volt a legszimpatikusabb a számomra, bízom benne, hogy nem lesz stabil szereplője az épp alakuló szerelmi háromszögnek.

A könyv egy trilógia első része, ugye mondanom sem kell, hogy tűkön ülve várom a folytatást. 

Wendy Higgins


A trilógia részei:
1. Sweet Evil - Angyali gonosz
2. Sweet Peril (hazai várható megjelenés 2014. április, Könyvfesztivál)
3. Sweet Reckoning



Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Sweet Evil
Sorozat: The Sweet Trilogy
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 440

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése