2014. febr. 14.

Könyvek, amiket várok #21

Bár még nem indult el az áprilisi Könyvfesztivál előtti dömping, a kiadók már elkezdtek zizegni és hírt adni újdonságaikról, melyek között van pár olyan könyv, amit mindenképp olvasni szeretnék, mutatom is, hogy melyekre vetettem szemet.

Monika Peetz Keddi nők című regényéről úgy gondolom, hogy egy igazi csajos könyv lehet, úgyhogy ő mindenképp felkerült a listámra.

„A hazugság visszatér, mint a bumeráng, és azt találja el, aki eldobta – esetleg azért, hogy elejét vegye valami nagyobb bajnak. Ez a bumeráng néha azonnal visszatér, néha csak sokára.”
Caroline, Eva, Estelle, Kiki és Judith belevaló kölni nők, akik egy francia nyelvtanfolyamon barátkoznak össze. Levizsgázni ugyan csak egyikük tud, de a barátság megmarad, tizenöt éven át minden hónap első keddjén együtt vacsoráznak a Le Jardin étteremben, beszélgetnek, megosztják egymással kisebb-nagyobb gondjaikat, örömeiket, nyaranta pedig elutaznak egy-egy hosszú hétvégére.
Miután Judith megözvegyül, és igen rossz idegállapotba kerül, bejelenti, hogy ezúttal nem tart a többiekkel, mert rábukkant férje, Arne zarándoknaplójára, és helyette is szeretné végigjárni az El Caminót, befejezni azt, ami a férfinak a betegsége miatt már nem adatott meg. A keddi nők döbbenetén felülkerekedik a kalandvágy és a szolidaritás, így aztán egyhangúan úgy döntenek, hogy elkísérik.
Igen ám, de a naplóval valami nem stimmel. Állandóan eltévednek, és kezdenek arra gyanakodni, hogy Arne sosem járt arra, amerre ők. Hamarosan arról is meggyőződnek, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik. Szinte még egymásról se tudnak semmit…
Kiadó: Park, Oldalszám: 352 Várható megjelenés: 2014. február 20.

Az Ulpius Kiadó hamarosan egy új sorozattal rukkol elő, melynek főszereplője Daisy Dalrymple egy szép és okos, de minden lében kanál nőszemély, aki lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője. És mivel a történet a kedvenc koromban játszódik, így biztos, hogy teszek egy próbát vele. 

Carola Dunn: aisy és a jégbefagyott Don Juan
Daisy Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is.
Kiadó: Ulpius, Várható megjelenés: 2014. április 28. (de Ulpiuséknál semmi nem biztos)

Aztán ugye itt van a Maxim Kiadó két újdonsága, melyek első részét olvasva a folytatásukra is nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy ők is mindenképp befutók nálam.

Wendy Higgins: Sweet Peril
Anna Whitt, az őrangyal és démon lánya megígérte magának, hogy soha nem követi apja mesterségét, és nem csábítja rosszra az embereket. Naivan azt hiszi, hogy ez könnyedén sikerülhet. Démonoktól üldöztetve mérlegeli, milyen áldozatokat kell hoznia a túléléshez. Vajon át kell állnia a sötét oldalra?

Az élete még soha nem volt ilyen sivár, de szívében még mindig ott van Kaidan Rowe emléke. Egy váratlan, elvesztett üzenet kapcsán azon kapja magát, hogy Kopanóval utazza körbe a világot. Törekvései között szerepel, hogy támogatást szerezzen és reményt adjon félig ember, félig démon sorstársainak. Ám hamar világossá válik, hogy ez nem fog harc nélkül menni. Ezalatt a lánynak és Kaidannak félre kell tenniük egymás iránti szenvedélyüket, és szembe kell nézniük a végső kérdéssel: érdemes kockára tenni az életünket valaki szerelméért?
Kiadó: Maxim Várható megjelenés: 2014. április Könyvfesztivál

Rebecca Donovan: Barely Breathing
Bár a "gonosz mostoha" már börtönben ül, amiért Emma életére tört, a lány mégis még mindig halvány árnyéka önmagának, kimarad a suliból, barátai és szerelme, Evan próbálják visszalehelni belé az életet, és először Sarához, majd később édesanyjához, Rachelhez költözik. Az anya próbálja jóvátenni hibáit, és minél jobb viszonyt ápolni a lányával, közben lassacskán az ő élete is rendeződni látszik. Bár minden a lehető legjobb irányba halad, az eseményeket beárnyékolja Sara féltékenysége, aki irigykedik Emmára Evannel való boldog kapcsolata miatt. Ám az események akkor vesznek igazán váratlan fordulatot, mikor Jonathan, Emma anyjának új párja kezd többet érezni Emma iránt…
Kiadó: Maxim Várható megjelenés: 2014. április Könyvfesztivál

És végezetül ismét egy nagyon érzelmesnek és szomorúnak tűnő könyv a szerelemről és a reményről... erre is biztos vevő leszek.

Priscille Sibley: Csillagpor
Szerelemből tragédia. Tragédiából remény.
Egy férfi és egy nő. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. Matt kétéves, amikor először a karjában tartja az újszülött Elle-t, tizenhét, amikor csillaghullás idején először megcsókolja, és harminchárom, amikor feleségül veszi. Mindenük megvan, amire vágyhatnak. Csak egyetlen űr tátong az életükben, a közös gyerek hiánya.
Ám egy ártatlan baleset mindent megváltoztat. Elle kómába esik, és a végakarata alapján nem szabad gépekkel életben tartani. Egy csoda mégis felülír mindent. Kiderül ugyanis, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Vajon mi az erősebb? A jog, amelyre Matt anyja (aki egyben Elle keresztanyja is), Linney hivatkozik? Vagy az új élet reménye?
Az érzések mellett a jogászok is egymásnak feszülnek. A tét: élet vagy halál.
Kiadó: Pioneer Books Oldalszám: 408 Várható megjelenés: 2014. február 25.

4 megjegyzés:

  1. A Csillagport én is kinéztem magamnak :) - nőcis, meg minden, de inkább a morális oldala érdekel a történetnek. Ilyen nehéz élethelyzetben nem tudom, hogy lehet-e jól dönteni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem komoly könyv lesz, erős a gyanúm, hogy pityergős.

      Törlés
  2. A Csillagpor nekem is várólistás, már csak azért is érdekel mert ugye anya vagyok, bár félek hogy bőgés lesz a vége. :D Rebecca Donovan és Wendy Higgins is, de ezt úgyis tudod. :P :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, tudom, de azért az Angyali gonoszra kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog tetszeni. :) A lényeg, hogy ne add fel az elején :D

      Törlés