2013. dec. 5.

Filmes hírek

Nagyszerű hírre bukkantam ma a neten, amit úgy érezek, hogy muszáj veletek is megosztanom, annak ellenére, hogy nem szoktalak filmes hírekkel traktálni titeket, no de most kivételt teszek - de úgy is mondhatjuk, hogy nincs kegyelem -, mert világgá kürtölöm örömöm.

Természetesen, mint azt mostanában már megszoktuk, ismét egy könyv megfilmesítéséről van szó, nevezetesen P. D. Jamestől A halál jár Pemberley-ben került filmvászonra. És mivel a történet a legkedvesebb koromba játszódik és nem utolsósorban a szereplők sem hétköznapiak, így már most bizton állíthatom, hogy erre a három részes minisorozatra én mindenképp vevő leszek. Megnyugtató, hogy minderre már nem is kell olyan sokat várnom, mivel a hírek szerint karácsonykor kerül képernyőre.  (örülörülnagyonörül)

Íme a könyv:

P. D. James, régóta korunk egyik legcsodáltabb krimiírója ezúttal Jane Austen közkedvelt regénye, a Büszkeség és balítélet szereplőit vonja be egy gyilkosságról és érzelmi zűrzavarokról szóló történetbe.
1803-at írunk, hat év telt el azóta, hogy Elizabeth és Darcy megkezdték közös életüket Darcy pompás birtokán, Pemberley-ben, és békés, rendezett világuk csaknem támadhatatlannak tűnik. Elizabeth remekül megállja a helyét a főúri kastély úrnőjeként. Két szép kisfiuk született, Fitzwilliam és Charles. Elizabeth nővére, Jane és a férje, Bingley a közelükben élnek; az édesapja sűrűn ellátogat hozzájuk; derűlátó beszélgetések folyik Darcy húgának, Georgianának a házassági kilátásairól. És zajlanak a mindenki által várva várt évenkénti őszi báljuk előkészületei.
Azután a bál előestéjén darabokra törik ez a nemesi idill. Egy vadul billegő cséza száguld fel a kastély kocsifelhajtóján, benne Lydia, Elizabeth kegyvesztett húga, akit férjével, a kétes jellemű Wickhammel együtt kitiltottak Pemberley-ből. Lydia hisztérikus állapotban botorkál elő a kocsiból, azt sikoltozva, hogy Wickhamet meggyilkolták. Pemberley lakói megrázó hirtelenséggel egy ijesztő rejtély kellős közepén találják magukat.
P. D. James, akit egy egész életen át tartó szenvedélyes szeretet fűz Austenhez, mesterien teremti újra a Büszkeség és balítélet világát, felvillanyozva egy ragyogóan megírt bűnügyi regény izgalmával és feszültségével, ahogyan csak ő képes erre.

És íme a belőle készült film trailere:2 megjegyzés:

  1. Ó, erre én is rettentő kíváncsi leszek :))) A BBC-s feldolgozásokat alapból amúgy is imádom, rendszeresen újra meg is nézem a kedvenceimet, többek között a Büszkeség és balítéletet is :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, azt én is nagyon szeretem.:) Ennél a filmnél viszont most úgy érzem, hogy sutba dobom az előbb a könyv és csak utána a film elvelmet és most kivéltelesen a filmmel fogom kezdeni :P

    VálaszTörlés