2015. jún. 17.

Könyvek, amiket várok #28

Ismét elérkezett az idő, egy újabb Könyvek, amiket várok poszt megírásához. Nem mintha nem lett volna az eltelt időben jó néhány olyan új kötet, mely megjelenésének a hírét veletek is meg szerettem volna osztani és együtt örömködni, de vagy olyan könyvekről volt szó amikről már minden blogger írt - Dunára vizet vinni, meg aztán ugye minek -, vagy egyszerűen csak azért az egy-két darabért igazán kár lett volna billentyűzetet ragadnom. Most azonban annyi újdonságra akadtam, hogy nem győzőm csak kapkodni a fejem, mert bizony mindre roppant kíváncsi vagyok és igen erős késztetést érzek arra, hogy a polcomon tudhassam őket. Nézzétek csak, hogy milyen gyönyörűségeket találtam!

Elsőként itt van Lulu  Taylor könyve, amire háááát tuti nem a borítója miatt vetettem szemet. Műfaját tekintve chick-litről van szó, amit én nagyon szeretek, bízom benne, hogy egy szórakoztató és humoros írással lesz majd dolgom.  

Lulu Taylor: Titokzatos szerencse
Két lány, két sors, egy a végzetük.

Daisy Dangerfield egy dúsgazdag család szeme fénye. Édesapjának nemzetközi szállodalánca van, és a lány megszokta a felső tízezer fényűzését, az elegáns bálokat, a csillogó gyémántokat, a luxusautókat.
Chanelle Hughes csak a nélkülözést ismeri. Lerobbant, külvárosi nyomortanyán született, és alkoholista anyja sosem törődött vele. Még gyerekként elhatározta, bármit megtesz, hogy kitörjön a szegénységből.  
A két lány élete hirtelen fordulatot vesz. A gazdag Dangerfield családban kiderül egy titok, és Daisyt kitagadják. Ettől kezdve csak az a cél vezérli, hogy bebizonyítsa, önállóan is képes elérni az apjához hasonló sikereket. Közben a szegénységben született Chanelle táncosnői karrierje magasan szárnyal, és bejut a gazdagok körébe. Amikor Daisy és Chanelle útjai keresztezik egymást, rájönnek, jóval több a közös vonás bennük, mint gondolták volna.
Kiadó: Kulinária             Várható megjelenés: 2015.06.26

Aztán itt van a kiadó másik újdonsága, ami szintén rögtön beindította a fantáziám, és melyből A fagyis lányok címmel 2013-ban angol tévésorozat is készült, aminek mindenképp utána kell majd néznem, csak el ne felejtsem. Egyébként biztos vagyok benne, hogy felkavaró élményben lesz majd részem ha elolvasom, de szerintem ez már a fülszövegből is erősen kitűnik. 

Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Egy ártatlan rajongás örökre megpecsételte a sorsukat.
Két tizenéves lány, akiket azzal vádoltak, hogy megöltek egy tanárt. De csak egyikük került börtönbe a gyilkosságért, a másik szabadon élhetett.
Két tizenéves lány, akik akár barátnők is lehettek volna. De ugyanazért a férfiért rajongtak, és emiatt örökre megváltozott az életük.
Húsz év elteltével kiszabadul a gyilkosságért elítélt Poppy. Még mindig állítja, hogy ártatlanul került börtönbe, és feltett szándéka, hogy megkeresi Serenát. Szembe kell nézniük egymással és a közös, sötét múlttal. Mi történt valójában? Jól ítélt-e a bíró? Melyik lány volt a gyilkos? És mit tett a tanár a két tapasztalatlan tinédzserrel, amiért az életével fizetett?
 Kiadó: Kulinária       Várható megjelenés: 2015.06.19.

A következő könyvről elöljáróban mit is mondhatnék... történelmi és romantikus. Kell ennél több?

Julianne Donaldson: Edenbrooke
Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen az unalmas Bathból és egyre terhesebbé váló udvarlója ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni, ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik félelmetes összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött. Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t Edenbrooke-ba.
Kiadó: Könyvmolyképző         Várható megjelenés: 2015.07.17.

Végezetül pedig Elin Hilderbrand - aki A sziget című könyvével lopta be magát a szívembe és akinek a Mezítláb c. kötete épp folyamatban van nálam - újabb regényével szeretném zárni a sort, melynek megmondom őszintén a borítója elég különös, ugyanis a fülszöveget olvasva a történet mellé én abszolút nem egy ilyen trambulinon ugrálós vidám párocskát képzelek el. Persze lehet, hogy csak én vonok le téves következtetéseket szövegből és ez a könyv valóban egy rendkívül vidám és romantikus történet lesz.... de bevallom efelől azért vannak fenntartásaim.

Elin Hilderbrand: Hajótöröttek
A MacAvoy házaspár titka az összes barátjuk lába alól kirántja a talajt…
A nantucketi házaspár, Greg és Tess MacAvoy fontos szerepet tölt be barátaik és a sziget életében, ahol élnek, ám a házasságukat próbára teszik a hűtlenségről szóló pletykák. Mielőtt elkezdődhetne az újabb gondtalan tengerparti nyár, a pár a házassági évfordulójukat ünnepelve kihajózik a tengerre. A vitorlás azonban felborul, és ők vízbe fulladnak. A barátok mélyen gyászolnak, és semmi nem készítheti fel őket mindazokra a titkokra, melyekre fény derül. Rengeteg elfojtott érzés tör felszínre, miközben valamennyien arra a kérdésre keresik a választ: Mi történt Greggel és Tess-szel?
A Hajótöröttek a barátság és megbocsátás határait feszegeti, miközben izgalmasan mesél a szenvedélyről, árulásról és kétségekről, teletűzdelve a sziget nyarának tökéletes részleteivel, mely Elin Hilderbrand regényeit széles körben kedvelt bestsellerekké tette.
Kiadó: I.P.C.       Várható megjelenés: már megjelent





21 megjegyzés:

  1. Juj, nekem ez a Koomson könyv megvan angolul már évek óta! :))) De még nem olvastam... :D Szörnyű vagyok. Az Edenbrooke-nak nagyon szép a borítója.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg? És a sorozatról hallottál már, vagy esetleg láttad? Neked minden könyv megvan angolul? :D

      Törlés
    2. A sorozatról? Mármint Koomson könyveiről? Igen, de nem olvastam egyet sem. Azt hiszem kettő van meg, anno nagyon sokat vásároltam használt angol könyveket, szinte bármit megvettem, ami csak egy kicsit is tetszett, és fillérekért. Mostanában már többet spórolok a hellyel és a pénzzel is :D

      Törlés
    3. A tévésorozatra gondoltam, ami a könyvből készült A fagyis lányok címmel 2013-ban. Egy időben én is rengeteg angol könyvet vásároltam a sógornőmnek, potom pénzekért lehet használtat kapni...

      Törlés
    4. Jaaa, értem, azt nem ismerem. Csak hirtelen megzavarodtam, hogy nem önálló regények ezek, hanem összefüggenek. :)
      Hát igen, csomószor potom pénzekért van, ajánlom az angolhasznaltkonyvek.hu-t. :)

      Törlés
  2. Az nem trambulin, a tengerbe ugranak épp:-)
    Az Edenbrooke-ról elég lesújtó véleményeket olvastam, azok szerint egyszerű, mint a faék-típusú áls-Austen romantika. Pedig a borító szép.
    "It reads like a fanfiction work. Aside from the cover, I honestly don't know how it got published, because the cover makes the book look professional, AND IT ISN'T.
    There are FAR too many descriptions of facial expressions in too little a span of time. We see one scene in which the hero, Philip, has a teasing expression, has a cold and angry expression, is smiling innocently, has a longing look in his eyes -- good grief, can the author stop spelling everything out for the reader? The characters are dumb and their actions are, again, bizarre and irrational. The author makes the assumption that the reader cannot infer things from small descriptions alone."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt benéztem, mert az ott alattuk valóban tenger... ezt a kis részletet az agyam úgy látszik ignorálta :D
      Az Edenbrooke-ról, amit írtál elszomorít, mert nagy reményeket fűztem hozzá, ettől függetlenül még mindig be fogom szerezni (már elő is rendeltem), imádom a történelmi romantikusokat.... hát majd meglátjuk.

      Törlés
    2. Majd írj róla, ha olvastad, kiváncsi vagyok, és hátha végül jó lesz. Sajna azt is olvastam, hogy sokan a történelmi, regency-hangulatot is hiányolták belőle, de csak kapott végülis 4,5 csillagot az amazonon.

      A Hajótörtötteket meg a Koomson-regényt én is megvettem!

      Törlés
    3. Oké, mindenképp írok róla. :)
      Én az első hármat vettem meg, a Hajótöröttekkel még várok kicsit.... jó lenne pár értékelést olvasni mielőtt meveszem, meg hátha lesz majd később eladó vagy cserélhető példány a molyon. :)

      Törlés
    4. Na, azt megvettem. A Sziget annó tetszett az írónőtől, a másik könyvét most viszem nyaralni magammal, így ez még biztos várat magára egy ideig, de majd írok, ha odajutottam.

      Törlés
    5. Mégiscsak elolvastam hipphopp:-) Nagyon jó és hangulatos, plusz elgondolkodtató!

      Törlés
    6. Hú, hát ez gyors volt. :) Köszi az infót, jó tudni, hogy már van egy pozitív vélemény róla. :)

      Törlés
    7. Hát, igen:-) Épp nyaralok, ott a napi egy könyv simán megvan!

      Törlés
  3. A Titokzatos szerencse jó értékeléseket kapott itt-ott, állítólag olyan Jackie Collinsos, szóval, aki azt szerette, annak ajánlják. Szex, gazdagság, szép nők, botrány, ilyemiket írnak.

    VálaszTörlés
  4. Egyébként ennek a Hajótöröttnek amúgy elég klassz borítója lett, tiszta nyári érzés :)) Csak mondjuk a történet tükrében túl happy :) Tegnap amúgy megvettem Anyunak a születésnapjára, remélem,hogy be fog jönni neki.
    Úgy látom, hogy a te képzeletbeli könyves kosarad sem fog soha üresen maradni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is túl happy a történethez, de majd az anyukád megmondja. :D
      Ó, és nekem az képzeletbeli kosár mindig tele van. :D

      Törlés
    2. Ja, és nem túl happy a borító, mert ez negy egy szomorú regény, inkább olyan hangulatos-barátságos és életszagú.

      Törlés
  5. http://zenkaolvas.blogspot.hu/2015/07/sir-philip-az-en-sir-philipem.html

    "Szerintem- mondom, szerintem, mert mások biztosan mást fognak írni, és nekik is igazuk lesz -, ennek a regénynek az élvezetéhez kicsit fel kell adni az elvárásainkból, felnőttből vissza kell mennünk ábrándozó tinibe, és akkor olyan szinten élvezni fogjuk, hogy a könyv akár a kedvenceink közé is férkőzhet. Apropó felnőttek- a könyvet aranypöttyös- felnőtteknek szóló- címkével adták ki, de én úgy gondolom, a történet körülbelül a tizenévesek- húszas évek elején járó hölgyeket fogja lekötni, és persze azokat az álmodozó nebáncsvirágokat, mint mondjuk amilyen én vagyok.

    Összegezve az érzéseim, azt kell mondjam nektek, sajnos a könyv borítója - ami tagadhatatlanul gyönyörű - engem kicsit megtévesztett. Azt hittem ez egy komolyabb, kissé komorabb hangvételű könyv lesz, nem egy habkönnyű történet, ami szórakozásnak kiváló, de csak abban az esetben, ha nagyon-nagyon szereted a hasonló témájú könyveket."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, már olvastam Zenka nagyszerű értékelését a könyvről, de azért köszi, hogy linkelted. :)

      Törlés
    2. És te elolvastad már? Hogy tetszett?

      Törlés
    3. Nem, még nem olvastam, pedig épp pár napja hoztam el a könyvesboltból, de most egy kicsit csökkent a lelkesedésem iránta :)

      Most lehet, hogy majd az Asztrológiai útmutató kezdőknek és haladóknak című könyvnek esek neki, de ez este még majd elválik. Őszintén szólva tanácstalan vagyok, hogy mit olvassak, mert annyi mindent szeretnék egyszerre, hogy aztán a végén azt sem tudom, hogy mihez nyúljak.

      Törlés