2013. szept. 17.

Könyvek, amiket várok #18

Nahát kérem, itt az ősz, és a kiadók elhalmoznak bennünket jobbnál jobb könyvekkel, a mi feladatunk csak annyi, hogy győzzük őket olvasni.

A legelső könyv, amit említeni szeretnék a kívánságlistámról az az új Mazetti könyv, aminek hihetetlenül örülök, mert az író előző két könyvéért is teljesen odáig voltam meg vissza, úgyhogy erre a pingvinesre is - ami biztos, hogy nagyon humoros és stílusos lesz -, nagyon kíváncsi vagyok. Ha lehetne, akkor már most neki is ugranék olvasni.
Katarina Mazetti: Pingvinéle 

Egy Antarktisz felé tartó turistahajón ismerjük meg a regény három, egymástól mindenben különböző főhősét: a 32 éves, jó kedélyű Wilmát, a tanárnőt, aki egy rossz orvosi lelet után próbál még a lehető legtöbb pozitív élményre szert tenni az életében, Tomast, a tényfeltáró újságírót, aki, miután családja elhagyta, mély depresszióban szenved, és utolsó útjának szánja ezt az antarktiszi hajóutat; harmadikként pedig a független, kalandvágyó nyugdíjas asszonyt, Albát, aki szenvedélyesen járja a világot, és sajátos elméletét az állatok és az emberek viselkedésének hasonlóságairól szellemes feljegyzésekkel támasztja alá. Az utazás alatt Tomas és Wilma között lassan kialakul valamiféle kapcsolat, ám mindketten rejtegetik egymás elől súlyos titkukat…
Kiadó: Park, oldalszám: 242, várható megjelenés: 2013. október (közepe)

Aztán ugye itt van a Maxim kiadó, aki szinte sokkolta az olvasóit a rengeteg újdonságukkal. Ami engem ezek közül a leginkább érdekel - többek között persze - az Luca Di Fulviotól A lány, aki megérintette az eget

Hogyan válik a jövő nélküli fiatal lányból befolyásos ruhatervező? Milyen utat kell bejárnia egy csavargónak, hogy a szabadság védelmezője lehessen? És miképpen lesz egy zsidó tolvajból híres orvos? A válaszokat az 1500-as évek elejének Olaszországában kell keresnünk.
A történet Róma mocskos sikátoraiban, bűzös csatornáiban kezdődik. Amikor Mercurio, a születésétől fogva árva, tolvaj fiú, a kis Zolfo, a szép Benedetta és a félkegyelmű óriás, Ercole kifosztják a zsidó Shimon Baruchot, nem sejtik, hogy az életük fordulóponthoz érkezett. Ugyanis miután a zsidó férfi a nyomukra bukkan, megöli Ercolét, miközben Mercurio a kése hegyével az ő torkát találja el. Mercurio úgy hiszi, megölte a kereskedőt, ezért úgy dönt, hogy Zolfóval és Benedettával Velencébe menekül.
A Velencei Köztársaságba vezető úton a három gyerek sorsa keresztezi a szabadságot kereső zsidó, Isacco, az orvoslásban is jártas tolvaj és a lánya, Giuditta sorsát. Mercurio beleszeret a lányba, érzései viszonzásra is találnak, ám amikor az úti céljukat elérik, szembesül azzal a rengeteg nehézséggel, amelyet le kell küzdenie, hogy az álmát valóra válthassa.
Bár a regény több fiatal sorsát is összefűzi, a könyv főszereplője mégis a Szerelem. A Szerelem nagybetűvel, mely olyan elsöprő hatású, hogy megváltoztat mindent.
Kiadó: Maxim, oldalszám: 720, várható megjelenés: 2013. október 15.

Az Athenaeum kiadó sem tétlenkedik, az ő kínálatukból a Sírkertek Királynőjének a 2. részére vagyok a leginkább kíváncsi.
Amanda Stevens: A birodalom

A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray egy újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki…
Kiadó: Athenaeum, oldalszám: 376, várható megjelenés: 2013.szeptember 19.
Illetve Sara Rattaro: Tiéd az életem című könyvére.

Viola egy szép tavaszi napon hívást kap a férjétől, Carlótól. Lányukat, a gyönyörű, húszéves Angit autóbaleset érte. Viola a tragikus hírt éppen a szeretője karjaiban fekve kapja, majd a hajnali utcán az autóban a kórház felé végigpergeti az elmúlt hónapok eseményeit. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel. A kórházban kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola… A komoly hangvételű, Jodi Picoult és Cecelia Ahern női közönségét célzó lektűr immár világsiker.
Kiadó: Athenaeum, oldalszám: 176, várható megjelenés: 2013. 09. 28.

Szóval, mint látjátok van bőven választék, és ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. 4 megjegyzés:

 1. A Tiéd az életem, és a Lány aki megérintette az eget nagyon jónak tűnik. Fel is tettem őket a Kívánságlistámra, hátha valami angyal meglátja és karácsonyra beszerni őket nekem :)

  VálaszTörlés
 2. Ó, ebből három landolhatna nálam is :)

  VálaszTörlés
 3. Zakkant: hogy te milyen előrelátó vagy! Már most elkezded írni a listát :)))

  Nikkincs: fogadjunk, hogy A birodalom nincs közöttük. :))

  VálaszTörlés
 4. köszi:) Nem is láttam, hogy lesz új Mazetti könyv. Én is várom. Szeretem a humorát:)

  VálaszTörlés