2012. szept. 12.

a Kör


a Kör - A Kör trilógia első kötete


Október végére ígéri a Geopen kiadó A kör című új könyvének a megjelenését, melytől kezdetben, bevallom őszintén, kissé ódzkodtam - nem vagyok én hozzászokva az ilyen paráztatós könyvekhez  -, de a belőle olvasott röpke kis ízelítő, épp elegendő volt ahhoz, hogy meghozza hozzá a kedvem.

A könyv tartalma röviden:

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol hat lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. 
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez. 
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… 

(Nagyon remélem, hogy nem hozza majd annyira rám a frászt ez a könyv, hogy esténként ne merjek kimenni a  konyhába egy pohár vízért, vagy ami még ennél is rosszabb, a lábamat kidugni a takaró alól. Mintha a takaró olyan bűvös varázserővel bírna, ami megvéd minden gonoszságtól....ezt hittem hajdanán, illetve csak erősen bíztam benne.)

A könyvhöz a kiadó honlapján trailer is található ÉS, ha a regény Facebook oldalán a rajongók száma eléri az 1000 főt, akkor az első 140 oldal letölthetővé válik.
  
Valamint egy új blog is indult a trilógiával kapcsolatban itt, melyben új és érdekes információkat osztanak meg az érdeklődőkkel és leendő rajongókkal! Érdemes benézni.

Az első pár mondat a könyvből:
"A nő válaszra vár. Elisa azonban nem tud mit mondani. Kérdezőjének úgysem lenne kedvére semmilyen válasz."


1 megjegyzés: