2012. febr. 12.

Az újságban olvastam (filmes hírek)

Azoknak, akik esetleg még nem tudják, és azoknak is akik már igen, itt van néhány olyan könyv, melyeknek a megfilmesítési jogai már elkeltek.
Hogy mikor láthatjuk őket a mozikban? Az bizony a jövő nagy titka, de egy biztos; tuti, hogy nem mostanában. 

Julie Cross: Tempest című könyve egy 19 éves fiúról szól, aki visszautazik a időben, hogy megmentse a barátnője életét. A Summit Entertainment filmesíti meg.
Laini Taylor: The Daughter of Smoke and Bone pedig egy különleges képességekkel bíró, kék hajú természetfeletti lények háborújába csöppenő lány kalandjait meséli el. Lobo blogján olvastam, hogy nálunk a Kossuth kiadó fogja majd megjelentetni a könyvet és majd a Universal Pictures viszi filmvászonra.


Justin Cornin: A szabadulás c. könyv filmes jogait Ridley Scott produkciós cége vette meg.
Erin Morgenstern: The Night Circus könyvének története, egy képzeletbeli viktoriánus környezetben játszódik, amiben az írónő kreatívan ötvözte egymással a Harry Potter féle varázsvilág misztikumát az Alkonyat sorozat romantikájával. Egy brit kiadó a könyv világához illeszkedő internetes szerepjátékot is készítetett, hogy a facebookozó és twitterező fiatalok is megismerkedjenek a könyvvel a szeptemberi szigetországi premier előtt, írja a HVG 6. számában Nagy Dániel.

(A bejegyzés forrása HVG 6. számában Nagy Dániel: Legyőzni Harry Pottert című cikke.)

2 megjegyzés:

  1. Tempest? Még nem is hallottam róla, de tetszik... magyarul, könyvben nem jön véletlenül? Én a Könyvmolyra tippelnék!:P :D

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a magyar kiadásról, hogy lesz-e vagy sem? nem tudok semmit. Szívesen olvasnám én is.

    VálaszTörlés