2011. szept. 18.

Lisa Kleypas: Mindenem a tiéd

Az Ulpius ismét kicsit elbóbiskolt, mivel megint sokat kellett várnunk egy újabb könyv megjelenésére, nevezetesen Lisa Kleypas Bow Street-i sorozatának harmadik részére. Ha jól emlékszem, akkor nem is sorrendben adta ki őket a kiadó, na de ezek már mellékes dolgok, örüljünk, hogy olvashatjuk.

A történet Nick Gentryről szól, akiről csak a könyv olvasása közben jutott az eszembe, persze lassan  - ami ennyi idő elteltével nem is csoda - hogy ki is ő valójában. A Lady Sophia szeretője című könyvben megismert Sophia, bűnöző testvére. És a történet folytatódik tovább.

Miután Sophia és Sir Ross Cannon egymásra találtak, pár évre rá Nickből is „jófiú” lett, hála sógorának. Szintén az ő érdeme az is, hogy Nick a Bow Streeten, mint nyomozó kezdhette el pályafutását. Munkáját száz százalékosan látja el, közel s távol nem lelni ilyen bátor, félelmet nem ismerő és eredményes nyomozót.  Amikor azonban megkapja a következő munkáját, melyben egy Charlotte Howard nevű fiatal hölgy felkutatása a feladata, - aki mellesleg megszökött a nála jóval idősebb vőlegénye elöl, - sorsa megpecsételődik. Természetesen csak is jó értelemben.

A regény érdekesen kezdődik, az írónő nem szívbajos, rögtön belevág a lecsóba. Emlékeim szerint a szerző eddigi könyveit is egy nagy adag erotika jellemezte, és mindez, ebben a részben sem volt másképp. Miután főhősünk kitanulta a szerelem csínját - binját, egy bordélyház madámjától és egy két lábon járó "expert" lett belőle, még mindig egyedül érzi magát és nincs senki, akivel ezt az elképesztő tehetségét megoszthatná. Amikor azonban találkozik Lottival, élete száznyolcvan fokos fordulatot vesz, és bár az első találkozás után még maga sem tudta, de az olvasó már akkor biztosra vehette, hogy ebből bizony szerelem lesz.
Lotti kedves és szerethető karakter, magabiztos és optimista, ami a szívén az a száján. Szerencsére hamar megtalálták a közös hangot hőseink és nem csak a hálószobában, de az élet egyéb területén is.

Tapasztalatom szerint, Kleypas könyveire egyértelműen jellemző, hogy tisztán, éretten és világosan ábrázolja a szereplők egymás közti érzelmeit, minden fajta félreértés és viszály nélkül. Semmiféle verbális kommunikáció hiányából fakadó konfliktusokkal és félreértésekkel nem találkozhatunk a történetben, (nem úgy, mint például Judith McNaught könyveinél, ami már a másik véglet. Nála néhol már a hajamat téptem, hogy miért is nem beszélik meg a gondjaikat egymással a szereplők? Vagy netán valamilyen perverz élvezetből gerjesztik a félreértéseket egymás között?) szóval, Kleypas könyveiben ilyenről szó sincs. A hősök között nincs semmilyen különválás vagy kegyetlen érzelmi megtévesztés, csak a tiszta és a mindent elsöprő szerelem, mely mellett még a cselekmény is rettentően egyszerű, és rejtélyektől mentes. Na de én ennél azért egy kicsivel több izgalmat is elbírtam volna viselni a történet kapcsán, még ha az a szexuális izgalmak számának a csökkenését eredményezte volna, akkor is. Szerintem nem találta el az írónő a fent említettekre vonatkozóan az arany középutat, számomra legalábbis semmi kép. Voltak részek, ahol sűrűn nézegettem az oldalszámokat, hogy mennyi is van még hátra a könyvből (?), mert már kicsit unatkoztam és amikor már egymásra találtak a szerelmesek különösebben nem is izgatott a további sorsuk.

Amikor a szerző Nick régmúlt titkairól és belső démonjairól írt, azt vártam, hogy ha majd mindez a tudomásomra jut az annyira sokkoló és megdöbbentő lesz, hogy még a könyv is kiesik a kezemből, ezért lélekben már fel is készültem rá. De amikor kiderült a meztelen igazság, - ami közben Nick nem is volt meztelen, - kicsit csalódott voltam. Csodálkoztam, azon, hogy ez miatt volt hősünknek - egy olyan bűnözőnek, akit az utca edzett és nevelt fel?? - évekig tartó rémálmai és érintés fóbiája??

Na de szemet hunyok mindezek felett is, mert nem is ez volt a történet lényege. És különben is, a könyv tényleg szórakoztató és nagyon erotikus volt, oly annyira, hogy komolyan gondolkodóba estem, hogy mi lenne, ha a férjem figyelmébe is ajánlanám, ha nem is az egészet, de néhány fejezetet mindenképp…..

Kiadó: Ulpius
Eredeti cím: Worth Any Price
Fordította: Kallai Nóra
Oldalszám: 432

2 megjegyzés:

  1. Ezen most jót nevettem. Mármint az utolsó bekezdés és a tanulság olyannyira megfordult már az én fejemben is, hogy bezony szoktam ajánlgatni a "lánypornót" kedves ismerősöknek, akik arra panaszkodnak, hogy megült a kapcsolatuk. ;)

    De az előtte lévő bekezdések is tetszettek, izgatottan várom a harmadik részt. Talán idén még "belefér" nálam.

    Ebben szerepelt Linley doktor? Valahogy olyan hiányérzetem van, hogy neki nem lesz könyve... :(

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy abban fog e szerepelni, de most, hogy írtad tényleg volt még egy doki is, akinek a története hiányzik. Az a baj, hogy olyan sokat kell várni egy részre és ráadásul nem is sorrendben adják ki, hogy nem is csoda, ha már nem lehet követni a szereplőket.
    Tényleg voltak benne nagyon jó, hogy úgy mondjam "érdekes" részek.:D
    Nekem egyébként Lady Sophia szeretője tetszett a legjobban.

    VálaszTörlés