2015. máj. 3.

Áprilisi beszerzések

Beszerzések terén ez a hónap ismét nagyon bőséges és nagylelkű volt felém, mivelhogy újra csak csupa csupa szép és érdekes könyvek kerültek hozzám. A babaház úrnőjét és A lány a vonaton-t még az előző hónapban rendeltem elő, és egy kuponkód felhasználásával 33%-os kedvességért jutottam hozzájuk a Líránál. Egyébként most a könyveim 90%-át ott szoktam beszerezni, mert az előrendelésekre alapból 27%-ot adnak és gyakran vannak olyan kuponkódok, amik akár 33%-ig is felviszik ezt a kedvezményt.
Az alsó három könyv az molyos vásárlás volt, és bár Marina Fioratotól eddig még csak a Siena lányát olvastam A velencei szerződésre már régóta fájt a fogam, és ha már ott volt mellette A muránói üvegfúvó is, akkor arra is rátettem a kezem. Bízom benne, hogy nem fognak csalódást okozni.

Aztán jártam ám a Könyvfesztiválon is, ahol Nikkinccsel egy remek napot sikerült eltöltenünk, nagyon szép élményekkel tértem haza, remélem, hogy jövőre ugyanott és ugyanúgy.... :) A fesztiválos kalandozásom eredménye az Angyali győzelem és A tizennegyedik aranyhal lett, de igazából több könyvet is szívesen vásároltam volna, mert kinéztem ám én magamnak még itthon A kis szellemet és a Szörnyek Titkos Részlegét a gyerekeknek, de hiába tötyöltem-mötyöltem oly sokat a Kolibris stand előtt, az eladó srác nem figyelt rám - egy fiatal lánnyal volt elfoglalva -, így türelmetlen vásárló lévén hamar tovább is álltam és inkább a Gabonál vettem meg az aranyhalas könyvet.
A maradék kettő; az Érzékek tánca és a Szárnyak nélkül szabadon a kiadó jóvoltából került hozzám, mindkettőre rendkívül kíváncsi vagyok.

Összesen 9 könyvvel zártam a hónapot, melyekből még csak a babaházast sikerült elolvasnom. A felső sorban bőszen jelentkező két könyvet épp most olvasom, úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy ebben a hónapban sem maradok olvasnivaló nélkül... nem mintha álmatlan éjszakáim lettek volna ez miatt.

Jaaa, és majd elfelejtettem! A 12 darabos várólista projektemmel nagyon szépen haladok, már a 4. könyvet olvastam róla, májusra pedig Gaura Ágnestől a Vámpírok múzsáját tervezem, de belekukkantva a könyvbe a hangyaf***nyi betűktől kissé elment a kedvem az olvasástól - lehet, ha ezt korábban tudom be se válogatom a listába - ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok rá, de ez az apróság kicsit visszavett a lelkesedésemből.


14 megjegyzés:

  1. Szép hónapot zártál. :) A babaház úrnője és a A lány a vonaton nálam is kívánságlistás, de még sok az elolvasatlan könyvem, így a beszerzés még várat magára. Most éppen Anna Galvada van soron, hát nem lesz kedvenc... A muránói üvegfúvót egyszer már elkezdtem, de valahogy a befejezése elmaradt, elszállt a hangulat, mert az is egy olyan könyv volt számomra, amihez kell egy lelkiállapot, bár a borítójáért még mindig odavagyok. Kellemes olvasást a remek könyvekhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kritta :)
      A babaház úrnője szerintem nagyon jó könyv, neked is tetszeni fog és a vonatos is. Ha minden igaz, ma be is fejezem.... izgi könyv :D
      Az üvegfúvóról sajnos eddig nem sok jót olvastam, de mivel a borítójától én is totál elalélok így muszáj volt megvennem... hátha jókor kerül majd a kezembe. És ááá, kicsit sem vagyok borítómániás.:)

      Törlés
    2. Én is bele tudok szerelmesedni egy-egy borítóba. :) és néha szép kis csalódás lesz belőle. Pont most írtam egy olyan könyvről, amit a borítója alapján kaptam le a könyvtár egyik polcáról (gyönyörű napsütéses színben pompázik) és csak itthon vettem észre, hogy gimis verzió. :) Most nézem Gavalda nevét jól összekuszáltam, ez van, ha nem olvasom vissza csak klikkelek a közzététel gombra.

      Törlés
    3. A Mr. Darcy nyomában könyvet egyébként én is kinéztem magamnak, de aztán láttam a molyon, hogy ez nem az a fajta stílus és romantika, amire én vágyom, úgyhogy letettem róla. Az értékelésedből ítélve úgy látom, hogy jól tettem. :)

      Törlés
  2. A lány a vonaton nekem annyira neem... biztos hogy soha el nem olvasnám. Viszont a Szárnyak nélkül szabadon most nagyon felkeltette az érdeklődésem.

    És el is szomorodtam :(, mert most jutott az eszembe, hogy volt egy madaras polcom a molyon, amire ezt feltehetném, de törölték meg minden... :_(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a vonatosra, ahogy megláttam rögtön ráizgultam. Talán azért, mert én is sokat ingáztam még anno és emlékszem, hogy milyen kíváncsian lestem mindig a vonat ablakából a mellettem elsuhanó házak hátsó udvarát. Volt ahol már tudtam, hogy kik laknak - mert olyan gyakran voltak kint az udvaron - és persze voltak olyan házak is, ahol soha nem láttam mozgást, de mindig kíváncsi voltam, hogy vajon kik élhetnek ott. Szóval szerintem ez marha izgalmas, ha pedig valami olyat látsz, mint a főhős csajszi, akkor meg aztán végképp :D

      A madarastól bevallom kicsit félek, azt hallottam, hogy A Segítséghez hasonlít, illetve, hogy jobb annál…. majd kiderül. Miért nem adtad örökbe a polcodat valakinek? És a gr-en nem tudsz csinálni magadnak ilyet?

      Törlés
    2. Nem volt lehetőségem, engem pikk-pakk kitiltottak, vagy lefagyasztottak, vagy mi, aztán tudod, nem értettem, miért, és aztán kaptam egy elég nagyképű levelet, hogy ha jól viselkedem, esetleg visszajöhetek, ami után már nem akartam egy pillanatra sem visszamenni. Nem tudom, a goodreadset nem nagyon használom. :D Lehet?

      Törlés
    3. Erre a pikk-pakkra már nem emékeztem, azt hittem, hogy volt még egy kis időd a pakolásra...
      És igen, úgy tudom, hogy lehet.

      Törlés
  3. Azért nálad is csurrant-cseppent ebben a hónapban :)
    És egy szó a jövőre ugyanitt ugyanígyre: naná!!! Áprilisban ez volt a legjobb dolog, ami történt velem, annyira jó volt beszélgetni (és kmm, a vörös hajúról meg sokáig ne feledkezzünk el! :))
    A Fiorato könyvek be fognak neked jönni, nyaralás helyett vagy éppen alatt tökéletes olvasmányok lesznek :)
    Az Érzékek táncára is és a Szárnyak nélkül szabadonra is nagyon fenem a fogam, ez utóbbi szerintem majd akciósan bele is fog kerülni valamikor a kosaramba, csak addig tessék nekem előolvasni őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam mindig csurran-cseppen valami :D

      A velencei szerződést egyébként emlékszem, hogy még anno te ajánlottad nekem, csak akkor nem lehetett kapni már a boltokban - nem tudom, hogy most mi a helyzet -, de ha már szembe jött velem ez a két szépség, akkor nem hagyhattam ki őket.

      És a következő olvasmányom a Szárnyak nélkül... lesz, majd mesélek.:)


      Törlés
  4. Szépséges szerzemény!! :) Amikor hazajöttem a fesztről, és az Alexandra Könyvjelző magazinját lapozgattam, akkor jöttem rá, hogy ezt az Érzékek táncát meg akartam nézni magamnak, de elmaradt.
    Jaaaj, én A muránóiról csakis jókat tudok mondani, imádtam a történetét, hangulatát, a szereplőit, és Velencét! <3 Szuper kis kikapcsoló regény, két idősíkkal. :) Kis híján kedvenc lett. :))
    A Kolibrinél velem nagyon cukik voltak, lehet, hogy kicsit még nyomakodnod kellett volna, mindenesetre nem volt szép, hogy nem foglalkoztak veled. :( A halas könyvvel szemeztem picit, nagyon jópofa a borító :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök, jó, hogy ezt írod a muránóiról, mert amilyen értékeléseket olvastam róla régebben, azok nem nagyon voltak kedvcsinálóak, de most kicsit megnyugodtam és még jobban örülök, hogy sikerült megszereznem.:)
      Kolibri: Olvastam a fesztiválos posztodat és irigykedtem is a Szörnyes könyv miatt :D
      Az a helyzet, hogy egyetlen nő vásárolt előttem, és miután őt kiszolgálta a srác én következtem volna, de inkább egy fiatal kislánnyal kezdett el beszélgetni – ami persze érthető :D - de nem baj, mert úgyis beszerzem én ezeket a könyveket előbb-utóbb.

      Törlés
  5. A Kolibri standjánál akármikor ott jártam mindig nagyon sokan álltak sorba, mondjuk jó könyveik is vannak. A Szörnyen titkos részleget tudom ajánlani a gyerkőceidnek :) Szerintem zseniális, és nem csak gyerek fejjel. (Pupit is rábeszéltem egy példányra :D) Gyönyörű könyveket szereztél be, mindegyik borítója annyira szép. A tartalmukkal sem lesz gondod szerintem. Az aranyhalast én is nézegettem, annyira mókás a borítója, szerintem belül is jó. Kíváncsi vagyok mit írsz majd róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Szörnyen titkos részleget tuti be fogom szerezni meg a szellemeset is, az aranyhalas meg eddig nagyon cuki, de nem hiszem, hogy írni fogok róla. Most hogy ilyen szép idő van, többet vagyunk kint, estére meg már olyan fáradt vagyok, hogy örülök, ha nem alszom be az esti könyvemen :D

      Törlés