2015. ápr. 1.

Márciusi beszerzések

Ámokfutó. Azt hiszem, hogy ez a legjobb szó, amivel jellemezhetem magam ebben a hónapban, mivelhogy teljesen és totálisan visszavonhatatlanul elszabadultak velem a pozitív indulatok könyvvásárlás terén. De még mielőtt valaki elkezdene sajnálni, az isten szerelmére ne tegye, mert én ezt a vadulást nagyon bírom. Imádok könyveket vásárolni. Imádom, amikor megérkeznek hozzám és a kezembe vehetem, átlapozhatom, megforgathatom és simogathatom őket. Imádom a könyvek birtokbavételének eme fantasztikus pillanatait, mely érzés semmihez sem fogható.... De azért nyugtassatok meg, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Mielőtt azonban tovább dicsőíteném a pénzköltés eme magasztos formáját, íme a márciusi szerzemények, melyek közül szerintem a legeslegolcsóbban (félpénzért) a Moyes könyvet sikerült beszereznem, bár Mazetti sem volt kutya, úgyhogy izgalomra semmi ok, kenyérre is maradt még némi apró a hónap végére.


Az áprilisi Könyvfesztiválra egyébként én már elkezdtem gyúrni. Sok olyan könyv van, amire biztos, hogy rá fogok mozdulni, ezek pedig A babaház úrnője, a Szárnyak nélkül szabadon, Az elvarázsoltak, a Madarak a dobozban.... és ez a lista még bővülni fog, érzem.

A fesztivál programjai közül pedig Iselin C. Hermann Dominó című regényének bemutatója érdekel a legjobban - az író neve annyira ismerős volt, de aztán hamar rájöttem, hogy miért; ő írta az Expressz ajánlott! című levélregényt, ami anno nekem nagyon tetszett -, úgyhogy a szombati programok közül ezt az egyet szúrtam ki magamnak, amire muszáj lesz elmennem, még akkor is, ha e kései időpontnak egyáltalán nem örülök. A könyvbemutató keretein belül egyébként beszélgetés lesz a skandináv női irodalomról a szerző és többek között az egyik kedvenc színésznőm Für Anikó közreműködésével, szóval tényleg jónak ígérkezi a műsor.

A program időpontja: 
20115. április 25.
15.30–16.30 Supka Géza terem

A Könyvfesztivállal kapcsolatos néhány tudnivaló:
Helyszín: Millenáris park
Jegyár: 500 Ft, amely bármelyik standnál levásárolható.
Nyitva tartás:
2015. április 23. (csütörtök)  12.00–19.00
2015. április 24. (péntek)      10.00–19.00
2015. április 25. (szombat)    10.00–20.00
2015. április 26. (vasárnap)   10.00–19.00 

A fesztivállal kapcsolatban bővebb információt a rendezvény honlapján és a molyon is találhatsz.


12 megjegyzés:

  1. Az Elveszett lányok országa nálam is itt pihen, az Álmatlanságot meg várólistás csökkentésen olvasom (bár most az újdonságok miatt félre van szegényke téve). Szép kis lista, és tényleg az egyik legjobb érzés az új könyvek érkezése. Én szagolgatni szeretem őket, meg nézegetni idegyűjtve mellém a dolgozóasztalnál. Jó dolog ez, aki nem érti az nem is könyvmoly :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó könyv volt az Álmatlanság, nagyon örültem, amikor megláttam, hogy jön a 2. rész. Rögtön le is csaptam rá. :)
      És én is szoktam szagolgatni a könyveket, de azt már nem mertem leírni, mert totál zakkantnak - bocsi - tűnhetek ez miatt. :D

      Törlés
  2. Ámokfutó? Ugyan! Aki kicsit is vonzódik a könyvekhez, az abszolút megérti, és még csak eszébe sem jut erről a pár könyvről ez a szó :))
    A Moyest tessék gyorsan elolvasni, nagyon kíváncsi vagyok rá :))
    És a Könyvfesztre én is gyúrok, szerintem tök jóóóó lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni. :D

      Törlés
    2. Jól, az tuti! Kávé, süti, könyvek, beszélgetés - kell ennél több? :D

      Törlés
  3. Nagyon szuper beszerzésed volt márciusban! :) A Mary Kay Andrew könyv élményedre kíváncsi vagyok, mert én is szemezgettem a könyvvel, de egyelőre még sok-sok könyv figyel a polcon és az olvasómon, többek között a csábítások és csemegék, de mióta nálad láttam, hogy annyira nem tetszett mindig csúsztatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, Az élet virágos oldalára én is nagyon kíváncsi vagyok. Amikor megvettem, akkor még nem nagyon találtam róla értékeléseket, de most már alakul a dolog és úgy látom, hogy igen vegyesek a vélemények.
      A csábításokba meg bátran vágj bele, mert az első fejezet után úgyis rögtön ki fog derülni, hogy csúszik-e vagy sem. :)

      Törlés
  4. Hú, nagyon szép kis kupac, és jó a kompozíció is! :) Ugyan, pont ilyenek vagyunk szerintem mind :D :D én is imádom az érzést, amikor megérkeznek, feltéphetem, megfoghatom, bizony én is megszagolom és simogatom, rendezgetem őket :))) Nem is lennénk igazi könyvmolyok enélkül :P
    Az Expressz ajánlottat én is olvastam valamikor, könyvtárból, és szerettem. :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam precíz mozdulatokkal lazán odadobálni. :D :D

      Én most újra elővettem az Expressz ajánlottat és belelapozgattam és tényleg jó kis könyv volt a vége meg.... hát bizony nekem a fal adta a másikat. De az írónőnek ez az új regénye a Dominó is jónak tűnik, engem ez is érdekelni fog.

      Láttad, hogy lesz Csernus dedikálás? Mész rá? :)

      Törlés
    2. Haha, igen, én is mindig precízen igazgatom a spontánnak tűnő elrendezést ;)
      Az Expressz ajánlott vége tényleg ütős volt, tetszett. Én is kíváncsi vagyok a többi könyvére. :)

      Jaj, igen, szeretnék. Még van dedikálatlanom, és ez már szinte hagyomány :D :D

      Törlés
  5. Nyugi, szerintem mindannyian imádunk új könyveket beszerezni, és annál tényleg nincs is jobb, mint amikor először veszed a kezedbe az új drágaságokat. :)
    A babaház úrnőjének már a végefele járok, és szerintem érdemes beszerezned, úgy vélem, tetszene neked. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó azt már, amikor lehetett elő is rendeltem. :) Nagyon kíváncsi vagyok rá, nekem a idő és a helyszín miatt a Tulipánláz c. könyv jut róla az eszembe, az volt eddig az egyetlen olyan regényem ami az 1600-as évek Amsterdamjában játszódott.... és nagyon tetszett a hangulata. :)

      Törlés