2015. febr. 28.

Februári beszezések

Számomra ez a hónap valami borzalom volt. Mindkét gyerekem megbetegedett, a kisebbik 3x is visszaesett, ráadásul a férjem is elkapta ezt a nyavalyás influenzát, úgyhogy ebben a hónapban végig éjszakai műszakban voltam mellettük, melynek köszönhetően napközben folyamatosan álmos, agyilag zokni állapotban leledztem - nemhiába, a kor előrehaladtával már az éjszakázást is sokkal fájdalmasabban és fárasztóbban élem meg, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Kikapcsolódásra, olvasásra természetesen így alig maradt időm, és ha éjszakánként esetleg mégis megpróbálkoztam egy-egy könyvvel, annak az lett a vége, hogy úgy kb. 15-20 oldal után simán bealudtam rajta. Ezért, hogy valami jó is történjen velem ebben a szutyok hónapban, vásárolgattam kicsit magamnak. Épp csak annyit, amennyi jól esett a lelkemnek, és amitől kicsit jobb kedvre is derültem.

Az Álmaim asszonya még tavalyi rendelés volt, csak mivel a kiadó csúszott a megjelenésével, így kicsit lassan ért ide, de a lényeg, hogy itt van. A száz óra sötétséget és az Időfutár első részét a Pagony Kiadó raktársöprési akciójában vettem. Az Időfutárra nagyon kíváncsi vagyok, a Száz óra sötétégre meg már igen régóta vágyom, így amikor lehetőség adódott rá, akkor mindig játszottam is érte a kiadó fb oldalán, de persze egyszer sem nyertem, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen már régóta tudom magamról, hogy nem tartozom a kifejezetten nyerő típusok közé, de ez legyen a legnagyobb bajom :)
A követ lánya szintén egy tavalyi beszerzés volt, pontosabban egy csere, ami csak most ért ide, és Mikó Csaba Veszélyben a Tölgy című könyvéhez is ugyancsak egy akció során jutottam hozzá. Mikó könyvén egyébként sokat gondolkodtam, de annyi szépet és jót olvastam róla, hogy úgy véltem csak megér egy próbát... Hát majd a gyerekek eldöntik, hogy érdemes volt-e áldoznom rá.

A februárt öt könyvvel zártam, amit nem tartok túl soknak, de a március.... Na arról már most tudom, hogy sokkal húzósabb lesz.


13 megjegyzés:

  1. Remélem már kigyógyultatok mindannyian! És hogy könnyebb hónapod lesz ezután... :)
    Amikor én álmos vagyok általában 4 oldal megy csak, nem ám 15-20, szóval jóó vagy :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a Nóri még mindig nagyon rosszul van, sokat fullad és gyakran hányásig köhögi magát... De nem panaszkodom, mert volt ez még ennél rosszabb is.

      oldalszámok: :D :D Ó az a 4 oldal az lófitty, azért nem érdemes kézbe venni egy könyvet, mondom ezt úgy, hogy már én is többször jártam hasonlóan - és ezt úgy utáltam. A baj az, hogy én nem tudom úgy befejezni a napomat, hogy ne olvassak valamit, még akkor sem, ha nagyon fáradt vagyok. Réti L. könyvét most pl már bő egy hete olvasom, egyszerűen sehogy sem haladok vele, pedig annyira jó, olyan jó lenne egyhuzamban sokat olvasni belőle. (Egyébként azt vettem észre, hogy olvasón gyorsabban haladok... De most ez sem bizonyul elegendőnek.)

      Törlés
    2. Ó, sajnálom, jobbulást neki!!! :****

      Hát igen, 4 oldal az tényleg lófütty, de néha nem is sejtem, hogy csak annyi lesz, olyan alattomosan telepszik rám az álommanó.
      Néha én is azt érzem, hogy olvasón gyorsabban olvasok, de nem tudom ez miért van.

      Törlés
  2. Nálunk is influenzával telt a hónap (lehet azért is lett több és több a könyvem és kevesebb az olvasásom) gyerek, nagyszülő, én, férj, nálunk ez volt a sorrend, hát férfi betegek még halmozottan rosszabbak voltak, de ezt biztos ismered... :) Az Álmaim asszonya nálam is kívánságlistás, várom majd az értékelésedet, hogy érdemes beszerezni, vagy éppen halasztós. Esténként inkább olvasón olvasok, mert az kevésbé esik ki a kezemből (mert még a végén baja lenne), mint a könyv, azt akár 2-3 oldal után elejtem a fáradtságtól. Gyógyuljatok meg, addig meg kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a biztató szavakat, igyekszünk gyógyulni... nekem már nagyon elegem van ebből a sok betegeskedésből, de hátha márciusra már kisüt a nap is és mindenki jobban lesz. :)

      Törlés
  3. Jaj, jobbulást a gyerkőcöknek! A héten én is bekaptam egy szép kis náthát, de a láz nem tartott sokáig, de a köhögésre már szedek gyógyszert úgyhogy remélem javul. Ezen a héten én is inkább csak vegetáltam, 20 oldalnál én se jutottam nagyon többre egy könyvnél se, és írni sem volt időm, pedig már van néhány belekezdett posztom. Nálam is a hónap egyetlen beszerzése az Álmaim asszonya volt, viszont azt végig olvastam Bálint napon és nagyon tetszett :) Remélem neked is fog! Nagyon cuki sztori. Az Időfutárra már én is fenem a fogam egy ideje, ráadásul folytatást, kíváncsi vagyok mit írsz róla majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A betegséggel kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy mindenképp pihend ki, mert nagyon makacs ez az idei influenza, ha nem pihensz rá rendesen, akkor tuti viszont fogod még látni, vagy inkább érezni.

      Az Álmaim asszonyára nagyon kíváncsi vagyok, bár mintha az olvastam volna valakinél, hogy A nő mosolyánál azért nem sikerült jobbra. Na majd meglátjuk. :)

      Törlés
  4. Ez az idei influenza szezon nagyon durva volt, rengetegen voltak betegen körülöttem is. Sajnálom, hogy ennyire elkapták a gyerekeid, remélem most már túl lesztek rajta!
    A beszerzéseket meg szerintem triplán megérdemelted. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és remélem, hogy most már tényleg kifele megyünk belőle.
      És ugye, hogy megérdemlem? Tudtam én! :D

      Törlés
  5. Úgy látom ez a hónap mindenkinek ilyenre sikeredett. Nálunk én kezdtem a sorrendet, mily meglepő. :D Utána férj és csak az egyik gyerek (szerencsére). :) Én meg se merem mutatni a beszerzési listámat, mert magasan vezetek mindig a többiek előtt. :) És minden hónapban meg fogadom hogy nem veszek könyvet, nem veszek, de sajnos nem elég sikeresen mantrázom magamnak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Pöfi, hagyd azt a fránya mantrázást, inkább kényeztesd kicsit magad.:D Én biztos nem foglak elítélni könyvvásárlás miatt. :) És szeretem a listákat. A széééép hosszú listákat. :D

      Törlés
  6. Remélem, hogy most már szép lassan kilábaltok a bacikból! Ez most tényleg egy durva időszak volt nálatok is, meg sajnos sok helyen hasonlóakat mondanak. Nekem az őszi szezon volt ilyen, utáltam, hogy egy köhögés vagy 3 hétig makacsul tartotta magát. Azóta meg vitamint vitamin hátán szedek. Kitartást! És a beszerzéseket egy ilyen hónap után - meg hát amúgy is - teljes mértékben megérdemled :D
    Az Álmaim asszonyáról mihamarabbi beszámolót kérek! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, mindenképp! :) Aztán meg küldöm tovább neked.
      Én meg a Böszörményi könyvre vagyok kíváncsi, nagyon várom arról az értékelésedet. :)))

      Törlés