2011. ápr. 3.

Nalini Singh: Vonzódás

Talán egyszerűen csak azzal kezdeném, hogy szeretem a Darkos könyveket. Nem csak azért, mert szórakoztatónak találom őket, és  mert száz százalékosan kikapcsolnak, hanem mert már  a megjelenésük is olyan, hogy arra sarkallják az olvasót, hogy begyűjtse ezeket a csábító, kissé decens borítójú könyveket. Itt nem csak erre a nemrég megjelent Egy világ - két faj – állandó küzdelem sorozat első részére gondolok, hanem az  Angyali vadászra is. Már most majd megöl a kíváncsiság, hogy milyen lesz a második rész borítója.


A történet a jövőben játszódik.  Sascha Duncan egy olyan faj tagja, akiket mentáloknak neveznek, és akik minden érzelemtől mentesek. Mentális kapcsolatban állnak egymással és mindenki része az úgynevezett mentálhálónak, ami összeköti a mentálok elméjét. De Sascha különbözik tőlük. Neki vannak érzései, amitől hibásnak gondolja magát. Sok energiát fektet abba, hogy ezt a hibáját titokban tudja tartani, mert ha ez kiderülne, akkor őt rehabilitálnák, ami egyenlő lenne a halállal.  Lucas Hunter, egy alakváltó és a leopárdok falkavezére. Az alakváltók a mentálok ellentétjei. Szenvedélyesek és erős közöttük a falka szellem, az összetartozás érzése. Sascha anyja üzleti kapcsolatba kerül az alakváltókkal és összekötőnek a lányát jelöli meg. Ekkor találkozik a lány Lucassal. Az üzleti kapcsolaton kívüli azonban mindkettejüket más célok is vezérlik. Az alakváltók egy mentál gyilkost keresnek, aki sorra szedi áldozatait az alakváltó nők közül, míg a mentálok több információt akarnak begyűjteni az alakváltókról.

Sascha és Lucas kapcsolata természetesen nem csak a munkára korlátozódik.:) Lucasnak fokozatosan sikerül áttörnie Sascha védelmi páncélját és szép lassan segít a lánynak abban, hogy az elfojtott érzelmei a felszínre kerüljenek. A történet túlnyomó része tulajdonképpen erről szól és majd csak a végén izgulhatunk egy kicsit a gyilkos miatt.

Mindegyik szereplőt megszerettem és annak ellenére, hogy nem mindenkiről tudunk meg sokat, mégis kialakult bennem róluk egy határozott kép. A történet a jövőben játszódik és mégis csupán csak a két fajt, a mentálokat és az alakváltókat mutatja be részletesen a szerző, míg az őket körülvevő külvilágról szinte semmit nem tudunk meg. De bármily furcsa is, ezt egyáltalán nem bántam vagy akár hiányoltam. Élvezetes volt olvasni, ahogy Sascha felfedezi maga körül az érzelmekkel teli világot, és a sok romantika és a szenvedély után egy kis izgalomban is részünk lehetett, miközben Sascha a gyilkos kilétét próbálta kideríteni.  Bár az már rég kézenfekvő volt. A szerző fokozatosan építette fel a történetben a feszültséget, és a végén elárasztott bennünket az intenzív érzelmekkel. Melyik nőt ne érintené meg egy olyan férfi, aki annyira gondoskodó és odaadó, mint Lucas, és nem mellékesen még tökéletes is. És melyik nő ne olvasná izgalommal, hogy a nagy és veszélyes vadmacskát, hogyan sikerül megszelídítenie egy olyan nőnek, aki kezdetben érzelem nélkülinek tűnik. Ezek miatt szeretem én az ilyen jellegű történeteket. :)

Úgy vettem észre, hogy a paranormális sorozatok egyre szélesebb körben és egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Úgy gondolom, hogy az ilyen jellegű könyvek nem abba a kategóriába tartoznak, amelyek elgondolkodtatnának, vagy ne adj Isten akár csak töprengésre késztetnének. Egyszerűen csak kikapcsol és szórakoztat, pont annak tesz eleget, ami a célja és pont.
Az írónőnek nekem ez a könyve jobban tetszett, mint az Angyalvér, úgyhogy jöhet a következő rész!

Értékelés:





Kiadó: Egmont Kiadó               Köszönöm nekik a könyvet!
Eredeti cím: Slave to Sensation - Psy-Changeling #1
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Oldalszám: 384

3 megjegyzés:

  1. Próbáltam távol tartani magam ettől a könyvtől, de nem nagyon megy. :) Túl jók a vélemények róla. :)

    VálaszTörlés
  2. én is szeretném majd olvasni, de ez a borító kicsit sokkk nekem :D

    VálaszTörlés
  3. Mónika: Szerintem bátran elkezdheted ha csak kikapcsolódásra vágysz.

    Könyvmoly: Azt hiszem, hogy a borító mindent elárul, hogy milyen jellegű könyvről van szó:)))

    VálaszTörlés