2014. okt. 9.

Hát akkor hangolódjunk!

Tegnap begyújtottam a cserépkályhánkba, úgyhogy semmi kétség most már tényleg itt az ősz, aminek én nagyon örülök, hiszen ez az egyik kedvenc évszakom. Egyébként szeretem én a többit is - kivéve a perzselő és tikkasztóan lusta nyarat nem -, de igazából egyiket sem érzem olyan közel magamhoz, mint ezt a csodás, kissé csípős, ködös és borongós hangulatú időszakot. A napokban egyre többször vettem észre magamon, hogy lassan kezd elkapni (aminek a naptár szerint már épp ideje volt) az a tipikus őszi hangulat, amit akkor kezd érezni az ember, amikor esténként már egyre csípősebbé kezd válni az idő, és egyre többet esik az eső - amit szintén rettentő mód szeretek - vagy amikor kinézve az ablakon azt látja, hogy a fák levelei elkezdenek sárgás, pirosas, barnás színt ölteni, majd szép lassan lehullani, hogy aztán majd ezen a csodás színes szőnyegen lehessen sétálni... Szóval most újra azt érzem, hogy lassan, de biztosan kezd szétáradni bennem ez a jól ismert csodálatos őszi érzés, amit én boldogan fogadok.

A minap már azon gondolkodtam, hogy nagyon gyorsan vennem kell magunknak fahéjas illatú gyertyákat, meg almás fahéjas teát, amivel majd jó betudok kuckózni a kedvenc fotelembe, a kedvenc takarómmal és a kedvenc bögrémmel, hogy esténként a kedvenc filmemet nézhessem, vagy a kedvenc könyvemet olvashassam. Meg aztán az is az eszembe jutott, hogy lassan elő lehet majd vennem a sütőtökös receptjeimet is, mert az idén megfogadtam, hogy sokkal, de sokkal több sárga pitét fogunk majd enni mint tavaly, olyan sokat, hogy abba az egész családom belesárguljon.
Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, mert végre, végre újra élvezhetem az ősz ízeit és színeit, mert végre, végre itt az ősz!

















12 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos képeket gyűjtöttél össze :) Az utolsó a kedvencem!!! Így én is szeretem az esőt, de amúgy az ősz nem a kedvencem. A ködös időt szeretem, csak az eső ne essen közben :D Óóóóhhh de jó lenne egy olyan helyen lakni ahol van cserépkályha, olyan jó kis meleget csinál és én szívesen bíbelődnék vele, a begyújtással, a hamu kikapargatásával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, amikor már ropog a tűz, az nagyon szép és jó, de becipelni a fát, már nem annyira jó mulatság :D Még csak egyszer gyújtottam be, de már most megfájdult a derekam a cipekedéstől, mi lesz még télen! :D De egyébként imádom a cserépkályhánkat, semmi pénzért nem mondanék le róla. :)

      Törlés
  2. Nálunk régen volt otthon cserépkályhánk, most már csak a gázfűtés maradt :(
    Tényleg hangulatos bejegyzés lett, azt az almás forralt valamit most el is fogadnám :) Épp a héten keresgéltem receptek után, mert a forró teára kezdek ráunni, a forró csoki meg hizlal, kell valami alternatív verzió :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az a baj, hogy én is pont az édes voltuk miatt kerülöm ezeket a finomságokat, ha csak egy pohárral is megiszom belőlük, már olyan mintha az oldalamra kenném, cukor nélkül teát inni meg biza nem tudok, úgyhogy ha van valami tuti recepted, akkor feltétlen küld el. :))

      Törlés
    2. Tegyél bele cukor helyett Steviát, vagy eritritet, negyedannyi kell belőle és kevesebb a szénhidrát tartalma mint a rendes cukornak de asszem a Steviában nincs is kalória :)

      Én most olyan teát főztem hogy sima Sir Morton Garzon fekete tea az alap, tettem bele citromkarikákat, fahéjat, szegfűszeget. Megfázásra is jó, és nagyon finom :)

      Törlés
    3. Bevallom egyikről sem hallottam még eddig, most gyorsan utánuk is kellett néznem, hogy ezeket egyáltalán eszik-e vagy isszák....
      Nagyon köszi a tippet!

      Törlés
  3. Most épp olyan az ősz, amelyik részét szeretem, kellemes meleg, de azért a vékony bakancsot is eltűröm napközben. Jaj, fahéjas dolgokat én is-én is! Valahol egy blogon láttam fahéjas tusfürdőt, azt akarom most felhajtani valahonnan. Meg gyertya is kéne, csak félek, hogy a macska leborítja és felgyullad a ház.
    Mit szoktál még sütőtökből készíteni a pitén kívül?:)

    <3 pulcsis bögre

    VálaszTörlés
  4. Van egy nagyon jó tökös süti receptem, ez szárazabb, amolyan keksz típusú és nagyon jól lehet díszíteni, úgyhogy a pite mellett azt is nagyon szeretjük, meg szoktam sütőtök krémlevest is csinálni:) Ezt nem mindenkinek ízlik a családban, de hát nincs mindig kívánságműsor. :)

    És most nálunk úgy süt a nap, hogy pólóban lehet rohangálni, pedig már azt hittem, hogy végre. valahára, kicsit hűvösebb lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most ezen a nagy tökszezonon felbuzdulva főztem én is sütőtök krémlevest, és nagyon fincsi lett!:) Nálunk is én ettem egyedül különben :D

      Törlés
    2. Tényleg? :D Tök jó! :D
      Nekem a minap a férjem azt mondta, hogy valami sütőtökös tésztát szívesen enne... hát ha ő mondja én szívesen megcsinálom. Bár ahhoz már én sem fűzök nagy reményeket. :)

      Törlés
  5. Nagyon hangulatosak ezek a képek, én is szeretem az őszt de a ronda esős-lucskos hideg időt nem, főleg ha mennem kell valahová. Nekem az igazi szuper évszakom a tavasz :)

    Én is ki akarom próbálni a sütőtök krémlevest még sose csináltam de egyszer ettem valahol és isteni finom. Neked van tuti recepted? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a mindmegedettéről vettem még anno a receptet, de azóta már sokkal több rafináltabb recepttel találkoztam.:)
      linkelek párat:
      http://www.mindmegette.hu/sutotok-kremleves.recept
      http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/levesek/sutotokkremleves

      ÉÉÉs most sütőtökös kókuszgolyót fogok készíteni (sütőtök, darált keksz, mazsola, méz, és kókusz). A piacon vettem egy tálca csíramáléval együtt, de annyira finom volt, hogy ezt nekem is el kell készíteni.:)

      Törlés