2016. aug. 19.

Te jó ég, ki látott már ilyet?


"Egyenesen a szemembe nézett. Naominak fátyolos, ametiszt színű szeme volt, némi lapislazuli- és nefelejcskék-árnyalattal, az írisze szélén pedig egy sötét, már-már fekete sáv futott körbe." 

Na még egyszer, hogy jól értettem-e.

Egyenesen a szemembe...  oké, eddig sima ügy.... ametiszt színű... aham, alakul, bár lila szemet én még soha az életben nem láttam... a lapislazuli- és nefelejcskék árnyalat belekeverésével pedig olyan túlmisztifikálttá vált az egész, hogy ember legyen a talpán, aki mindezt maga elé tudja képzelni. Még jó, hogy az írisze szélén futó sötét, már-már fekete sávval nem volt gondom.


Most őszintén, miért nem lehetett egy egyszerű kökény- vagy nefelejcskék, vagy ne adj' isten bogárfekete színű szeme annak a szegény Naominak?





11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Meg fogsz lepődni - én is azt tettem -, mert ezt a gyönyörűséget egy felnőtteknek szóló thrillerben találtam (Durva egy történet) ráadásul ez a szegény Naomi talán csak a 40. oldalig húzta, úgyhogy lila szem ide vagy oda nem sok szerepet kapott. :)

      Törlés
  2. De jó is lenne találkozni egy sima, bogárfekete szemmel! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy egy kávé-, mandula- vagy csokoládébarnával nem? Hát ilyenek most tényleg miért nincsenek?

      Törlés
    2. Egyesek úgy gondolják, hogy az ingerküszöbünk magasabb annál, hogy holmi csokoládébarna szemek felkeltsék az érdeklődést. XD

      Törlés
  3. Jesszum! :D Ez marha meredek. Egyből a YA ugrott be nálam is, meglepődtem, hogy felnőtt thriller... egy 55 éves írótól. :D

    VálaszTörlés
  4. :D Én is szentül azt hittem, hogy valami romantikus vagy ya. :D Mi ez a "szépség" amúgy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bernard Minier Durva egy történet c. könyve, aminek az első harmada nehezen tudott lekötni, de most úgy tűnik, hogy végre beindult. :)

      Törlés
  5. Segítek, hátha sikerül :)
    http://www.nikigreta.eoldal.hu/img/mid/89/lila-szem.jpg

    Na jó egy picit tényleg túlzónak tűnik a leírás, de a képzelőerő csodákra képes, ha kibírja a giccset. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wáo, ez tényleg nagyon szép, kár, hogy nem igazi. :D

      Törlés