2016. júl. 4.

Júniusi könyvtorony

Tudtam, hogy a június veszélyes hónap lesz a számomra, hiszen rengeteg újdonság volt várható a Könyvhétre, amikre már májusban szemet vetettem és a biztonság kedvéért gyorsan elő is rendeltem őket. Ennek köszönhetően 8 új, plusz egy régebbi könyv került hozzám ebben a hónapban, melyekkel az idei év egyik legbőségesebb időszakát sikerült zárnom.


Rita Mae: Brown Bárcsak itt lennél - erre a könyvre nagyon kíváncsi voltam már a fülszövege alapján, és azt kell mondjam, hogy nem csalódtam benne. Nem volt egy hűha nagy élmény, de ebben a nyári nagy melegben pár órás derűs és izgalmas kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.

Clara Bensen: Poggyász nélkül - szintén egy olyan könyv, amiről ahogy felröppent a hír, hogy hamarosan megjelenik, rögtön bekerült a képzeletbeli kosaramba. Egyébként jelenleg most pont ez az egyik aktuális olvasmányom, de ennél többet még nem tudok róla mondani, még nagyon az elején járok.

Laura Barnett: Variációk egy párra - ahogy elolvastam ennek a könyvnek tartalmát egyből a Nő kétszer című film jutott az eszembe róla - melyet egyébként nagyon- nagyon szeretek -, de hogy ez a történet mennyire hasonlít, ha egyáltalán bármiben is hasonlít rá vagy sem, azt még nem tudom, mindenesetre úgy gondoltam, hogy nekem ez mindenképp kell.

Chuck Wendig: Vészmadarak - ezzel a könyvvel kapcsolatban pedig csak egyszerűen engedtem a női megérzésemnek és bátran bevállaltam. És milyen jól tettem. Nagyon élveztem az író stílusát és a hősnő karakterét, úgyhogy igazi meglepetés volt számomra ez a regény, röviden és tömören; baromi jó volt.

Mark Frost: Árulás - ez a könyv egy trilógia harmadik része, az első kettőért teljesen odavoltam, úgyhogy nem volt kérdéses, hogy ezt is be kell szereznem hozzájuk.

Anne Bishop: Vörös betűkkel - ebben a történetben meg vámpírok vannak meg alakváltók meg állítólag urban fantasy is, amiért én meg kifejetetten rajongok, szóval ez is ugrott a kosárkámba.

És a végére hagytam azokat a sóhajtozós ízig-vérig romantikus regényeket, amelyeket lazulásra és figyelemelterelésre halmoztam fel magamnak azokra a hosszú és izzasztó nyári napokra, amiket még biztos, hogy hetekig élvezni fogok ki kell bírnom :)
Donna MacMeans: Nászéjszaka 
Lisa Kleypas: Nem múló varázs 
Lauren Rowe: A Klub


És hogy mit hoz a július? Egy hatalmas nagy, giga-mega könyvstoppot!


7 megjegyzés:

  1. Annyira szép ez a kép a könyvekről, igazi romantikus szilvamagos érzést áraszt és jó rájuk nézni! :)
    Pacsi, te is kilenc, én is kilenc, szép ez a szám! És akkor most gyorsan megyek és elolvasom mit is írtál a Vészmadarakról, mert arra a könyvre én is fenem a fogam :)
    És hajrá nekünk a nyár további részéhez, hogy logó nyelvvel, de kibírjuk valahogyan a meleget :P

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom, de én még lógó nyelvvel is irtó nehezen bírom a meleget. Mondtam már, hogy mennyire úúútálom a nyarat?
    A Vészmadarak pedig, fú hát... a mimózalelkű és az erőszakra, a véres jelenetekre érzékeny olvasóknak biztos nem ajánlanám. :) Viszont szerintem Miriam karaktere, nyers humora, és a könyv stílusa nagyon jó, nekem legalábbis nagyon bejött.

    VálaszTörlés
  3. Művészi ez a fotó, nagyon tetszik nekem is! :)
    Szép kupac, a Poggyász nélkülre kíváncsi leszek mit mondasz, én is szemeztem vele erősen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Pupi. Ez a kép is egy egyszerű telefonnal készült, nem kellett mást tennem, csak odaböknöm a kijelző közepére és már kész is volt a kép.:)
      A Poggyászos könyvre elég sokan rá vagyunk izgulva, és bár még nagyon az elején járok, de nem rántott annyira magával (még), mint azt reméltem… de majd meglátjuk mi lesz még benne.
      Nálad viszont láttam Baráth Kata új könyvét, és hogy mennyire tetszik neked, jól fel is csigáztál vele :) úgyhogy nagyon várom az értékelésedet róla, szerintem én is be fogom szerezni.:)

      Törlés
    2. Majd én is próbálkozom telefonnal most már, beadtam ugyanis a derekamat, és már nekem is lett simogatós telefonom... de még nagyon friss. :D Remélem ügyes leszek vele. ;)
      Baráth Kata nagyon tetszett, már befejeztem, csak a poszttal vagyok még adós, majd igyekszem. :)

      Törlés
  4. Remek könyveket sikerült beszerezned! :) A poggyász nélkül engem is kíváncsivá tett, várom róla az értékelésedet. A Nászéjszakán pedig gondolkodom, még nem döntöttem el, hogy kell-e nekem vagy sem, pedig egyre több helyen látom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát ez a hónap valóban bőséges volt, ki is apadt a pénztárcám rendesen. :)
      Igaz, hogy előjegyzéssel vásároltam őket és így jobban megérte mintha besétáltam volna egy könyvesboltba és ott teljes áron vettem volna meg az összeset, de azért még így kedvezményesen is sokba kerültek nekem ezek a szépségek.:)
      A Nászéjszakára én is nagyon kíváncsi vagyok, de csak amikor megérkezett láttam, hogy egy sorozat második kötetéről van szó, de bízom benne, hogy nem összefüggő sorozat, a fülszöveg alapján nekem legalábbis úgy tűnik.

      Törlés