2016. máj. 2.

Áprilisi szerzemények

Ez a hónap számomra a munkáról szólt, a gürizésről, a stresszről és a szívatnak anyám stop! életérzésről, ami nagyon úgy tűnik, hogy májusban is végig kitart majd, aminek rettentő mód örülök... Hurrá, hurrá és megint csak hurrá!
Így ami az új könyvek vásárlását illeti, mindegyiknek nagyon örültem, hiszen balzsamként hatottak meggyötört idegrendszeremre, mert könyvet vásárolni mindig jó! (De szerintem ezt úgyis mindenki tudja). És azt a csodás érzést, amikor a postás vagy a futár becsönget a várva várt kis csomagoddal a kezében, nem sok minden tudja überelni egy-egy ritka szar nap után.

De nem nyafogok, helyette inkább mutatom az áprilisi drágaságaimat.

- Naomi Novik: Rengeteg című könyve előrendelés volt. Hihetetlen, hogy milyen sok moly beszerzésénél találkoztam már vele, mely kötet szerintem most a kiadó zászlóhajója, mindenesetre én nagyon kíváncsi vagyok rá, úgyhogy hamarosan sorra is kerítem.

- Kendall Kulper: A tenger boszorkánya szintén előrendelés volt csakúgy, mint a másik maximos könyv a Reboot. Nem tudok hozzájuk különösebben mit hozzáfűzni azon kívül, hogy megláttam és megszerettem.

- Csabai Márk: A hatlövetű című könyvéről nemrég egy könyves blogon olvastam ajánlót, ami totál meghozta hozzá a kedvem. Őszintén szólva én valami Réti László stílusú és humorú sztorira számítok (amolyan Kaméleon félére), vagy legalábbis valami hasonlóra, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Leigh Bardugo Grisa trilógiájának második részére már régóta várok, mivel az elsőbe anno teljesen belezúgtam, így nem volt kérdéses, hogy ezt is muszáj lesz megvennem.

- Amie Kaufman: Lehullott csillagok című könyve pedig árukapcsolásként került hozzám, ugyanis muszáj volt valamit választanom a grisás könyv mellé, hogy mindenki jól járjon, és a kiadó legújabb megjelenései közül ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Tegnap este már bele is kezdtem, és bizony alig bírtam letenni, nagyon fincsi kis romantikus történetnek néz ki, amire a sok krimi és thriller után már totál ki voltam éhezve. Egy bajom van vele (eddig) csak, hogy sorozat, és a KMK-t ismerve ha valamelyik kiadványuk nem fogy túl jól azt kegyetlenül elkaszálják. Remélem ez a sorozat nem jut majd erre a sorsra.

Olvasás terén a fent említettek miatt nem voltam túl produktív. Esténként kb. 5-6  oldal után rögtön bebólintottam, úgyhogy ebben a hónapban csak három könyvet tudtam elolvasni, ami tulajdonképpen csak abból a szempontból keserít el nagyon, hogy annyi sok szép új és jó könyv várakozik a könyvespolcomon, hogy tényleg Dunát lehetne velük rekeszteni, de egyszerűen nincs időm hozzájuk. Abból mostanában sajnos egyre kevesebb van.

10 megjegyzés:

  1. Szilvi, időt magadra, stresszmentes napokat és sok jó könyvet kívánok neked! Remélem, hamarosan nyugisabb fázisban lesztek.
    És a könyveid meg olyan szépek így a fotón, legalább ebben tényleg örömet lelhet a megfáradt könyvmoly :) Ölelés innen!

    VálaszTörlés
  2. A tenger boszorkányát most olvastam ki, szerintem mélyre húz mint a tenger, belekezdtem reggel hétvégén és délelőtt ki is olvastam. Szó szerint mágikus...és itt most nem a csillámporos tünci mágiákra gondolok. Annál hatalmasabb és keményebb. Kérdése, tudunk-e menekülni a sorsunk elől vagy a sorsunk felé? Mindezt 1800-as évekbeli köntösben. Majd kiváncsi leszek a véleményedre! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huuu ez de jól hangzik. :D Nyammi. Köszi. :)

      Törlés
    2. Szilvamag a Rengeteget olvashatnánk együtt ha van kedved. :) A Csabai Márrkra es a csillagosra nagyon kíváncsi vagyok. :) egyebkent meg kitartást!!!!

      Törlés
    3. Hű, köszi az infót! Amiket írtál az alapján nagyon jónak tűnik. A csillagos könyv után azzal is fogom folytatni.

      Törlés
  3. Pöfike, tudod, hogy én minden jóban benne vagyok :) A csillagos után az előző komment miatt a boszis könyvet szeretném olvasni, utána nálam jöhet a rengeteg.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ötlet. :D Mert ha tényleg annyira jó, akkor lehet ogy én is beruházok rá. ;)

      Törlés
  4. Imádom a függönyödet! Nagyon szép és elegáns. Egy kicsit vintage hatása van, és nekem pont emiatt tetszik annyira. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem, és a kilátásom is pazar abból az ablakból, a kertem legszebb virágait látom onnan.:D

      Törlés