2016. ápr. 21.

Könyvek, amiket várok

Hamarosan itt a Könyvfesztivál, melyre az idén sajnos nem tudok elmenni, fáj is miatta a szívem nagyon. Olyan jó lett volna lófrálni a standok között és közben végignézni az új megjelenéseket, belelapozni és megsimizni őket… mondjuk magamat ismerve biztos nem vettem volna semmit, mert az interneten való vásárlás még mindig jobban megéri, mintha ott a helyszínen költeném a pénzt - bár az utóbbinak kétség kívül megvan a maga varázsa.

Na de a lényegre térve, ez a bejegyzés igazából egy kívánós poszt lenne, melyben friss megjelenésekről lenne szó, úgyhogy nem is tépem tovább a szám, íme azok a könyvek, amelyekre mostanság nagyon vágyom és melyek közül kettőt már elő is rendeltem.

Naomi Novik: Rengeteg
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.
Előrendelve! Ha minden igaz, akkor holnap már a kezemben is lesz.

Rita Mae Brown: Bárcsak itt lennél
A fülledt hangulatú virginiai kisváros, Crozet olyan, mint egy nagy család. Mindenki mindenkiről mindent tud. Legalábbis eddig ezt hitték. Csakhogy mindenkinek megvannak a maga titkai. És van valaki, aki ölni is hajlandó ezért a titokért. 
Hátborzongató gyilkosság kavarja fel az állóvizet. Egy forró nyári reggelen a városka egyik köztiszteletben álló polgárának szétroncsolt tetemét a saját betonkeverőjében találják meg. A szörnyű gyilkosságok ezzel nem érnek véget. Nyilvánvaló, hogy az elkövető helyi lakos. Valaki, akivel együtt golfoznak, teniszeznek, és akiben eddig maradéktalanul megbíztak. Többé senki nem bízhat meg senkiben… 
A település pletyka központja a postahivatal. A harmincas éveiben járó Mary Minor Haristeen, becenevén Harry, a kisváros történetének legfiatalabb postamesternője. Harry, aki épp válófélben van, egyedül él a cicájával (Mrs. Murphy) és a kutyájával (Tee Tucker). Rossz szokása, hogy elolvassa a mások képeslapjait. Így jön rá, hogy a tettes a gyilkosság elkövetése előtt „figyelmeztetést” küld leendő áldozatának. A minden lében kanál Harry a gyilkos nyomába ered. Mrs. Murphy és Tucker is nyomok után szaglászik, hogy megvédje szeretett gazdiját. Harry nem is sejti, hogy házi kedvencei mindig egy lépéssel előtte járnak. A kis állatok hiába próbálják meg figyelmeztetni, nem érti. Így aztán saját magát is halálos veszélybe sodorja…
Előrendelve! Megjelenés várható időpontja: 2016. május 20.
  
Jessica Knoll: Szerencse lánya 
A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.
DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA!
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?
Megjelenés várható időpontja: 2016. május 13.

Isabel Allende: Maya naplója
Maya Vidal tizenkilenc éves lány, nem válogatós, de alkalom híján nincs szerelme. Egyesült Államok-beli útlevele van, de jelenleg menekült a világ déli csücskében lévő szigeten, valahol Chile közelében. Azért kapta a Maya nevet, mert Nini, a nagyanyja rajong Indiáért, és a szüleinek nem jutott eszükbe más név, pedig kilenc hónapjuk volt arra, hogy kitaláljanak valamit. Hindiül a maya szó varázslatot, álmot jelent, de semmi köze a lány egyéniségéhez, mert ahová ő lép, ott fű nem nő. Nem örökölte chilei nagymamája egzotikus vonásait, kreol bőrét, se apja kevély, torreádori délcegségét. A mamájára hasonlít, a dán légikísérőre, akibe pilóta apja beleszeretett a felhők fölött. És most egy eldugott szigeten kénytelen megbirkózni lehetetlen múltjával, a jövő pedig maga a bizonytalanság. Csak imádott Ninije van segítségére meg a napló, amelybe az egész élet belefér.

William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel.
Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt?
Megjelenés várható időpontja: 2016. május 16.

Na kérem, én ezekre a könyvekre tuti benevezek! 


4 megjegyzés:

 1. Jól van, azért örülök, hogy neked is szép kis listád van :) És sajnálom, hogy idén nem jött össze a személyes együtt barangolás, de majd pótoljuk.
  Képzeld, a Rengetegen egyre jobban gondolkozom én is. Ha kijutok szombaton, akkor lehet, hogy beszerzem, mert bele tudtam olvasni a GABO honlapján és tök jónak tűnik, pedig én alig olvasok fantasyt :)
  A cicás könyvnél láttad, hogy milyen hosszú sorozat? A GR-ne néztem, sokadik résznél jár és mindig ilyen a borítója csak más színű, ötletes :)

  VálaszTörlés
 2. A Rengeteg szerintem tuti jó könyv lesz, érzem :) A cicás meg annyira érdekesen hangzik, hogy muszáj volt rá beneveznem :) És igen, láttam, hogy rengeteg része van - le is esett az állam cseppet - és azt is láttam, hogy már a második rész is előkészületben van - úgy látszik a kiadó igen erősen bízik a könyv sikerében :)))

  VálaszTörlés
 3. Úúú, megjelenik Rita Mae Brown magyarul! Annyira örülök neki! A stuttgarti könyvtárban figyeltem fel az egyik könyvére, a The Purrfect Murderre (:D), ez a cím+borító kombó teljesen megvett magának. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, muszáj lesz nekem is beszerezni.
  Szép kis lista lett, sikerült a saját kívánságlistámat is bővítened. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy bővült a listád - az enyém egyébként olyan hosszú már, mint a vonatfütty :D - és kíváncsian várom majd a véleményed a könyvről, és a gyönyörű képeidet is róla :)

   Törlés