2012. aug. 24.

Lássuk csak, mi újság a Cor Leonis háza táján?


A nagy melegre való tekintettel rövid és lényegretörő leszek.

Karen Marie Moning:
Új nap virrad

Ár: 3490.-
Rengeteg új könyvvel rukkol elő a Cor Leonis kiadó a közeljövőben, melyek közül talán a legjobban és a legtöbben a Tündérkrónikák 5. részét várják, ami a korábbi híresztelések ellenére szeptember 17-ei dátummal jelenik meg....... esetleg 1-2 nappal korábban. Bár a Bookline-on szeptember 3-ai dátum szerepel, higgyétek el, biztos forrásból tudom, hogy ez nem igaz.

"Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy most ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos.
A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé.
Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.
Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?"

Nevada Barr: Ördögkatlan
Ár: 2990.-
A kiadó másik nagyon ígéretesen hangzó könyve az Ördögkatlan, aminek a trailerét itt láthatjátok.

"Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…"
Megjelenés : 2012. szeptember 1.


Ár: 3990.-
Oldalszám: 296
A Nemtudomka csodálatos kalandjai, és az Éves horoszkóp 2013 megjelenésével kapcsolatban a kiadó még konkrét dátummal nem tud szolgálni, ellenben a Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve -  A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései című könyvüket augusztus 27-ére ígérik.

Mindezen felül jó hír, hogy új szerzővel bővül a kiadó repertoárja, nevezetesen Alaya Dawn Johnsonnal, ám, hogy melyik könyvét adják majd ki, arról még nem szól a fáma..... nagyon titkolóznak! :)

Hamarosan megnyílik - előre láthatólag szeptember elején -  a kiadó webshopja is, ahol remélhetőleg kedvező feltételekkel lehet beszerezni a könyveiket, de addig is - ismét csak a pestieknek - jó hír, hogy azok számára, akik augusztus 26-án és szeptember 2-án ellátogatnak a kiadó standjához a Goubába a Gozsdu udvarba, azok 25% kedvezménnyel tudják megvásárolni a Forgatókönyvírók kézikönyvét és az Ördögkatlant.


1 megjegyzés:

  1. 13 1/2 is jó regény volt Nevada Barr-tól úgyhogy én várom az Ördögkatlant is :)

    VálaszTörlés